Kör du med Asus router? Vill du bistå med lite test?

Övrigt
Bamsefar
Z-Wave Kung
Posts: 1120
Joined: 25 Nov 2013, 15:06
Location: Stockholm

28 Nov 2016, 18:43

Hallå,

Jag fick ett PM om att Fibaro tydligen ändrat lite i firmware, admin kontot är tydligen borta eller något. Jag har ju lite svårt att följa just dessa ändringar :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Detta är en uppdaterad kod version som även har variabel för HC2User - med risk för att jag har hackat fel (kan ju inte provköra längre):

Code: Select all

    #!/bin/sh
    #
    # HC2 info
    HC2User=admin
    HC2Password=<ett lösenord till er HC2 admin konto>
    HC2IP=191.168.1.5
    HC2VDDeviceID=14
    #
    # MacAdresser att hålla reda på....
    Mac1=48:5A:3F:8C:BD:48
    Mac2=48:5A:3F:6E:CB:A4
    #
    ########################### Don't touch #################################
    #
    # Kolla om mappen finns i /tmp (RAM disken - måste återskapas varje omstart)
    if [ ! -d /tmp/CheckUser ];
    then
      mkdir /tmp/CheckUser
    fi
    #
    # Oändlig loop - skall aldrig dö, förhoppningsvis...
    while [ 1 = 1 ]
    do
    #
    # Variabler för status
      User1=Borta
      User2=Borta
    #
    # Samla ihop alla trådlösa IP adresser...
      macadresser=`wl -i eth1 assoclist`
    #
    # AC87 har en Quantenna för 5GHz, kräver specialkod
      if uname -n | grep -q AC87; then
        macadresser=`wl -i eth1 assoclist`
        antal=`qcsapi_sockrpc get_count_assoc wifi0`
        while [ $antal -gt 0 ]
        do
          antal=`expr $antal - 1`
          macadresser="`qcsapi_sockrpc get_station_mac_addr wifi0 $antal`;$macadresser"
        done
      else
        macadresser=$macadresser";"`wl -i eth2 assoclist`
    # AC3200 har två 5GHz band, kräver specialkod
        if uname -n | grep -q AC3200; then
          macadresser=$macadresser";"`wl -i eth3 assoclist`
        fi
      fi
    #
    # User 1
      case "$macadresser" in
        *$Mac1*)
          User1=Hemma
        ;;
      esac
    #
      if [ "$User1" = Hemma ]
      then
        if [ ! -f /tmp/CheckUser/Hemma_User1 ]
        then
          touch /tmp/CheckUser/Hemma_User1
          wget -qO- "http://${HC2User}:${HC2Password}@${HC2IP}/api/callAction?deviceID=${HC2VDDeviceID}&name=pressButton&arg1=3" >/dev/null 2>&1
        fi
      else
        if [ -f /tmp/CheckUser/Hemma_User1 ]
        then
          rm -f /tmp/CheckUser/Hemma_User1
          wget -qO- "http://${HC2User}:${HC2Password}@${HC2IP}/api/callAction?deviceID=${HC2VDDeviceID}&name=pressButton&arg1=5" >/dev/null 2>&1
        fi
      fi
    #
    # User 2
      case "$macadresser" in
        *$Mac2*)
          User2=Hemma
        ;;
      esac
    #
      if [ "$User2" = Hemma ]
      then
        if [ ! -f /tmp/CheckUser/Hemma_User2 ]
        then
          touch /tmp/CheckUser/Hemma_User2
          wget -qO- "http://${HC2User}:${HC2Password}@${HC2IP}/api/callAction?deviceID=${HC2VDDeviceID}&name=pressButton&arg1=4" >/dev/null 2>&1
        fi
      else
        if [ -f /tmp/CheckUser/Hemma_User2 ]
        then
          rm -f /tmp/CheckUser/Hemma_User2
          wget -qO- "http://${HC2User}:${HC2Password}@${HC2IP}/api/callAction?deviceID=${HC2VDDeviceID}&name=pressButton&arg1=6" >/dev/null 2>&1
        fi
      fi
    #
    # Avvakta några sekunder innan nästa koll
      sleep 5
    #
    done
Använder HomeSeer 3 på Linux - attans så här bra har det aldrig varit!

Lua för nybörjare
Robert
Medlem
Posts: 345
Joined: 17 Oct 2013, 22:40

28 Nov 2016, 18:51

Tack!

Ska genast testa! Vad har du köpt för kul nu då? :)
Robert
Medlem
Posts: 345
Joined: 17 Oct 2013, 22:40

28 Nov 2016, 19:48

Får det inte riktigt att lira. Allt fungerar förutom att scriptet inte kör wget. Dvs den kör inte kommandot för att klicka på knapparna.

Kör jag allt manuellt så fungerar det.
csabe
Medlem
Posts: 56
Joined: 17 Dec 2014, 15:22

29 Nov 2016, 09:43

Får det inte heller att funka. Som sagt gör man det manuellt på knapparna så funkar det. Men det händer inget när man slår på eller av telefonen.
Nybörjare…
… som försöker koppla upp hela lägenheten.
Markiser, Sonos, Roomba, Harmony m.m.
… om ändå något kunde funka. :-)
Bamsefar
Z-Wave Kung
Posts: 1120
Joined: 25 Nov 2013, 15:06
Location: Stockholm

29 Nov 2016, 19:05

Efter att ni bytt koden enligt ovan - har ni startat om era routers?

Dessvärre har jag inga som helst möjligheter att testa koden. Har ingen HC2 bevisligen...
Använder HomeSeer 3 på Linux - attans så här bra har det aldrig varit!

Lua för nybörjare
Robert
Medlem
Posts: 345
Joined: 17 Oct 2013, 22:40

29 Nov 2016, 19:18

Bamsefar wrote:Efter att ni bytt koden enligt ovan - har ni startat om era routers?

Dessvärre har jag inga som helst möjligheter att testa koden. Har ingen HC2 bevisligen...
Japp. 5 gånger minst :) Scriptet verkar fungera då den skapar "users" i mappen CheckUser.

Dock verkar det som inte scriptet fattar att den ska "klicka" på länken.

Kör jag länkarna manuellt med superuser:password@ip osv direkt i webbläsaren så funkar det.

Ingen fara Bamsefar. Vi får lösa det på annat sätt. Jag är dock mycket tacksam att du försöker hålla koden vid liv! :)
Bamsefar
Z-Wave Kung
Posts: 1120
Joined: 25 Nov 2013, 15:06
Location: Stockholm

29 Nov 2016, 22:39

Någon skrev email - ni får inte mata in @ tecknet i HC2User - då kommer det garanterat inte fungera.

Jag skall se om jag kan hitta något på Fibaro's forum om vad man ändrat...
Använder HomeSeer 3 på Linux - attans så här bra har det aldrig varit!

Lua för nybörjare
Bamsefar
Z-Wave Kung
Posts: 1120
Joined: 25 Nov 2013, 15:06
Location: Stockholm

29 Nov 2016, 22:44

Aha - ni får prova detta:

OM er email är kalle@sverige.se så skall ni ange följande:

HC2User=kalle%40sverige.se

Alltså byta @ mot %40

Prova detta så får vi se.

Alternativet verkar vara att ni skapar en user som har rätt rättigheter, och anger den usern.

https://forum.fibaro.com/index.php?/top ... or-access/
Använder HomeSeer 3 på Linux - attans så här bra har det aldrig varit!

Lua för nybörjare
Robert
Medlem
Posts: 345
Joined: 17 Oct 2013, 22:40

29 Nov 2016, 23:35

Tack! Nu fungerar det :)

HC2User=kalle%40sverige.se och sen en omstart av routern fixade biffen.

Tack ännu en gång för din hjälp!
csabe
Medlem
Posts: 56
Joined: 17 Dec 2014, 15:22

30 Nov 2016, 09:36

Funkar fint här också.
Tack, vad ska man göra utan dig :-)
Nybörjare…
… som försöker koppla upp hela lägenheten.
Markiser, Sonos, Roomba, Harmony m.m.
… om ändå något kunde funka. :-)
iSnobben
Medlem
Posts: 105
Joined: 27 Dec 2013, 20:39

31 Dec 2017, 01:08

Min router har kraschat och därmed även den eminenta funktion. Nu har jag precis fått en ny på garantin och installerat Merlin och tänkte få igång detta med den nya versionen. Jag har skapat upp filen CheckIfHome2 och lagt in scriptet där samt ändrat parametrarna enligt instruktion. Jag har även skapat services-start och lagt in startscriptet. Jag har även gjort chmod777 på filerna innan jag startade om routern. So far so good alltså. Men sen är det något som knasar för det skapas inga filer i /tmp/CheckUser däremot så skapas mappen upp. Några förslag på vad som kan vara tokigt?
Robert
Medlem
Posts: 345
Joined: 17 Oct 2013, 22:40

31 Dec 2017, 10:08

Du har säkert redan testat men någon omstart brukar få scriptet att rulla igång.
Bamsefar
Z-Wave Kung
Posts: 1120
Joined: 25 Nov 2013, 15:06
Location: Stockholm

31 Dec 2017, 12:54

En bra sak att hålla i minnet är att /tmp/CheckIfHome mappen existerar när scriptet startas så kommer aldrig rutinen att starta - jag borde ta fram en korrekt test på om CheckIfHome är aktivt eller inte - att bara testa på mappens existens är fulkodning - men nu har det inte blivit det....

Således, som Robert redan skrivit, starta om - det brukar lösa det hela....
Använder HomeSeer 3 på Linux - attans så här bra har det aldrig varit!

Lua för nybörjare
Bamsefar
Z-Wave Kung
Posts: 1120
Joined: 25 Nov 2013, 15:06
Location: Stockholm

10 Mar 2019, 11:57

Finns det någon här på forumet som har någon ASUS router som har tre sändare för Wifi i sig (läs en 2.4 och två 5GHz WLAN)? Typ är ASUS 3200 och de som alltså har dubbelt av allt på 5GHz? Eller har en ASUS AC86 (som bara har två band, men ny hårdvara)?
Använder HomeSeer 3 på Linux - attans så här bra har det aldrig varit!

Lua för nybörjare
Post Reply