HomeSeer 4, äntligen ett vettigt GUI

jens
Medlem
Posts: 329
Joined: 22 Apr 2013, 17:09

27 Feb 2020, 22:47

Du har ingen smart kod eller liknande, för att styra belysning i badrum? Har en mkt på dörren och en IR där, är lite problem vissa går in där utan att stänga dörren och några går därifrån och stänger inte dörren

//jens


Skickat från min iPhone med Tapatalk Pro
User avatar
Bamsefar
Z-Wave Kung
Posts: 1157
Joined: 25 Nov 2013, 15:06
Location: Stockholm

29 Feb 2020, 20:02

jens wrote:
27 Feb 2020, 22:47
Du har ingen smart kod eller liknande, för att styra belysning i badrum? Har en mkt på dörren och en IR där, är lite problem vissa går in där utan att stänga dörren och några går därifrån och stänger inte dörren

//jens
Hur menar du smart kod?

Jag skulle trigga tändning av belysning av den ena eller den andra. Men hur släcker du lamporna, och hur många är de (alltså hur många z-wave devices har du, vi har fyra olika styrbara lampor så att säga, vilket jag kallar 4 zoner)?
Använder HomeSeer 3 på Linux - attans så här bra har det aldrig varit!

Lua för nybörjare
jens
Medlem
Posts: 329
Joined: 22 Apr 2013, 17:09

01 Mar 2020, 09:18

Jag har två lampor en som ska tändas när man går in i rummet, den andra tänder man själv men båda ska släckas när man går ut


Skickat från min iPhone med Tapatalk Pro
User avatar
Bamsefar
Z-Wave Kung
Posts: 1157
Joined: 25 Nov 2013, 15:06
Location: Stockholm

01 Mar 2020, 13:32

Som jag ser det så skulle jag trigga påslaget om någon av sensorerna rör på sig, och sedan vänta på att det inte varit någon sensoraktivitet under säg 10 minuter eller något sådant, och då släcka. Behövs ingen smartkod, bara vanlig GUI kodning så att säga.
Använder HomeSeer 3 på Linux - attans så här bra har det aldrig varit!

Lua för nybörjare
jens
Medlem
Posts: 329
Joined: 22 Apr 2013, 17:09

01 Mar 2020, 14:40

Ska testa detta,


Skickat från min iPhone med Tapatalk Pro
Post Reply