ICloud HC2 Bridge

Utvecklar du en smartphone-app? Datorprogramvara? Få hjälp av andra och bidra med dina egna erfaranheter.
KristianO
Medlem
Posts: 451
Joined: 10 Mar 2014, 09:50

31 Dec 2016, 20:31

Absolut, när jag får det att funka.
Får inte till att lagra en hel json mot "value". Fungerar när jag kör ett fast värde men inte en array.




Sent from my iPhone using Tapatalk
KristianO
Medlem
Posts: 451
Joined: 10 Mar 2014, 09:50

01 Jan 2017, 18:27

Nu får jag in värdarna i HC2 men får inte till att läsa json(?) strängen.

När jag kör en dcode får jag det som en Tabel xxxxxx medans om jag kör en debut direkt på strängen direkt så får jag en json liknande sträng. Får dock inte till det att plocka ut fält per fält.

Vid decode
Skärmavbild 2017-01-01 kl. 17.14.53.png
Skärmavbild 2017-01-01 kl. 17.15.28.png
Skärmavbild 2017-01-01 kl. 17.15.28.png (14.44 KiB) Viewed 2302 times
utan decode
Skärmavbild 2017-01-01 kl. 17.17.02.png
Skärmavbild 2017-01-01 kl. 17.17.29.png

i mitt php script def. jag en dataarea med alla fälten som jag lägger som en json mot fältet "value" i HC2.
Hela datasträngen sätts sen som json i funktionen.

Code: Select all

$iphone = [
			'batterystatus' => $batteryStatus,
			'adress' => $adress,
			];
			
			$iphone_json = json_encode($iphone);
			
			$data = array('value' => $iphone_json);
			
			setGlobal(substr($item['User'],0,1).'_'.'iphone',$data);

Tips?
bobkelso_527
Medlem
Posts: 48
Joined: 23 Dec 2016, 14:24

02 Jan 2017, 14:30

Kan du prova detta:

Code: Select all

local vd = 470 --Denna virtuella ID's nummer 

local iphone_json= fibaro:getGlobalValue("iphone_json")
--fibaro:debug("What is variabel " ..iphone_json)

iphone = json.decode(iphone_json)
-- after encoding jsonString variable contains '{ "value2": null, "value1": 512 }' string


fibaro:debug("batterystatus is : " ..iphone.batterystatus)
KristianO
Medlem
Posts: 451
Joined: 10 Mar 2014, 09:50

02 Jan 2017, 22:53

Funkar nu! Upptäckte även felet, min kära dator hade gjort autocorrect på iphone till iPhone och därmed blev värdet blankt. När jag sen körde en debug på min json blev jag lite förvirrad och dök lite för djupt i koden och testade massa nya saker.



Sent from my iPhone using Tapatalk
KristianO
Medlem
Posts: 451
Joined: 10 Mar 2014, 09:50

12 Jan 2017, 13:27

Hm, nu stannade mitt script.
Får ett fel som säger att min URL
"Unwillingly accepted URL with 3 slashes".
Vad kommer detta ifrån tro?

Kristian


Sent from my iPhone using Tapatalk
martinlundgren80
Ny medlem
Posts: 18
Joined: 03 Jan 2016, 15:31

23 Feb 2017, 23:08

Hej,
Tänkte jag skulle ge mig på detta, men dök på detta en bit ner på instruktionen:
//add your authorization token ->

"authorization: Basic token=",

Hur hittar jag den lättast? Googlar man på det så verkar det inte så lätt...

Mvh
Martin
KristianO
Medlem
Posts: 451
Joined: 10 Mar 2014, 09:50

24 Feb 2017, 09:29

Du kör en base64 decode på ditt lösenord.


Sent from my iPhone using Tapatalk
PeterPjotr
Ny medlem
Posts: 3
Joined: 19 Jan 2016, 00:46

26 Mar 2017, 20:43

Hej jag har laddat ner en klon från Github på min RPi och ändrat på alla de ställen i koden som du har nämnt, men får följande felmeddelande:
Call to undefined function curl_init() in /home/pi/iCloud-HC2-Bridge-master/class.findmyiphone.php on line 247

Är helt noob på php men tänkte jag skulle ge det ett försök ändå.

Ger info ovan någon vägledning i var jag går fel?
Post Reply