Överlast på FIbaro Double switch

Här kan du som nybörjare ställa dina frågor utan att skämmas
Post Reply
MickeS
Medlem
Posts: 420
Joined: 12 Oct 2016, 07:53
5

Hej,

Jag har kopplat in motorvärmaren och vid startstömmar så skickas en rapport att Överlast är detekterat.
Lasten går ju såklart ner sen så ingen säkring löser eller annat tokigt händer.

Kan man reglera överlasten ? Höja tröskelvärdet ?
Kommer ju annars komma ett meddelande varje morgon.
Homecenter 2

Kameror, värme, larm och belysning från olika leverantörer
User avatar
RH_Dreambox
Z-Wave Kung
Posts: 1165
Joined: 03 Jan 2015, 16:49
6
Location: Vegby
Contact:

Om du bara har en motorvärmare inkopplad så skall du inte få några larm.
En motorvärmare brukar ligga på 400 W och det klarar pucken utan problem.

Men har du även en kupevärmare på normalt 1200 W så överskrider du initialt puckens prestanda som är strax under 1500 W.
Om det går att justera eller stänga av meddelandena vet jag tyvärr inte.
I mitt fall så har jag anslutit 10A relän efter pucken så jag har inte det problemet.
HC3 (5.080 Z-Wave 2) med ER4
MickeS
Medlem
Posts: 420
Joined: 12 Oct 2016, 07:53
5

Måste ju nu erkänna att jag tänkte att den kör 2500W som single switch.

Min har starkströmmar på 2500 W och går er till 1500W drift.

Kanske dax o byta kupéfläkten till en mindre.
Ska ju inte tina upp en husvagn direkt 😊
Homecenter 2

Kameror, värme, larm och belysning från olika leverantörer
GronaHus
Medlem
Posts: 161
Joined: 14 Dec 2011, 10:06
9

Annars finns detta 16A relä från Heatit:
https://www.gronahus.se/sv/varumarken/h ... 16a-1.html
Heatit 16A Relay
Heatit 16A Relay
MickeS
Medlem
Posts: 420
Joined: 12 Oct 2016, 07:53
5

Löste sig med att lägga in en Auto OFF med 45 minuter på brytaren istället för en Scen.

Enkel och billig lösning :)
Homecenter 2

Kameror, värme, larm och belysning från olika leverantörer
Post Reply