Virtuella enheter för export/import

Utvecklar du en smartphone-app? Datorprogramvara? Få hjälp av andra och bidra med dina egna erfaranheter.
Kajsas
Medlem
Posts: 82
Joined: 25 Dec 2014, 11:50

04 Jul 2015, 06:12

jompa68 wrote:WU Weather - Version 1.0.3

Nytt!
Går att välja mellan public station eller personlig station från wunderground.com (LOCID eller PWS)

Visar även regn och väderprognos, ändrat språk variabel till stora bokstäver för att få rätt översättning på väderprognosen från wunderground.


Hämta aktuell väder data från närmaste väderstation som finns registrerad på http://www.wunderground.com. Kravet är en nyckel för att utnyttja deras API.
Konto kan skapas här: http://www.wunderground.com/weather/api/d/login.html

Efter import av vfid så behöver man ändra några rader i "mainloop" såsom username, password, language(default sv), APIkey och location.

Code: Select all

local username = "admin"; 
local password = "password"; -- Change to your HC2 password 
local language = "EN"; -- EN, FR, SW, PL (default is EN), 
local APIkey = "API_KEY";  -- Put your WU api key here 
local PWS = "IGVLEBOR5"; -- The PWS location to get data for (Personal Weather Station) 
local LOCID = "SWXX0076"; -- The location ID to get data for (City location) 
local station = "locid"; -- pws or locid 
local smartphoneID = 224; -- your smartphone ID 
Lägg även in ipadressen till din HC2 (antingen 127.0.0.1 eller den faktiska ipadressen)
Skärmavbild 2014-03-22 kl. 11.59.46.png
Uppdateras med automatik enligt polling intervall som ställs in. Även en variabel skapas med automatik som innehåller konfiguration för virtuella enheten.
WU Weather 2014-03-25 kl. 06.02.04.png
WU_Weather.vfib
Hej

När jag testar denna får jag detta fel ?
[DEBUG] 06:05:00: Actual WeatherData laddades korrekt i minnet.
[ERROR] 06:05:00: line 127: bad argument #3 to 'format' (no value)
RH_Dreambox
Proffsmedlem
Posts: 871
Joined: 03 Jan 2015, 16:49
Location: Vegby
Contact:

05 Jul 2015, 13:08

Du måste lägga upp en global variabel som heter: WUUpdateOptions
2 st HC2 4.511, Recovery-stickorna ligger i skrivbordslådan nu!
Kajsas
Medlem
Posts: 82
Joined: 25 Dec 2014, 11:50

05 Jul 2015, 15:16

Oj då okey hur gör jag det :/ ?

Vad menar du med en global variabel ?
RH_Dreambox
Proffsmedlem
Posts: 871
Joined: 03 Jan 2015, 16:49
Location: Vegby
Contact:

05 Jul 2015, 16:02

Under Paneler/Variabelpanel lägger du till en variabel (global) som skall heta WUUpdateOptions (med exakt denna stavning versaler/gemener)
Variabels laddas och läses av den virtuella enheten.
Glöm inte att lägga in din lokala väderstation i början av den virtuella enheten.
Attachments
Variabler.PNG
Global variabel
Variabler.PNG (19.59 KiB) Viewed 15548 times
2 st HC2 4.511, Recovery-stickorna ligger i skrivbordslådan nu!
Bamsefar
Z-Wave Kung
Posts: 1085
Joined: 25 Nov 2013, 15:06
Location: Stockholm

05 Jul 2015, 16:03

Rekommenderar min egna LUA skola, framförallt detta avsnitt:
http://www.zwaveforum.se/viewtopic.php?f=33&t=4960
Använder HomeSeer 3 på Linux - attans så här bra har det aldrig varit!

Lua för nybörjare
Kajsas
Medlem
Posts: 82
Joined: 25 Dec 2014, 11:50

05 Jul 2015, 17:16

Ok tack ska försöka mig på detta se om jag lyckas :P
Kajsas
Medlem
Posts: 82
Joined: 25 Dec 2014, 11:50

05 Jul 2015, 22:20

okey gjort framsteg iaf men får detta nu

[DEBUG] 22:09:51: Actual WeatherData laddades korrekt i minnet.
[DEBUG] 22:09:51: Virtuella enhetens status kod: 1
[DEBUG] 22:09:51: Vänta några sekunder för initsiering ...
[DEBUG] 22:09:56: Redo
[ERROR] 22:09:56: line 217: attempt to concatenate global 'locationID' (a nil value

Vad på sidan hittar jag rätt locationID ?

http://www.wunderground.com/personal-we ... S3#history
Kajsas
Medlem
Posts: 82
Joined: 25 Dec 2014, 11:50

05 Jul 2015, 22:34

local PWS = "IHILLERS3"; -- The PWS location to get data for (Personal Weather Station)
local LOCID = "SWJN0392"; -- The location ID to get data for (City location)
local station = "SWJN0392"; -- pws or locid
local smartphoneID = 52; -- your smartphone ID

vad gör jag för fel =D
Kajsas
Medlem
Posts: 82
Joined: 25 Dec 2014, 11:50

08 Jul 2015, 23:34

Ingen som vet =/

Skulle gärna få detta att funka =)
RH_Dreambox
Proffsmedlem
Posts: 871
Joined: 03 Jan 2015, 16:49
Location: Vegby
Contact:

09 Jul 2015, 09:17

Parametern "local station" är fel. Du skall ange "pws" eller "locid". Se min konfig nedan.

local PWS = "IVSTRAGT35"; -- The PWS location to get data for (Personal Weather Station)
local LOCID = "swxx0090"; -- The location ID to get data for (City location)
local station = "locid"; -- pws or locid
local smartphoneID = 999; -- your smartphone ID
2 st HC2 4.511, Recovery-stickorna ligger i skrivbordslådan nu!
Kajsas
Medlem
Posts: 82
Joined: 25 Dec 2014, 11:50

09 Jul 2015, 10:07

Tack för hjälp fick de nog till att funka nu iaf =)

lite omstart osv osv
RH_Dreambox
Proffsmedlem
Posts: 871
Joined: 03 Jan 2015, 16:49
Location: Vegby
Contact:

09 Jul 2015, 11:09

Som du kanske redan sett så uppdateras inte vädret, åtminstone inte i min VD. Det uppdateras bara när du sparar koden.
Orsaken är att inställningen av pollingen inte funkar längre. Det går inte att öka eller minska minut-värdet och det visar bara 0 minuter polling.
Den gick att uppdatera i tidigare versioner av HC2 men inte nu.

Jag har inte kollat koden själv, men enligt en post i Fibaro forumet så jobbar Jompa på en uppdatering.
2 st HC2 4.511, Recovery-stickorna ligger i skrivbordslådan nu!
Kajsas
Medlem
Posts: 82
Joined: 25 Dec 2014, 11:50

09 Jul 2015, 12:01

Ok ja den går ej ändra.

En nybörjarfråga , har jag förstått det rätt att man får upp väderstatus som ett push i mobilen ? Och isf vart eller när skickas det ? En gång om dagen eller fler ?
RH_Dreambox
Proffsmedlem
Posts: 871
Joined: 03 Jan 2015, 16:49
Location: Vegby
Contact:

09 Jul 2015, 16:15

Jag använder inte den funktionen, men så här svarar Jompa i Fibaros forum:
is it possible to push forcast to mobile?
Yes, i do that 3 times per day
2 st HC2 4.511, Recovery-stickorna ligger i skrivbordslådan nu!
Kajsas
Medlem
Posts: 82
Joined: 25 Dec 2014, 11:50

09 Jul 2015, 16:54

Ok hoppas vi på att jompa fixar polling och lägger ut koden för mobilen här snart :)

Föresten jag ser att du har en variabel på eliq , vad har du den till ?
Har nämligen en eliq på elmätaren :)
RH_Dreambox
Proffsmedlem
Posts: 871
Joined: 03 Jan 2015, 16:49
Location: Vegby
Contact:

09 Jul 2015, 17:46

Föresten jag ser att du har en variabel på eliq , vad har du den till ?
Har nämligen en eliq på elmätaren
Tanken var att försöka plocka in energidata från från min EliQ till en virtuell enhet i HC2.
Jag har kommit en bit på väg men inte lyckats få in någon data ännu. Det kan vara något med strängar och variabler som jag inte förstått. (ännu)
[ERROR] 18:00:10: line 6: attempt to index global 'net' (a nil value)
2 st HC2 4.511, Recovery-stickorna ligger i skrivbordslådan nu!
Kajsas
Medlem
Posts: 82
Joined: 25 Dec 2014, 11:50

10 Jul 2015, 17:53

Hittade en kod att köra men får de ej att funka heller , får detta fel


[DEBUG] 17:28:12:
Object moved to
here
.

[ERROR] 17:28:12: line 12: Expected value but found invalid token at character 1
RH_Dreambox
Proffsmedlem
Posts: 871
Joined: 03 Jan 2015, 16:49
Location: Vegby
Contact:

10 Jul 2015, 18:26

Det felet uppstod eftersom EliQ skall anropas med HTTPS vilket hanteras annorlunda än HTTP i LUA.

local http = net.HTTPClient()
http:request("https://my.eliq.se")
response, status, errorCode = http:GET("/api/datanow?accesstoken=hemligtba613bfc3hemligt")
2 st HC2 4.511, Recovery-stickorna ligger i skrivbordslådan nu!
fjuppe
Medlem
Posts: 25
Joined: 26 Nov 2016, 22:46

03 Dec 2016, 22:56

Hej,

Jag ställde nedan fråga i Fibaros forum men ingen har kunnat hjälpa mig, försöker nu här....

Jag är nybörjare så hav tålamod....

Jag har alltså ett stort antal MODBUS baserade temp-sensorer i Zipaboxen som jag vill kunna få in värden på i HC2:an.
Har skapat en VD och försöker med nedan kod....
------------------------------------------------------------------

Trying to read external device with temperature from Zipabox into Global Variable...

Web browser command "https://my.zipato.com/zipato-web/v2/att ... 3afb/value" gives response:

{
"value" : "25.243902439024396",
"timestamp" : "2016-11-25T19:52:58Z"
}
My Lua code is :

........
httpClient:request("https://my.zipato.com/zipato-web/v2/att ... 3afb/value")
success = function(status)
local Adam = json.decode(status.data);

Temp1 = tonumber(Adam.temp1);
print("Temp 1 = " .. temp1 .. " Degrees");

fibaro:setGlobal("Adam", temp1)

............

Variable "Adam" is not updated.

What is missing ??

Thanks in advance for your help to a newbie....
Post Reply