Kommunikations problem

Här kan du som nybörjare ställa dina frågor utan att skämmas
Post Reply
bossel2@live.se
Ny medlem
Posts: 10
Joined: 12 Aug 2019, 13:46

12 Feb 2020, 16:05

Fick hastigt och olustigt kommunikationsproblem på ett antal FIBARO WALL PLUG FGWPE/F-102.
Provade med att ta bort dem och sedan lägga till dem igen.
När jag gjort detta så står det att enheten är ej konfigurerad och när jag skall skapa scen så kan jag inte hitta den.

Hur konfigurerar man en enhet, har aldrig behövt göra det innan?
User avatar
RH_Dreambox
Z-Wave Kung
Posts: 1029
Joined: 03 Jan 2015, 16:49
Location: Vegby
Contact:

12 Feb 2020, 18:51

Att enheterna inte är konfigurerade beror förmodligen på att avståndet mellan din HCL/HC2 var för stort när du inkluderade dem.
Och du hade inte behövt plocka bort dem från nätverket när de krånglade. Det hade nog räckt med att göra en "Soft reconfigure device" i stället.
Då hade enheterna behållit sina ID och du hade inte behövt ändra ID i dina scener. Det viktiga är bara att ha dem nära din kontroller.
Orsaken till ditt problem är svårt att säga, men det kan bero på yttre störningar eller att din HCL/HC2 har skärmats av av något i ditt hem.
2 st HC2 4.580 - EventRunner 3
bossel2@live.se
Ny medlem
Posts: 10
Joined: 12 Aug 2019, 13:46

13 Feb 2020, 17:16

Har provat att hålla enheten 1 dm från HC2, men samma resultat.
User avatar
RH_Dreambox
Z-Wave Kung
Posts: 1029
Joined: 03 Jan 2015, 16:49
Location: Vegby
Contact:

14 Feb 2020, 10:09

Nu vet vi inte vad du har för typ av scener, LUA, block osv., men om det är en scen som orsakar detta så kan du testa med att sätta dem i manuellt läge och se till att de är avstängda.
Sedan startar du om din HC2, exkluderar dina wall-plug och inkluderar dem igen.
Fungerar detta så aktiverar du dina scener igen (och byter till rätt enhets-ID), gärna en och en utifall det är någon av dem som krånglar.

Som en sista åtgärd skulle du kunna göra en "factory reset" av wall-pluggarna, men det borde räcka med att exkludera dem via menyn i HC2.
2 st HC2 4.580 - EventRunner 3
bossel2@live.se
Ny medlem
Posts: 10
Joined: 12 Aug 2019, 13:46

15 Feb 2020, 18:01

Har provat med att nollställa allt.
Men de enheter som slutat fungera får jag inte igång igen.
Har några som fungerat hela tiden och gör det igen.
Hur gör man en "factory reset" av wall-pluggarna?
När jag försöker aktivera dem med HC" så blir det "sändning misslyckad"
User avatar
RH_Dreambox
Z-Wave Kung
Posts: 1029
Joined: 03 Jan 2015, 16:49
Location: Vegby
Contact:

17 Feb 2020, 10:20

Återställning står beskrivet i wall-pluggens bruksanvisning.
Sätt pluggen i ett vägguttag, Tryck in B-knappen under 15-20 sek tills ringen lyser gult. Släpp B-knappen och tryck in den en gång till ett kort ögonblick.
När den har blinkat klart och stängts av tar du ut den ur uttaget.

Tryck sedan på "Lägg till enhet" i din HC2 och sätt in pluggen i vägguttaget igen så skall den inkluderas automatiskt.
2 st HC2 4.580 - EventRunner 3
bossel2@live.se
Ny medlem
Posts: 10
Joined: 12 Aug 2019, 13:46

17 Feb 2020, 18:48

Ja nu får jag igång allt.
Tack för hjälpen.
Post Reply