Pushover - pushnotiser som fungerar

Hjälp varandra att vara kreativa för att göra hemmet mer bekvämt.
Post Reply
RaketHenrik
Medlem
Posts: 36
Joined: 30 Nov 2012, 10:53
Contact:

28 Nov 2014, 00:47

Jag vet inte om det är fler här än jag som har problem med Fibaros inbyggda pushnotiser. Enligt Fibaros egna forum så verkar vi vara några stycken som inte kan få notiserna att fungera.

Eftersom jag ju tycker att det är JÄTTEVIKTIGT att veta när kaffet är klart, så knåpade jag ihop en virtuell enhet som snackar med Pushover-tjänsten istället.

Så här kommer du igång:
1. Skapa konto på http://www.pushover.net
2. Skapa en applikation på ditt konto på Pushover, kalla den förslagsvis "Fibaro"
3. I din HC2:a, skapa en ny variabel som heter "pushover".
4. Importera den virtuella enheten som är bifogad här:
Pushover.zip
Allt du behöver!
(38.04 KiB) Downloaded 502 times
5. Ändra variablerna token och user i PUSH-knappen till de nycklar du får från Pushovers hemsida.

När du vill skicka en pushnotis, kallar du på den såhär:

Code: Select all

fibaro:setGlobal("pushover","Hallå där!")
Vill du anpassa lite mer kan du skicka fler parametrar:

Code: Select all

fibaro:setGlobal("pushover","Tjipp å hej;iPhone;-1;bike")
Om du inte vill använda min proxy, så måste du sätta upp en egen nånstans. Skapa en PHP-fil med följande innehåll:

Code: Select all

<?php
curl_setopt_array($ch = curl_init(), array(
  CURLOPT_URL => "https://api.pushover.net/1/messages.json",
  CURLOPT_POSTFIELDS => $_GET,
  CURLOPT_SAFE_UPLOAD => true,
));
curl_exec($ch);
curl_close($ch);
?>
Lycka till!
jens
Medlem
Posts: 329
Joined: 22 Apr 2013, 17:09

28 Nov 2014, 09:01

Tack, det ska jag testa :-)
Daniel
Medlem
Posts: 74
Joined: 04 Mar 2014, 18:27
Location: Stockholm

15 Dec 2014, 22:43

Ja det här skulle man ju behöva - Fibaros push är allt annat än stabil.

Funkar det fortfarande som det är? Får inte till det vid försök.
Har det betydelse vilken typ av applikation man väljer att skapa hos Pushover?
HC 2 med 4.160 och en massa enheter och scener som just nu faktiskt fungerar.
jens
Medlem
Posts: 329
Joined: 22 Apr 2013, 17:09

16 Dec 2014, 10:02

Får inte heller Fibaro att skicka något meddelande, kan du göra en exempel slinga?
RaketHenrik
Medlem
Posts: 36
Joined: 30 Nov 2012, 10:53
Contact:

17 Dec 2014, 17:10

Har ni lagt till Pushover-appen på era mobiler?

Går det bra att pusha mobilen från Pushovers hemsida?

Kör ni med min proxy? Fungerar det att köra url:en nedan?

Code: Select all

http://toolbox.interspace.se/pushover-proxy/?token=DIN_TOKEN&user=DIN_USER&message=hello%20world!
Byt ut DIN_TOKEN och DIN_USER med hash:ar från Pushover.

Ni får returmeddelandet från min proxy, vad står det där?
Daniel
Medlem
Posts: 74
Joined: 04 Mar 2014, 18:27
Location: Stockholm

18 Dec 2014, 16:59

Har ni lagt till Pushover-appen på era mobiler?
Ja
Går det bra att pusha mobilen från Pushovers hemsida?
Ja
Kör ni med min proxy? Fungerar det att köra url:en nedan?
Ja och nej, se nedan
Byt ut DIN_TOKEN och DIN_USER med hash:ar från Pushover.
Ja, de är infogade
Ni får returmeddelandet från min proxy, vad står det där?
{"user":"invalid","errors":["user identifier is invalid"],"status":0,"request":"3c26aebd772f94f1b774135493dedaab"}
Last edited by Daniel on 18 Dec 2014, 17:06, edited 1 time in total.
HC 2 med 4.160 och en massa enheter och scener som just nu faktiskt fungerar.
Daniel
Medlem
Posts: 74
Joined: 04 Mar 2014, 18:27
Location: Stockholm

18 Dec 2014, 17:05

Pushover har även en funktion som kan omvandla ett mail till från HC2 till Push-meddelande. Det verkar fungera snabbt och smidigt, och utan behov av proxy så jag har lagt in det i mina scener tills vidare. Men det vore ju snyggare med direkt Push. :)
HC 2 med 4.160 och en massa enheter och scener som just nu faktiskt fungerar.
RaketHenrik
Medlem
Posts: 36
Joined: 30 Nov 2012, 10:53
Contact:

18 Dec 2014, 17:17

Om du körde url:en som jag skickade ovan, dvs med application token först och sedan user key, så är det nåt som är fel på din user key. User key är alltså allt som står innan @api.pushover.net om du skickar e-post.
Kolla även att du inte har fått med några andra tecken, radbrytningar, blanksteg eller liknande.
Daniel
Medlem
Posts: 74
Joined: 04 Mar 2014, 18:27
Location: Stockholm

18 Dec 2014, 18:37

Se där, det hade smugit sig in ett mellanslag.

Nu blev det: {"status":1,"request":"78c0acda0f513de22742eb7590a6d693"}
HC 2 med 4.160 och en massa enheter och scener som just nu faktiskt fungerar.
RaketHenrik
Medlem
Posts: 36
Joined: 30 Nov 2012, 10:53
Contact:

18 Dec 2014, 22:50

Bra, då vet vi att den biten fungerar.

Om du kör denna kod i en LUA scen:

Code: Select all

fibaro:setGlobal("pushover","Push it good")
Sen går in under variabler, står texten kvar? Eller är variabeln tom?
jens
Medlem
Posts: 329
Joined: 22 Apr 2013, 17:09

19 Dec 2014, 10:48

Funkar super här oxå! Tack :D
Daniel
Medlem
Posts: 74
Joined: 04 Mar 2014, 18:27
Location: Stockholm

20 Dec 2014, 21:20

Den är tom RaketHenrik.
Variabeln upplagd under Fördefinierade variabler, utan definierade värden. Men den verkar inte gå att ge ett värde.
HC 2 med 4.160 och en massa enheter och scener som just nu faktiskt fungerar.
RaketHenrik
Medlem
Posts: 36
Joined: 30 Nov 2012, 10:53
Contact:

20 Dec 2014, 21:25

Daniel wrote: Variabeln upplagd under Fördefinierade variabler, utan definierade värden. Men den verkar inte gå att ge ett värde.
Ah, den ska inte vara en fördefinierad variabel utan en vanlig.
Daniel
Medlem
Posts: 74
Joined: 04 Mar 2014, 18:27
Location: Stockholm

20 Dec 2014, 21:48

Kan vanliga variabler ha textsträng som värde? Ser ut att bara vara en siffra.
Hur som helst, den ändrar sig inte ändå.
Pushvar.jpg
Pushvar.jpg (25.65 KiB) Viewed 21913 times
HC 2 med 4.160 och en massa enheter och scener som just nu faktiskt fungerar.
User avatar
Bamsefar
Z-Wave Kung
Posts: 1157
Joined: 25 Nov 2013, 15:06
Location: Stockholm

20 Dec 2014, 23:00

Variabler kan vara både numeriska och blandat, finns inga sådana begränsningar i över huvudet taget.
Använder HomeSeer 3 på Linux - attans så här bra har det aldrig varit!

Lua för nybörjare
RaketHenrik
Medlem
Posts: 36
Joined: 30 Nov 2012, 10:53
Contact:

20 Dec 2014, 23:49

Daniel wrote: Hur som helst, den ändrar sig inte ändå.
Förutsatt att du sätter variabeln med texten du ska skicka på det sättet jag skrev ovan och variabeln ändå är tom betyder det att scriptet rullar, dvs läser variabeln och sen rensar densamma.

Du kan testa den biten genom att skriva några siffror i variabelfältet, spara och sen se om de försvinner direkt.

Dubbel och trippelkolla hasharna, inga extra tecken och rätt hash på rätt ställe i Push-knappen i din virituella enhet.
JvD76
Ny medlem
Posts: 6
Joined: 23 Feb 2016, 13:45

30 Dec 2016, 14:15

Jag har fått importerat den virtuella enheten, lagt in global variabel och den virtuella enheten kör så fort jag manuellt lägger in något i den globala variabeln. Allt ser ut att fungera, men jag får inga push meddelanden. Kör jag på den manuella url'en men min token och min user key så kommer meddelandet fram.

Finns det någon nyare version än v1.0 [20141127] ? Jag misstänker nämligen att något går galet i button-koden, men har lite svårt att debugga och hitta felet.

I koden för knappen så är alltid 'parameters' tom, skall det vara så?

Alla värden i main-loopen dyker dock upp som förväntat. Hilfe! :D
screenshot.png
Bild på min virtuella enhet
Post Reply