Hur hantera blanksteg i LUA

Utvecklar du en smartphone-app? Datorprogramvara? Få hjälp av andra och bidra med dina egna erfaranheter.
Post Reply
KristianO
Medlem
Posts: 451
Joined: 10 Mar 2014, 09:50

20 Apr 2015, 21:28

Försöker lagra data externt i min SQL databas och det fungerar väl så länge inte tex namnet på sensorn innehåller ett blanksteg.

Tar jag ut "payload" och kör den i en browser så fungerar det fint men inte direkt från LUA.

Exampel på skapande av payload mot min SQL server som anropas via ett php script.
payload = "/Home/Graph/data_post_" .. deviceType2 .. ".php?device_id=" .. i .. "&device_name=" .. fibaro:getName(i) ..

Det är alltså just device name ovan som strular om det står tex "Golv Sensor" istället för "Golv_Sensor".
Kör jag det i en browser blir det istället:
device_name=Floor%20Sensor

Måste jag döpa om alla mina sensorer så de inte innehåller blanksteg?
Bamsefar
Z-Wave Kung
Posts: 1081
Joined: 25 Nov 2013, 15:06
Location: Stockholm

21 Apr 2015, 07:06

Kan du inte göra om alla blanksteg till just %20 ??? %20 är alltså hexkoden för blanksteg, så det bör lösa din utmaning.
Använder HomeSeer 3 på Linux - attans så här bra har det aldrig varit!

Lua för nybörjare
KristianO
Medlem
Posts: 451
Joined: 10 Mar 2014, 09:50

21 Apr 2015, 10:55

Tack! Funkade fint!

local room_name = string.gsub(fibaro:getRoomNameByDeviceID(i), "%s+", '%%20')
Post Reply