Yale doorman

Här diskuteras IP-kameror och andra övervakningslösningar.
Post Reply
Fredrik Johansson
Ny medlem
Posts: 12
Joined: 22 Jul 2014, 18:59

02 Sep 2014, 13:05

Hej!

Någon som har kopplat ihop denna med exempelvis HC2?

http://www.laskompaniet.se/yale-doorman ... et-/1296-0

Jag vill ju givetvis använda mig av Yale doorman låset, men vill inte egentligen vara beroende av Verisure....
Vad tror ni?

Är det z-wave på ovanstående???
Tack!
sjomarc
Ny medlem
Posts: 5
Joined: 29 May 2014, 09:24

03 Sep 2014, 23:35

Nej det är inte z-wave
Fredrik Johansson
Ny medlem
Posts: 12
Joined: 22 Jul 2014, 18:59

04 Sep 2014, 10:25

Okej. Synd kanske....

Finns det någon chans att "styra dem" med en HC2 exempelvis?
Henrikel
Proffsmedlem
Posts: 655
Joined: 12 Dec 2013, 00:24
Location: Växjö
Contact:

11 Sep 2014, 01:51

Det borde ju gå att pilla isär den och styra med en universal sensor eller rgbw modul. Man får mäta sig till vad som händer vi olika tryck på kretskortet. Men jag tar inget ansvar fär om produkten går sönder. Fast lite sugen själv på att köpa ett. Helt ok pris där med
Installations Elektriker
https://www.facebook.com/ramnasael
Installerar och säljer Z-wave lösningar
Fredrik Johansson
Ny medlem
Posts: 12
Joined: 22 Jul 2014, 18:59

11 Sep 2014, 07:53

Låset kan ju kopplas ihop med Verisure hemlarm, och då måste det ju finnas någon form av kommunikation till det...
Hur det funkar vet jag inte.
AndersPS
Ny medlem
Posts: 15
Joined: 11 Nov 2014, 20:32

01 Jan 2015, 13:12

Man köper en speciell kommunikationsmodul som man kopplar in via en kontakt, så det borde förvisso inte vara något större problem att koppla in ett hemmabygge på den kontakten.

Men vad är poängen? Det finns ju lås som kommunicerar via Z-wave. Ditt försäkringsbolag lär ju inte godkänna varken en moddad Yale Doorman eller en vanlig Z-wave lås, om du väl får inbrott "via" styrningen.
dhanjel
Medlem
Posts: 259
Joined: 19 Apr 2013, 12:47
Contact:

24 Jan 2017, 14:46

Lyfter en gammal tråd, medveten om det. Men jag är också nyfiken på detta.

Och jag vill kunna få in det I Domoticz, men det räcker med att kunna se om det är last eller ej.

Visst man kan ju köra på tex Danalock, men tycker det är smidigt med brickor och kodlås som complement.
andwin
Medlem
Posts: 54
Joined: 03 Oct 2016, 13:37
Location: Eskilstuna

24 Jan 2017, 15:29

Finns det någon här inne som är kapabel till att labba lite och fixa en z-modul till detta lås?
Vi kanske kan gå ihop några och bidra med hjälp för att jag tror vi är endel som vill ha en Zwave modul.. Uppenbarligen finns det en i england, men den är ju inte kompatibel med Mjukvaran i låset vi har här i norden tydligen....

http://www.vesternet.com/yale-smart-liv ... ave-module
Fibaro Homecenter 2
4.20
Post Reply