Recovery

av sonnyboy » 08 dec 2017, 14:22

Igår när jag fick köra en recovery så var det något skumt.
Återställningen gick fint till 3.548 inga enheter eller något precis som det ska.
Uppdaterade till 3.600 inga enheter, men vi nästa uppdatering så hade jag helt plötsligt 33 st enheter som systemet höll på att konfigurera, jag hade inte läst tillbaka någon backup. lät HC:n konfigurera dessa enheter sen fortsatte jag uppdatera till 4.150 och läste tillbaka min backup och allt funkade fint och spökenheterna försvann igen.

Får ni andra också spökenheter vid recovery?
Fibaro HomeCenter 2
Fw 4.151 Beta
BeyondMeasure 1.10
25 Enheter, 55 Scener tidigare, 8 nu med gea GEA
sonnyboy
Proffsmedlem
 
Inlägg: 573
Blev medlem: 26 sep 2013, 08:05
Ort: Västerås

av RH_Dreambox » 08 dec 2017, 16:58

De här 33 spökenheterna, var det enheter som du kände igen eller var de helt annonyma?

Såg att du fick problem med 4.151 Beta. Det måste ha varit en olycklig omständighet som orsakade det.
Men varför testade du inte att uppdatera till 4.151 igen, innan du lade tillbaka backuppen?
Det nya LUA redigeringsfönstret som man kan bredda och göra högre är ju toppen. Bara det är ju värt att uppdatera för.
HC2 med 4.170 samt en HC2 med 4.170 (Med en reparerad Recoverysticka)
Diverse Fibaro, TKB Home, Philio och Aeon-prylar. Domoticz, RaZberry, 1-Wire och ImperiHome
RH_Dreambox
Proffsmedlem
 
Inlägg: 822
Blev medlem: 03 jan 2015, 16:49
Ort: Vegby

av sonnyboy » 08 dec 2017, 18:31

Enheterna kommer upp med id 2-33 och det ser ut att vara fungerande enheter eftersom dom visar förbrukning, enhet 11 dog dock efter ett tag, prövade inte fysisk att använda dom för jag ville ha en så ren installation som möjligt.
Jag ska pröva igen med Betan, ska göra en omstart nu :)
Håll tummarna :D
Fibaro HomeCenter 2
Fw 4.151 Beta
BeyondMeasure 1.10
25 Enheter, 55 Scener tidigare, 8 nu med gea GEA
sonnyboy
Proffsmedlem
 
Inlägg: 573
Blev medlem: 26 sep 2013, 08:05
Ort: Västerås

av RH_Dreambox » 08 dec 2017, 18:38

Jag kramar tummarna så att knogarna vitnar :!:
HC2 med 4.170 samt en HC2 med 4.170 (Med en reparerad Recoverysticka)
Diverse Fibaro, TKB Home, Philio och Aeon-prylar. Domoticz, RaZberry, 1-Wire och ImperiHome
RH_Dreambox
Proffsmedlem
 
Inlägg: 822
Blev medlem: 03 jan 2015, 16:49
Ort: Vegby

av sonnyboy » 08 dec 2017, 18:54

Det funkade :)
Riktigt trevligt i Luafönstret som alltid vart för liten.
Fibaro HomeCenter 2
Fw 4.151 Beta
BeyondMeasure 1.10
25 Enheter, 55 Scener tidigare, 8 nu med gea GEA
sonnyboy
Proffsmedlem
 
Inlägg: 573
Blev medlem: 26 sep 2013, 08:05
Ort: Västerås

av Systemfel » 16 dec 2017, 16:26

Det är problem med 4.151 för elt plötsligt får jag slut på ram minne med 2 dagars mellan rum och detta har jag inte haft tidigare och jag har inte rört något mellan uppdateringarna.. innan kunde det lätt gå 30 dagar innan en omstart så någon har fibblat till något på fibaro Suck
Börjat pilla lite på min Fibaro home center 2 ( och det går bra )
Systemfel
Medlem
 
Inlägg: 162
Blev medlem: 14 jan 2015, 01:02

av RH_Dreambox » 16 dec 2017, 17:49

Du kan ju ha haft oturen att någon scen i samband med uppdateringen har löpt amok.
Kolla igenom dina scener V Ä L D I G T noga och kolla om du hittar några konstigheter.

Stoppa in lite DEBUG här och var så ser du om de dyker upp oväntat ofta i debugfönstret. Då är det läge att analysera den scenen extra noga.
Det kan också vara så att befintliga debug-rader skriver ut så ofta att de över tid bunkrar upp otillåtet mycket minne.
HC2 med 4.170 samt en HC2 med 4.170 (Med en reparerad Recoverysticka)
Diverse Fibaro, TKB Home, Philio och Aeon-prylar. Domoticz, RaZberry, 1-Wire och ImperiHome
RH_Dreambox
Proffsmedlem
 
Inlägg: 822
Blev medlem: 03 jan 2015, 16:49
Ort: Vegby

Dustin

Återgå till Fibaro Home Center 2