Virtuell knapp

Post Reply
C0ZM0S
Medlem
Posts: 39
Joined: 24 Jan 2016, 10:08

05 Apr 2016, 19:17

God kväll,

Säkert en mycket lätt fråga för er som hållit på ett tag men kan man inte eller vet inte hur man gör så e det givetvis svårt...
Skulle vilja göra en virtuell knapp som styr en scen...
Knappen skall finnas i dator å i mobil/surfplatta.

har testat runt lite men för mig verkar inget vara logiskt när det kommer till HC2...

En steg för steg anvisning hade uppskattats...

Det kanske redan finns info om detta någonstans på forumet då det säkert fler som velat göra detta men forumet e stort å jag hittar inte det jag sökt...
Robert
Medlem
Posts: 346
Joined: 17 Oct 2013, 22:40

06 Apr 2016, 14:01

Sökte på "virtual device fibaro" på Google. Tredje sökreslutatet jag fick upp var denna länk.
http://www.fibaro.com/sites/default/fil ... 201.06.pdf

På sidan 105 hittar du avsnittet om Virtual Devices ;)
C0ZM0S
Medlem
Posts: 39
Joined: 24 Jan 2016, 10:08

06 Apr 2016, 18:43

Tack Robert...

Efter att ha läst avsnittet om virtual devices så skulle man lika gärna kunnat ha bett mig landsätta en människa på pluto... jag fattar helt enkelt ingenting... Ska man behöva va Bill Gates för att kunna få till lite hemautomatik eller går detta att ordna även för oss lekmän?!

Jag vill helt enkelt ha en knapp i mobilen eller på surfplattan (i HC-appen) som sätter igång en scen som tänder ett antal lampor...

Alltså ingen fysisk knapp på väggen som e kopplad mot en puck (för det har jag klarat av), utan då kanske en virtuell knapp eller något liknande...
Måste ju va ett antal där ute som har dessa knappar i sina appar kan jag tänka mig... Hur har ni gjort?
Earplugged
Medlem
Posts: 158
Joined: 03 Feb 2016, 17:16

06 Apr 2016, 20:33

Hemautomation är krångligt... :-)

Enklaste sättet jag kommer på är:

Skapa en blockscen i HC2 som tänder lamporna du vill tända och kalla den tex "Tänd"
Ladda ner Fibaroappen till telefonen, lägg upp en widget som kallar på scenen tänd.
Sen gör du precis likadant med en scen som släcker samma lampor.

Klart!
C0ZM0S
Medlem
Posts: 39
Joined: 24 Jan 2016, 10:08

09 Apr 2016, 18:20

Jepp Earplugged... E nog det lättaste sättet... Men vad skall man ha som triggar scenen... Skall man göra en blockscen så måste man ju börja med en trigger... Det e där jag tänkte att man skulle ha en virtuell knapp som skulle trigga scenen men om man skall strunta i den virtuella knappen, vad skall man då låta skriva in som en trigger?
Earplugged
Medlem
Posts: 158
Joined: 03 Feb 2016, 17:16

09 Apr 2016, 21:19

Scenen startar när du trycker på widgeten oavsett vilken trigger du har i scenen, så antingen tar du en befintlig scen som redan gör det du önskar bara att du nu "tvingar" start med widgeten när du önskar istället för den vanliga triggern.
Eller så hittar du helt enkelt på en trigger som inte kan starta på egen hand, tex ett datum i dåtid, en variabel som som aldrig används, utomhus temperatur >80c osv osv...
C0ZM0S
Medlem
Posts: 39
Joined: 24 Jan 2016, 10:08

10 Apr 2016, 10:04

Smart! Bra Earplugged...

Så kan man givetvis göra... Det får bli den lösningen ifall det inte finns något annat sätt att göra det på... Man kan ju trigga scener från dator och app å även ändra ikonen så att den passar ändamålet men jag var lite osäker på hur man skulle bygga scenen eftersom man var tvungen att börja med en trigger som jag inte hade... Men det e klart, triggern skulle ju till exempel kunna vara solens temperatur (lagom varmt för en scen att dra igång 8-) )...

För övrigt, e det så här ni övriga också har löst den här problematiken? Eller finns det andra sätt att göra detta på? Till exempel om man vill trigga lite olika stämmningsbelysningar som till exempel en scen som heter god natt eller en som heter mys så tänds eller släcks lampor därefter... Det e ju inte alltid man vill eller kan ha en fysisk knapp på väggen utan man vill ha en knapp i appen som triggar scenen...
Towanda
Medlem
Posts: 58
Joined: 28 Feb 2015, 17:29

14 Apr 2016, 00:02

När jag ville ha en knapp som släcker en massa lampor skapade jag en virtuell device med en knapp som heter Gonatt och la in luakoden nedan, vill du ändra så att den tänder är det bara att byta "turnOff" mot "turnOn", och givetvis byta ut enhetsid. fibaro:sleep hindrar tydligen systemet från att bli överbelastat om jag förstått det rätt.

Code: Select all

fibaro:wakeUpDeadDevice(7);
fibaro:call(7, "turnOff");
fibaro:sleep(50)
fibaro:wakeUpDeadDevice(9);
fibaro:call(9, "turnOff");
fibaro:sleep(50)
fibaro:wakeUpDeadDevice(19);
fibaro:call(19, "turnOff");
fibaro:sleep(50)
fibaro:wakeUpDeadDevice(21);
fibaro:call(21, "turnOff");
fibaro:sleep(50)
fibaro:wakeUpDeadDevice(31);
fibaro:call(31, "turnOff");
fibaro:sleep(50)
fibaro:wakeUpDeadDevice(35);
fibaro:call(35, "turnOff");
fibaro:sleep(50)
fibaro:wakeUpDeadDevice(47);
fibaro:call(47, "turnOff");
fibaro:sleep(50)
fibaro:wakeUpDeadDevice(53);
fibaro:call(53, "turnOff");
fibaro:sleep(50)
fibaro:wakeUpDeadDevice(59);
fibaro:call(59, "turnOff");
fibaro:sleep(50)
fibaro:wakeUpDeadDevice(61);
fibaro:call(61, "turnOff");
fibaro:sleep(50)
fibaro:wakeUpDeadDevice(94);
fibaro:call(94, "turnOff");
fibaro:sleep(50)
fibaro:wakeUpDeadDevice(96);
fibaro:call(96, "turnOff");
fibaro:sleep(50)
fibaro:wakeUpDeadDevice(102);
fibaro:call(102, "turnOff");
fibaro:sleep(50)
fibaro:wakeUpDeadDevice(121);
fibaro:call(121, "turnOff");
fibaro:sleep(50)
fibaro:wakeUpDeadDevice(122);
fibaro:call(105, "turnOff");
fibaro:sleep(50)
fibaro:wakeUpDeadDevice(91);
fibaro:call(145, "turnOff");
fibaro:sleep(50)
fibaro:wakeUpDeadDevice(149);
fibaro:call(149, "turnOff");
fibaro:sleep(50)
fibaro:wakeUpDeadDevice(150);
fibaro:call(150, "turnOff");
fibaro:wakeUpDeadDevice(162);
fibaro:call(162, "turnOff");
fibaro:sleep(50)
Synd att man inte kan ladda upp bilder, då hade jag kunnat lägga upp skärmdumpar men jag har ingenstans att ladda upp dem till.
forumadmin
Site Admin
Posts: 231
Joined: 10 Dec 2011, 11:43

14 Apr 2016, 10:06

Synd att man inte kan ladda upp bilder, då hade jag kunnat lägga upp skärmdumpar men jag har ingenstans att ladda upp dem till
Du laddar upp bilder genom att klicka på fliken "upload attachment" som du hittar bredvid "options"-fliken.
Bamsefar
Z-Wave Kung
Posts: 1141
Joined: 25 Nov 2013, 15:06
Location: Stockholm

14 Apr 2016, 13:56

Towanda wrote:fibaro:sleep hindrar tydligen systemet från att bli överbelastat om jag förstått det rätt.
Japp exakt, det har visat sig att Fibaro intemissar lika mycket om man har med fibar:sleep(50) - för mycket för snabbt verkar skapa köer och köer klarar inte Fibaro's Z-Wave engine av....
Towanda wrote:

Code: Select all

fibaro:wakeUpDeadDevice(7);
Hur kommer det sig att du gör wakUpDeadDevice hela tiden - har du så stora problem mellan varje enhet verkligen att du måste väcka varje enhet hela tiden?
Använder HomeSeer 3 på Linux - attans så här bra har det aldrig varit!

Lua för nybörjare
Towanda
Medlem
Posts: 58
Joined: 28 Feb 2015, 17:29

14 Apr 2016, 23:07

Hur kommer det sig att du gör wakUpDeadDevice hela tiden - har du så stora problem mellan varje enhet verkligen att du måste väcka varje enhet hela tiden?
Näe, jag har väldigt få problem, någon enhet kan dyka upp som död ibland men den sitter ganska långt borta. Läste om kommandot fibaro:wakeUpDeadDevic i någon tråd och tänkte det var en bra ide att lägga in det. Ställer det till med några problem?
Du laddar upp bilder genom att klicka på fliken "upload attachment" som du hittar bredvid "options"-fliken.
Tack för tipset, 52 år och lär mig fortfarande något nytt varje dag :)
Towanda
Medlem
Posts: 58
Joined: 28 Feb 2015, 17:29

14 Apr 2016, 23:23

Här kommer bilder på hur jag gjorde, är nybörjare själv så det går säkert att göra det smartare.
1.PNG
den virtuella devicen
3.PNG
Den färdiga knappen
Post Reply