ID lock 150

Generell info kring Z-Wave
PeterM5
Medlem
Posts: 47
Joined: 13 Jul 2016, 10:55

23 Jan 2020, 20:42

PeterM5 wrote:
15 Oct 2019, 18:47
Jag har skapat en virtuell knapp i HC2 och skickar olika värden till IDLock 150, det fungerar bra förutom sista raden.
När jag skickar "FE" händer inget, vad gör jag för fel?

Value 0 = Deactivated, "Default value"
Value 1 = 1x use, "Returns to value 0"
Value 2 = 2x uses, "Returns to value 0"
Value 3 = 5x uses, "Returns to value 0"
Value 4 = 10x uses, "Returns to value 0"
Value 8 = 12 hours, "Returns to value 0"
Value 9 = 24 hours, "Returns to value 0"
Value FE = Disabled, "Disables both PIN and Service PIN menu on door lock"


--Service PIN Mode och User PIN Avaktiverade
local id= 337;
HC2 = Net.FHttp("127.0.0.1", 11111)
jtable = '{"properties":{"parameters":[{"id":6,"size":1,"value":3}]}}'
HC2:PUT("/api/devices/" ..id ,jtable)
Nu har jag uppdaterat z-wave modulen till 1.6 och försöker få det att fungera med ovanstående.
Jag får felmeddelande på alla värden nu.

"[19:37:13] ID 337: Set parameter 6, value = 3
[19:37:47] ID 337: No report was received for parameter 6. The device might not have this parameter."
MastrUsr
Medlem
Posts: 168
Joined: 25 Apr 2017, 07:24

23 Jan 2020, 23:12

PeterM5 wrote:
PeterM5 wrote:
15 Oct 2019, 18:47
Jag har skapat en virtuell knapp i HC2 och skickar olika värden till IDLock 150, det fungerar bra förutom sista raden.
När jag skickar "FE" händer inget, vad gör jag för fel?

Value 0 = Deactivated, "Default value"
Value 1 = 1x use, "Returns to value 0"
Value 2 = 2x uses, "Returns to value 0"
Value 3 = 5x uses, "Returns to value 0"
Value 4 = 10x uses, "Returns to value 0"
Value 8 = 12 hours, "Returns to value 0"
Value 9 = 24 hours, "Returns to value 0"
Value FE = Disabled, "Disables both PIN and Service PIN menu on door lock"


--Service PIN Mode och User PIN Avaktiverade
local id= 337;
HC2 = Net.FHttp("127.0.0.1", 11111)
jtable = '{"properties":{"parameters":[{"id":6,"size":1,"value":3}]}}'
HC2:PUT("/api/devices/" ..id ,jtable)
Nu har jag uppdaterat z-wave modulen till 1.6 och försöker få det att fungera med ovanstående.
Jag får felmeddelande på alla värden nu.

"[19:37:13] ID 337: Set parameter 6, value = 3
[19:37:47] ID 337: No report was received for parameter 6. The device might not have this parameter."
Uppdaterat låset också? Gjort factory reset?

Skickat från min SM-N960F via Tapatalk

PeterM5
Medlem
Posts: 47
Joined: 13 Jul 2016, 10:55

23 Jan 2020, 23:44

Ja, låset också, samt factory reset.
MastrUsr
Medlem
Posts: 168
Joined: 25 Apr 2017, 07:24

24 Jan 2020, 00:04

PeterM5 wrote:Ja, låset också, samt factory reset.
Ingen aning. Maila idlock.

Skickat från min SM-N960F via Tapatalk

PeterM5
Medlem
Posts: 47
Joined: 13 Jul 2016, 10:55

24 Jan 2020, 00:44

Tack, jag har mejlat.
MastrUsr
Medlem
Posts: 168
Joined: 25 Apr 2017, 07:24

26 Jan 2020, 23:22

PeterM5 wrote:Tack, jag har mejlat.
:) Återkom gärna med svar!

Skickat från min SM-N960F via Tapatalk

johnniemalm
Ny medlem
Posts: 6
Joined: 06 Mar 2017, 10:03

20 May 2020, 21:19

perosb wrote:
11 Sep 2019, 20:03
perosb wrote:
09 Sep 2019, 20:30

Min har legat på 50% i 4 månader.
Jag uppdaterade precis till senaste firmware, när det va klart sa den 25%.
Satte i nya batterier som säger 60%.

Försökte uppdater zwave firmware men lyckas inte få tag på nuvarande informationen, utan det går det inte att komma vidare. Fungerar för andra enheter. Försökt väcka låset på alla olika sätt.
Nu har jag uppdaterat ZWave firmwaren också till 1.6.
Första skillnaden jag ser är att den nu rapporterar 100% för batteriet mot tidigare max 60%.
Hej, inte lust och skicka över hexfil och instruktioner ? har med dessa lås.
hm@pol.se
Ny medlem
Posts: 1
Joined: 30 Dec 2017, 11:52

20 May 2020, 21:49

Firmware 1.6 med en instruktion.

När jag uppdaterade slutade låset fungera mot min controller Vera, men tyvärr är det nog inte låsets fel utan den firmware som Vera har.

Lycka till!
Attachments
IDLock_OTA_v_1_6.zip
(975.57 KiB) Downloaded 10 times
abaader77
Ny medlem
Posts: 1
Joined: 13 Oct 2016, 20:37

21 May 2020, 10:49

Hej! Nybliven ägare av ett ID lock 150 med zwave-modulen.
Testade låset med min Vera Secure innan jag uppdaterade zwave-modulen. Det såg nästa ut att funka helt och hållet men jag valde att uppgradera modulen ändå.
Uppgraderingen fick jag säkert köra 15-20 gånger innan alla cirka 2500 packets var överskickade. Använde en silabs bridge-sticka och PC controller 5.

Efter uppgraderingen så lyckas inkluderingen med Vera sämre. Fältet för device name är tomt (dåligt tecken) och man får fylla i själv. Jag lyckas låsa/låsa upp även om det går segt ibland.
Går man in i Vera UI så står det oftast "Please wait! Getting the manufacturer".

Jag har även testat med en Animus Heart som enligt ID Lock ska stödja alla zwave-funktioner som låset har. Det går lika dåligt det. Dessutom varnar Animus att låset inkluderas med S0 -säkerhet = dåligt.

Jag antar att min uppgradering gick dåligt ändå så tillslut med min fråga till er som uppgraderat. Vad står det i PC Controller när ni kör "Get" i OTA-menyn? Jag tänker att man vill se att man lyckats uppgradera till version 1.6 på något sätt?
Post Reply