Skicka push om tvätten är klar

Hjälp varandra att vara kreativa för att göra hemmet mer bekvämt.
jompa68
Proffsmedlem
Posts: 735
Joined: 12 Aug 2012, 08:53
Location: Hofors

04 May 2013, 18:02

Har man en enhet kopplad till sin tvättmaskin (eller annan maskin) som mäter elförbrukningen så kan man monitorera när strömförbrukningen gått ner från högförbrukning till lägre och då skicka ett push som säger att tvättmaskinen tvättat klart. Perfekt om man har sin tvättmaskin i källaren :)

Code: Select all

--[[
%% properties
17 value
%% globals
--]]

-- 17 value ** Byt ut denna mot det ID som gäller för din brytare till tvättmaskinen **

local power = fibaro:getValue(17, "value")  -- tvättmaskinens enhet ** Ändra ID **
local washOn = "tvättmaskinKör" -- skapa en variabel
local washDone = "tvättmaskinKlar" -- skapa ytterligare en variabel

fibaro:debug("Förbrukning="..power.." Watt")
if (tonumber(fibaro:getValue(17, "value")) > 1000) then  -- 1000Watt förbrukning
    fibaro:setGlobal(washOn, "1")  -- sätter variabel till 1 då tvättmaskinen är på
  	fibaro:setGlobal(washDone, "0") 
  	fibaro:debug("Tvättmaskin går")  -- lite debug text :)

elseif (tonumber(fibaro:getValue(17, "value")) < 10) then  -- 10Watt förbrukning i standby,
  fibaro:debug("Tvätten är klar!!")
  fibaro:setGlobal(washOn, "0")  
  fibaro:setGlobal(washDone, "1")

end
if (tonumber(fibaro:getValue(17, "value")) < 10)  and fibaro:getGlobalValue(washDone) == "1" then
	fibaro:debug("Send push")
  	fibaro:call(22,"sendPush","Tvätten är klar") -- byt ut 22 mot det id som gäller för din telefon

end
 
jens
Medlem
Posts: 329
Joined: 22 Apr 2013, 17:09

05 May 2013, 09:10

Skärmavbild 2013-05-05 kl. 09.08.20.png
Skärmavbild 2013-05-05 kl. 09.08.20.png (455.87 KiB) Viewed 14083 times
Får detta fel meddelande :(
jompa68
Proffsmedlem
Posts: 735
Joined: 12 Aug 2012, 08:53
Location: Hofors

05 May 2013, 09:28

Du ska ha id numret på din iPhone, inte själva namnet.
jens
Medlem
Posts: 329
Joined: 22 Apr 2013, 17:09

05 May 2013, 09:31

Är det det som står efter namnet? eller var hittar man det??

Jag behöver väl inte säga att jag är nybörjare på detta... :D
jompa68
Proffsmedlem
Posts: 735
Joined: 12 Aug 2012, 08:53
Location: Hofors

05 May 2013, 12:03

Skriv i webbläsaren http://boxens.ip/api/devices så står id där nånstans


Sent from my iPhone using Tapatalk
jens
Medlem
Posts: 329
Joined: 22 Apr 2013, 17:09

05 May 2013, 13:05

Verkar inte få något fel meddelande nu, men ingen push kommer till telefonen...

Får bara detta när jag kör det manuellt...

Skärmavbild 2013-05-05 kl. 13.03.13.png
Skärmavbild 2013-05-05 kl. 13.03.13.png (490.14 KiB) Viewed 14067 times
jompa68
Proffsmedlem
Posts: 735
Joined: 12 Aug 2012, 08:53
Location: Hofors

05 May 2013, 13:34

För det första så ska det vara numeriskt värde istället för admin vid push raden, och har du skapat variablerna som behövs?


Sent from my iPhone using Tapatalk
jens
Medlem
Posts: 329
Joined: 22 Apr 2013, 17:09

05 May 2013, 15:39

Tror det ska vara nummer 2, men det hjälper inte vad menar du med variabler?? :shock:
jompa68
Proffsmedlem
Posts: 735
Joined: 12 Aug 2012, 08:53
Location: Hofors

05 May 2013, 17:41

Du ska ha 2st variabler gjorda: tvättmaskinKlar och tvättmaskinKör

Du skapar dessa under Paneler och Variabel panel
Skärmklipp2.PNG
Skärmklipp2.PNG (101.16 KiB) Viewed 14053 times
Skärmklipp.PNG
Skärmklipp.PNG (4.5 KiB) Viewed 14053 times
jens
Medlem
Posts: 329
Joined: 22 Apr 2013, 17:09

05 May 2013, 19:04

Nu funkar allt!! tack så mycket... :D Jompa68
jompa68
Proffsmedlem
Posts: 735
Joined: 12 Aug 2012, 08:53
Location: Hofors

05 May 2013, 21:31

Varsegod Jens, kul att det fungerar :)
jens
Medlem
Posts: 329
Joined: 22 Apr 2013, 17:09

05 May 2013, 23:06

Körde en tvätt nu, men den skickade inget meddelande när den var klar :( funkar bara när man kör den manuellt...
jompa68
Proffsmedlem
Posts: 735
Joined: 12 Aug 2012, 08:53
Location: Hofors

06 May 2013, 06:09

Ge mig hela din kod så ska jag kika på den


Sent from my iPhone using Tapatalk
jens
Medlem
Posts: 329
Joined: 22 Apr 2013, 17:09

06 May 2013, 06:59

Code: Select all

--[[
%% properties
25 value
%% globals
--]]

-- 25 value ** Byt ut denna mot det ID som gäller för din brytare till tvättmaskinen **

local power = fibaro:getValue(25, "value")  -- tvättmaskinens enhet ** Ändra ID **
local washOn = "tvättmaskinKör" -- skapa en variabel
local washDone = "tvättmaskinKlar" -- skapa ytterligare en variabel

fibaro:debug("Förbrukning="..power.." Watt")
if (tonumber(fibaro:getValue(25, "value")) > 1000) then  -- 1000Watt förbrukning
    fibaro:setGlobal(washOn, "1")  -- sätter variabel till 1 då tvättmaskinen är på
     fibaro:setGlobal(washDone, "0") 
     fibaro:debug("Tvättmaskin går")  -- lite debug text :)

elseif (tonumber(fibaro:getValue(25, "value")) < 3) then  -- 3Watt förbrukning i standby,
  fibaro:debug("Tvätten är klar!!")
  fibaro:setGlobal(washOn, "0")  
  fibaro:setGlobal(washDone, "1")

end
if (tonumber(fibaro:getValue(25, "value")) < 3)  and fibaro:getGlobalValue(washDone) == "1" then
   fibaro:debug("Send push")
     fibaro:call(11,"sendPush","Tvätten är klar") -- byt ut 22 mot det id som gäller för din telefon

end
 
Här kommer den...
jompa68
Proffsmedlem
Posts: 735
Joined: 12 Aug 2012, 08:53
Location: Hofors

06 May 2013, 07:09

Gjort en test igen nu mot min elförbrukning på hela huset och det fungerar.
Har ändrat så den ska skicka push om det är mindre än 750watts förbrukning på min test

[DEBUG] 07:06:33: HC2 start script at Mon May 6 07:06:33 2013
[DEBUG] 07:06:33: Förbrukning=395.74 Watt
[DEBUG] 07:06:33: Tvätten är klar!!
[DEBUG] 07:06:33: Send push
[DEBUG] 07:06:35: HC2 start script at Mon May 6 07:06:35 2013
[DEBUG] 07:06:35: Förbrukning=395.505 Watt
[DEBUG] 07:06:35: Tvätten är klar!!
[DEBUG] 07:06:35: Send push

Om du bara avaktiverar scenen och sen aktiverar scenen igen och inte trycker på kör så ska scenen starta så fort värdet ändras på den enhet du har specifierat mellan properties och globals, gör den det?

--[[
%% properties
17 value
%% globals
--]]
jens
Medlem
Posts: 329
Joined: 22 Apr 2013, 17:09

06 May 2013, 07:18

Ja den ändras, når upp över 1000w och går inte under 3w förrän den är klar, så där verkar det ok...
jens
Medlem
Posts: 329
Joined: 22 Apr 2013, 17:09

06 May 2013, 07:28

Hur får du fram loggen?? du visar i mailet...
jens
Medlem
Posts: 329
Joined: 22 Apr 2013, 17:09

06 May 2013, 07:30

Skärmavbild 2013-05-06 kl. 07.29.30.png
Skärmavbild 2013-05-06 kl. 07.29.30.png (405.59 KiB) Viewed 13999 times
Bild på när tvätten är igång :)
jompa68
Proffsmedlem
Posts: 735
Joined: 12 Aug 2012, 08:53
Location: Hofors

06 May 2013, 09:10

Jens
ser att du använder en fibaro switch till tvättmaskinen och torktumlaren. Då behöver du ändra lite i koden.

value till valueSensor. Annars blir får du bara ut status 0 eller 1 (av eller på)
Ändra till denna:

Code: Select all


--[[
%% properties
25 valueSensor
%% globals
--]]

-- 25 valueSensor ** Byt ut denna mot det ID som gäller för din brytare till tvättmaskinen **

local power = fibaro:getValue(25, "valueSensor")  -- tvättmaskinens enhet ** Ändra ID **
local washOn = "tvättmaskinKör" -- skapa en variabel
local washDone = "tvättmaskinKlar" -- skapa ytterligare en variabel

fibaro:debug("Förbrukning="..power.." Watt")
if (tonumber(fibaro:getValue(25, "valueSensor")) > 1000) then  -- 1000Watt förbrukning
    fibaro:setGlobal(washOn, "1")  -- sätter variabel till 1 då tvättmaskinen är på
     fibaro:setGlobal(washDone, "0") 
     fibaro:debug("Tvättmaskin går")  -- lite debug text :)

elseif (tonumber(fibaro:getValue(25, "valueSensor")) < 3) then  -- 3Watt förbrukning i standby,
  fibaro:debug("Tvätten är klar!!")
  fibaro:setGlobal(washOn, "0")  
  fibaro:setGlobal(washDone, "1")

end
if (tonumber(fibaro:getValue(25, "valueSensor")) < 3)  and fibaro:getGlobalValue(washDone) == "1" then
   fibaro:debug("Send push")
     fibaro:call(11,"sendPush","Tvätten är klar") -- byt ut 22 mot det id som gäller för din telefon

end
 
jompa68
Proffsmedlem
Posts: 735
Joined: 12 Aug 2012, 08:53
Location: Hofors

06 May 2013, 14:06

Städat i skriptet och lagt in så den bara skickat ett pushmeddelande när tvätten är klar

Code: Select all


--[[
%% properties
25 valueSensor
%% globals
--]]

-- 25 valueSensor ** Byt ut denna mot det ID som gäller för din brytare till tvättmaskinen **

local power = fibaro:getValue(25, "valueSensor")  -- tvättmaskinens enhet ** Ändra ID **
local washOn = "tvättmaskinKör" -- skapa en variabel
local washDone = "tvättmaskinKlar" -- skapa ytterligare en variabel
local push = "tvättPush" -- variabel för push

fibaro:debug("Förbrukning="..power.." Watt")
if (tonumber(power) > 1000) then  -- 1000Watt förbrukning
     fibaro:setGlobal(washOn, "1")  -- sätter variabel till 1 då tvättmaskinen är på
     fibaro:setGlobal(washDone, "0")
     fibaro:setGlobal(push, "0") 

elseif (tonumber(power) < 3) then  -- 3Watt förbrukning i standby,
  fibaro:setGlobal(washOn, "0")  
  fibaro:setGlobal(washDone, "1")

end
if (tonumber(power) < 3)  and fibaro:getGlobalValue(washDone) == "1" and fibaro:getGlobalValue(push) == "0" then
  fibaro:setGlobal(push, "1")
  fibaro:debug("Send push")
  fibaro:call(11,"sendPush","Tvätten är klar") -- byt ut 22 mot det id som gäller för din telefon

end
 

Post Reply