ID lock 150

Generell info kring Z-Wave
forumadmin
Site Admin
Posts: 238
Joined: 10 Dec 2011, 11:43

28 Nov 2019, 11:10

Är det någon som kan synka koder till/från HC2?
Systemfel
Medlem
Posts: 234
Joined: 14 Jan 2015, 01:02

28 Nov 2019, 19:40

forumadmin wrote:
28 Nov 2019, 11:10
Är det någon som kan synka koder till/från HC2?
Nej det går inte än dom gjorde en uppdatering så att det blev en extra siffra men det hjälpte inte. Har försökt men får inte det att funka. krävs nog att fibaro lägger in templet. har skickat en till dom och att där ör en ny z wave version. hade hoppats det skulle vara med nu till denna uppdatering. Men man väntade i 1,5 månader på ja vete fan vad dom la in. Fibaro ber bara om ursäkt när man skickar till dom. så någon templet kan vi inte räkna med den närmsta tiden . du får skicka mail eller skriva på deras forum så kanske dom snabbar på om vi är fler som skickar till dom
Börjat pilla lite på min Fibaro home center 2 ( och det går bra )
alexndr
Medlem
Posts: 410
Joined: 14 Jul 2016, 14:38

28 Nov 2019, 21:31

Det som hjälpte för mig var uppdatering av zwave- modulen. Att uppdaterar låset via appen gjorde ingen skillnad alls.
MastrUsr
Medlem
Posts: 168
Joined: 25 Apr 2017, 07:24

28 Nov 2019, 21:39

alexndr wrote:Det som hjälpte för mig var uppdatering av zwave- modulen. Att uppdaterar låset via appen gjorde ingen skillnad alls.
Med koder eller batteriproblemet?

Skickat från min SM-N960F via Tapatalk

alexndr
Medlem
Posts: 410
Joined: 14 Jul 2016, 14:38

29 Nov 2019, 07:42

MastrUsr wrote:
28 Nov 2019, 21:39
alexndr wrote:Det som hjälpte för mig var uppdatering av zwave- modulen. Att uppdaterar låset via appen gjorde ingen skillnad alls.
Med koder eller batteriproblemet?

Skickat från min SM-N960F via Tapatalk
Sorry, batteriproblemen. Kod- synk gav jag upp för
länge sedan.
Systemfel
Medlem
Posts: 234
Joined: 14 Jan 2015, 01:02

01 Dec 2019, 12:17

alexndr wrote:
29 Nov 2019, 07:42
MastrUsr wrote:
28 Nov 2019, 21:39
alexndr wrote:Det som hjälpte för mig var uppdatering av zwave- modulen. Att uppdaterar låset via appen gjorde ingen skillnad alls.
Med koder eller batteriproblemet?

Skickat från min SM-N960F via Tapatalk
Sorry, batteriproblemen. Kod- synk gav jag upp för
länge sedan.
Om du har batteri problem ? hur länge håller det ? har du kontaktat idlock ? om inte gör det. Kontakta dom du har köpt låset av .. fråga om det är läge för ett nytt kan ju faktist vara så att det har gått sönder... Jag har hade mailat Idlock och se vad som kan komma fram där. sen butiken...
Börjat pilla lite på min Fibaro home center 2 ( och det går bra )
alexndr
Medlem
Posts: 410
Joined: 14 Jul 2016, 14:38

01 Dec 2019, 14:35

Systemfel wrote:
01 Dec 2019, 12:17
alexndr wrote:
29 Nov 2019, 07:42
MastrUsr wrote:
28 Nov 2019, 21:39
Med koder eller batteriproblemet?

Skickat från min SM-N960F via Tapatalk
Sorry, batteriproblemen. Kod- synk gav jag upp för
länge sedan.
Om du har batteri problem ? hur länge håller det ? har du kontaktat idlock ? om inte gör det. Kontakta dom du har köpt låset av .. fråga om det är läge för ett nytt kan ju faktist vara så att det har gått sönder... Jag har hade mailat Idlock och se vad som kan komma fram där. sen butiken...
Mitt batteriproblem verkar löst (peppar peppar) efter uppgradering av Z- wave- modulens firmware. Men det var många turer med supporten ..

/A
MastrUsr
Medlem
Posts: 168
Joined: 25 Apr 2017, 07:24

02 Dec 2019, 09:29

alexndr wrote:
Systemfel wrote:
01 Dec 2019, 12:17
alexndr wrote:
29 Nov 2019, 07:42
Sorry, batteriproblemen. Kod- synk gav jag upp för
länge sedan.
Om du har batteri problem ? hur länge håller det ? har du kontaktat idlock ? om inte gör det. Kontakta dom du har köpt låset av .. fråga om det är läge för ett nytt kan ju faktist vara så att det har gått sönder... Jag har hade mailat Idlock och se vad som kan komma fram där. sen butiken...
Mitt batteriproblem verkar löst (peppar peppar) efter uppgradering av Z- wave- modulens firmware. Men det var många turer med supporten ..

/A
Exakt samma här. Säkert 50 mail....

Skickat från min SM-N960F via Tapatalk

forumadmin
Site Admin
Posts: 238
Joined: 10 Dec 2011, 11:43

06 Dec 2019, 15:20

Någon som sitter på en LUA-kod som kan skicka push beroende på vilken PIN som öppnar dörren?
Ser att HC2 skriver ut ”unlocked by user 60” t.ex. i statusfältet, så det bör vara möjligt?
MastrUsr
Medlem
Posts: 168
Joined: 25 Apr 2017, 07:24

06 Dec 2019, 15:28

forumadmin wrote:Någon som sitter på en LUA-kod som kan skicka push beroende på vilken PIN som öppnar dörren?
Ser att HC2 skriver ut ”unlocked by user 60” t.ex. i statusfältet, så det bör vara möjligt?
Inte möjlighet att testa nu men tror du kan välja i en blockscen typ "om pin 60 låser upp" gör detta. Sen konvertera till lua.

Skickat från min SM-N960F via Tapatalk

jompa68
Proffsmedlem
Posts: 735
Joined: 12 Aug 2012, 08:53
Location: Hofors

10 Dec 2019, 21:35

En beta scen som skickar push meddelande när IDLock låses upp antingen via RFID eller kod.

Code: Select all

--[[
%% properties
%% weather
%% events
1067 AccessControlEvent
%% globals
--]]


--[[
Instead of having default value for name (example ->> "name":"User 60") you can 
easy change from User 60 to a real name instead.
In a new scene add this lines and Press Start to set the name

local ID = 1067 -- IDLock ID
fibaro:call(ID, "setUserName",60, "Jonny") 

60 is the slotID you want to change.


--]]

--- START USER SETTINGS ---
phoneIds	= {1000} -- SmartphoneID for push. Add ID's seperated by comma.
--- END USER SETTINGS ---


--- MAIN ---
version		= '0.1'

function debug(color, message) 
	fibaro:debug(string.format('<%s style="color:%s;">%s</%s>', "span", color, message, "span"));
end

function getLockdata()
	startSource = fibaro:getSourceTrigger();
	lockStatus = startSource.event.data["status"] 	--Lock,Unlock
	lockType = startSource.event.data["type"] 		--Manual,Remote,Keypad
	lockUser = startSource.event.data["name"] 		--User
	lockSlotid = startSource.event.data["slotId"] 	--Code,RFID

	if lockType == "Manual" and lockStatus == "Lock" then
    	debug('yellow','Lock IDLock')
    elseif lockType == "Manual" and lockStatus == "Unlock" then
    	debug('yellow','Unlock IDLock')
    elseif lockType == "Keypad" and lockStatus == "Unlock" and lockSlotid == 0 then
    	debug('yellow','Unlock IDLock with app')
    elseif lockType == "Remote" and lockStatus == "Unlock" then
    	debug('yellow','Action: '..lockStatus..' with an RFID tag')
    	for i = 1, #phoneIds do
    		fibaro:call(phoneIds[i], "sendPush", "Action: "..lockStatus.." with an RFID tag");
		end
    elseif lockType == "Keypad" and lockStatus == "Unlock" and lockSlotid ~= 0 then
    	debug('yellow','Action: '..lockStatus..' with code by '..lockUser)
    	for i = 1, #phoneIds do
    		fibaro:call(phoneIds[i], "sendPush", "Action: "..lockStatus.." with code by "..lockUser.."");
		end
    end
end


debug('green','-----------------------------------------')			
debug('green','IDLock script '..version..' by @jompa68')
debug('green','-----------------------------------------')

getLockdata()



jompa68
Proffsmedlem
Posts: 735
Joined: 12 Aug 2012, 08:53
Location: Hofors

11 Dec 2019, 16:23

Någon fler som har lite bekymmer med RFID och låset? Får ibland prova flera ggr innan den låser upp med RFID taggen.
Kör man koden så låser den upp direkt.
MastrUsr
Medlem
Posts: 168
Joined: 25 Apr 2017, 07:24

11 Dec 2019, 16:52

jompa68 wrote:Någon fler som har lite bekymmer med RFID och låset? Får ibland prova flera ggr innan den låser upp med RFID taggen.
Kör man koden så låser den upp direkt.
Använder inte, men städerskan har inte sagt något...

Skickat från min SM-N960F via Tapatalk

Systemfel
Medlem
Posts: 234
Joined: 14 Jan 2015, 01:02

30 Dec 2019, 02:58

Har tydligen kommit en uppdatering till Idlock nu så bara in i appen och uppdatera

Firmware version 1.5.0 (03.12.2019)
Improved functionality
Added function for setting the hinge direction automatically at start and from menu (lock and unlock when batteries are inserted).
Changed menu so that menu option 7 in settings menu (2) now starts automatic hinge direction and menu option 9 toggles the hinge direction.
Menu available from outside when door is locked, press [*] before Master PIN for access.
Z-Wave:
Removed battery report at power up, a lock/unlock is now required to get the correct battery status at power up.
Added notification and user code report for service pin and configuration report for service pin mode when service pin expires.
Bugfixes
Fixed a bug related to available keys in the service pin menu.
Fixed a bug related to number of uses for service pin when lock has unsuccessful unlock and away mode is activated.
Fixed a bug related to door status (red flashes in LEDs when activating panel) in the outside panel.
Fixed a bug causing high power consumption when using Z-Wave Module when there is poor network coverage.
Börjat pilla lite på min Fibaro home center 2 ( och det går bra )
beamer
Ny medlem
Posts: 1
Joined: 15 Jan 2020, 01:31

16 Jan 2020, 17:22

jompa68 wrote:
10 Dec 2019, 21:35
En beta scen som skickar push meddelande när IDLock låses upp antingen via RFID eller kod.

Code: Select all

--[[
%% properties
%% weather
%% events
1067 AccessControlEvent
%% globals
--]]


--[[
Instead of having default value for name (example ->> "name":"User 60") you can 
easy change from User 60 to a real name instead.
In a new scene add this lines and Press Start to set the name

local ID = 1067 -- IDLock ID
fibaro:call(ID, "setUserName",60, "Jonny") 

60 is the slotID you want to change.


--]]

--- START USER SETTINGS ---
phoneIds	= {1000} -- SmartphoneID for push. Add ID's seperated by comma.
--- END USER SETTINGS ---


--- MAIN ---
version		= '0.1'

function debug(color, message) 
	fibaro:debug(string.format('<%s style="color:%s;">%s</%s>', "span", color, message, "span"));
end

function getLockdata()
	startSource = fibaro:getSourceTrigger();
	lockStatus = startSource.event.data["status"] 	--Lock,Unlock
	lockType = startSource.event.data["type"] 		--Manual,Remote,Keypad
	lockUser = startSource.event.data["name"] 		--User
	lockSlotid = startSource.event.data["slotId"] 	--Code,RFID

	if lockType == "Manual" and lockStatus == "Lock" then
    	debug('yellow','Lock IDLock')
    elseif lockType == "Manual" and lockStatus == "Unlock" then
    	debug('yellow','Unlock IDLock')
    elseif lockType == "Keypad" and lockStatus == "Unlock" and lockSlotid == 0 then
    	debug('yellow','Unlock IDLock with app')
    elseif lockType == "Remote" and lockStatus == "Unlock" then
    	debug('yellow','Action: '..lockStatus..' with an RFID tag')
    	for i = 1, #phoneIds do
    		fibaro:call(phoneIds[i], "sendPush", "Action: "..lockStatus.." with an RFID tag");
		end
    elseif lockType == "Keypad" and lockStatus == "Unlock" and lockSlotid ~= 0 then
    	debug('yellow','Action: '..lockStatus..' with code by '..lockUser)
    	for i = 1, #phoneIds do
    		fibaro:call(phoneIds[i], "sendPush", "Action: "..lockStatus.." with code by "..lockUser.."");
		end
    end
end


debug('green','-----------------------------------------')			
debug('green','IDLock script '..version..' by @jompa68')
debug('green','-----------------------------------------')

getLockdata()



Snyggt! Går det möjligtvis att även specifiera vilken RFID som låst upp? Samt även om det blivit upplåst/låst via knappen på insidan?
wic
Medlem
Posts: 29
Joined: 20 Jan 2014, 11:13

16 Jan 2020, 20:09

Vad är status på ID Lock z-wave 150 modul?

När jag installerade mitt lås för något år sedan drog den batterier utav bara h***te. Två veckor, sen var batterierna slut. Tog ur modulen och har inte provat igen sedan dess.

Är det någon som provat med den senaste uppdateringen? Fungerar det bättre nu?

(De två krav jag har är kunna låsa/låsa upp remote samt kunna se låsets status. Det fungerade då, men som sagt obrukbart pga batterislukandet)
MastrUsr
Medlem
Posts: 168
Joined: 25 Apr 2017, 07:24

16 Jan 2020, 20:18

wic wrote:Vad är status på ID Lock z-wave 150 modul?

När jag installerade mitt lås för något år sedan drog den batterier utav bara h***te. Två veckor, sen var batterierna slut. Tog ur modulen och har inte provat igen sedan dess.

Är det någon som provat med den senaste uppdateringen? Fungerar det bättre nu?

(De två krav jag har är kunna låsa/låsa upp remote samt kunna se låsets status. Det fungerade då, men som sagt obrukbart pga batterislukandet)
Står längre upp i tråden. Uppdatera modulen till senaste mjukvaran (1.6?) så löser det sig. Du behöver en z-wave usb-dongel.

Skickat från min SM-N960F via Tapatalk

wic
Medlem
Posts: 29
Joined: 20 Jan 2014, 11:13

16 Jan 2020, 22:12

MastrUsr wrote:
16 Jan 2020, 20:18

Står längre upp i tråden. Uppdatera modulen till senaste mjukvaran (1.6?) så löser det sig. Du behöver en z-wave usb-dongel.
Huh, behövs en . z-wave usb-dongel för att uppdatera låset? Det går väl att uppdatera via IDLock appen på telefonen??
MastrUsr
Medlem
Posts: 168
Joined: 25 Apr 2017, 07:24

16 Jan 2020, 23:28

wic wrote:
MastrUsr wrote:
16 Jan 2020, 20:18

Står längre upp i tråden. Uppdatera modulen till senaste mjukvaran (1.6?) så löser det sig. Du behöver en z-wave usb-dongel.
Huh, behövs en . z-wave usb-dongel för att uppdatera låset? Det går väl att uppdatera via IDLock appen på telefonen??
Japp. Låset. Men tyvärr inte z-wave modulen ;)

Skickat från min SM-N960F via Tapatalk

MastrUsr
Medlem
Posts: 168
Joined: 25 Apr 2017, 07:24

17 Jan 2020, 10:08

wic wrote:
16 Jan 2020, 22:12
MastrUsr wrote:
16 Jan 2020, 20:18

Står längre upp i tråden. Uppdatera modulen till senaste mjukvaran (1.6?) så löser det sig. Du behöver en z-wave usb-dongel.
Huh, behövs en . z-wave usb-dongel för att uppdatera låset? Det går väl att uppdatera via IDLock appen på telefonen??
Här kan du läsa om hur:
https://idlock.no/wp-content/uploads/20 ... e-v1.4.pdf

Jag använde denna, för den var billigast:
https://www.zwavesverige.se/kontrollenh ... -styrenhet
Post Reply