Tänd allt Släck Allt funktion

Hjälp varandra att vara kreativa för att göra hemmet mer bekvämt.
Post Reply
Ledab
Ny medlem
Posts: 1
Joined: 10 Dec 2013, 11:07

25 Mar 2015, 12:50

Hej!

Jag har satt in ett Fibaro system hos en kund och denna kund vill kunna tända allt/släcka allt via en knapp i telefonen samt på 2st strömbrytare ute i anläggningen. Det sitter 12st qubino dimmrar och 5st relän i anläggningen som skall styras via denna scen. Är det någon som kan hjälpa mig eller någon man kan hyra in i Göteborgsområdet. Tacksam för svar MVH Niklas
KristianO
Medlem
Posts: 461
Joined: 10 Mar 2014, 09:50

25 Mar 2015, 13:14

Hej, inga problem att lösa via en virtuell enhet med en knapp för på och en annan för av. Som förslagsvis kör varsin scene för att lätt kunna lägga till ta bort nya enheter. Bor i Göteborg.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Nex
Proffsmedlem
Posts: 552
Joined: 21 Nov 2013, 18:33

25 Mar 2015, 13:21

Hmm, Fibaro säger du? Då finns ju det redan en "dold" knapp för detta direkt på hemskärmen både på iPad och iPhone (även android tror jag). Svep bara neråt eller uppåt på "lampan" på första sidan (iPhoneappen) så släcks allt eller tänds allt. Du kan även gå in på lampan och svepa över respektive rum för att släcka allt där eller tända allt i det specifika rummet. På iPad finns ju det redan förinställt en knapp på hemskärmen som gör precis samma sak. På iPad så kan du dessutom trycka en gång på tändknappen så tänds lamporna till senast sparade värde, dvs har du dimmrat någon belysning så tänds den till samma % igen. Trycker du igen blir allt 100%.
Att ha en fysisk knapp som tänder/släcker allt fungerar dåligt om man har klåfingriga gäster/barn/fru mm. Hela huset kommer bara att tändas och släckas då man inte önskar det då folk tar fel knapp... ;)
Daniel
Medlem
Posts: 74
Joined: 04 Mar 2014, 18:27
Location: Stockholm

20 Oct 2016, 17:05

Tack Nex. Detta har jag inte sett förrän nu...!
Det hade ju varit väldigt bra om Fibaro kunde dokumentera alla features så man kunde ta vara på alla möjligheter!
HC 2 med 4.160 och en massa enheter och scener som just nu faktiskt fungerar.
Post Reply