Apple Home Kit med Fibaro-stöd!

Nex
Proffsmedlem
Posts: 542
Joined: 21 Nov 2013, 18:33

10 Sep 2016, 00:29

Någon som såg Apples event och kanske råkade se avsnittet angående Home Kit? Om man kollade noga så såg man mycket riktigt att Fibaros logga stod med på de företag som kommer ha stöd för Home Kit. Så jag mailade omgående Fibaro för att fråga när och om det stämde och fick följande svar:

Piotr Wardęcki 08 Sep 16

Hello,
The actual date is not yet know, however, we will release some announcement regarding the Apple Home Kit prior to the date of integration.

It is expected to be closed with a few more weeks.

Best regards

Underbart säger jag som apple-fantast för detta kommer betyda att man troligtvis kan använda sig av Apples gränssnitt i Home Kit istället för att starta Fibaros app varje gång. För ärligt talat, Fibaros appar börjar kännas ganska mossiga nu, särskilt med tanke på att upplösningen fortfarande är gjord för iPhone 5...
KristianO
Medlem
Posts: 451
Joined: 10 Mar 2014, 09:50

11 Sep 2016, 12:44

Om jag förstått tekniken rätt så behövs Apple hårdvara iform av ett chip för att få detta att funka. Så antingen en "add-on" hårdvara eller en helt ny hc3. Jag tror def. på en ny hc3 inom 1år.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Nex
Proffsmedlem
Posts: 542
Joined: 21 Nov 2013, 18:33

12 Sep 2016, 13:35

KristianO wrote:Om jag förstått tekniken rätt så behövs Apple hårdvara iform av ett chip för att få detta att funka. Så antingen en "add-on" hårdvara eller en helt ny hc3. Jag tror def. på en ny hc3 inom 1år.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Nja, eller så fungerar det mjukvarumässigt precis som med apples widgetar. Det finns ju redan en widget för Fibaro idag där du kan styra fyra scener så det är ju inte omöjligt att apples home kit kan få tillåtelse att hämta status från andra appar med home kit stöd eller rent av via wifi och en uppdatering i HC2. Att Fibaro släpper en HC3 inom ett par veckor tror jag föga på men kanske som du säger inom 1 år. Men Home kit lanserar de ju innan dess och de har inte haft någon hårdvara som presenterats på mässorna för home kit så det borde ju vara mjukvarumässigt. Lite som när apple lanserade Air print, lite mjukvaruuppdateringar och vips hade nästan hela marknaden stöd för air print :)
oceank
Ny medlem
Posts: 18
Joined: 23 Sep 2015, 07:09

14 Sep 2016, 20:02

ett tipps. Kör raspberry pi med homebridge. Då fattar apples homekit raspberry pi med homebridge som i sin tur är kopplad med alla fibaro sakerna.

detta resulterar i att alla fibaro enheter syns i apples home app. Styr allt därifrån istället för fibaros jobbiga o långsamma app.

sjukt smidigt.

//K
Last edited by oceank on 15 Sep 2016, 10:27, edited 1 time in total.
Bamsefar
Z-Wave Kung
Posts: 1061
Joined: 25 Nov 2013, 15:06
Location: Stockholm

15 Sep 2016, 08:37

Hack - hackelihack...

Inget illa menat men alltså, tänk er för (och det har inget med apple vs android att göra, utan mera om vad man exponerar utåt).
Använder HomeSeer 3 på Linux - attans så här bra har det aldrig varit!

Lua för nybörjare
Nex
Proffsmedlem
Posts: 542
Joined: 21 Nov 2013, 18:33

15 Sep 2016, 10:49

oceank wrote:ett tipps. Kör raspberry pi med homebridge. Då fattar apples homekit raspberry pi med homebridge som i sin tur är kopplad med alla fibaro sakerna.

detta resulterar i att alla fibaro enheter syns i apples home app. Styr allt därifrån istället för fibaros jobbiga o långsamma app.

sjukt smidigt.

//K
Haha, sorry men jag tappade bort mig redan i första meningen ;) Kan ingenting om Raspberry pi eller homebridge. Har du någon enkel förklaring eller bilder som visar hur du gjort? Ex hur pratar en Raspberry Pi med HC2 och hur har Raspberryn fått stöd för Apples home kit? Som du förstår kan jag inte mycket om detta men det låter precis som jag trodde att home kit är betydligt smidigare än Fibaros appar :)
oceank
Ny medlem
Posts: 18
Joined: 23 Sep 2015, 07:09

15 Sep 2016, 11:07

Nex wrote:
oceank wrote:ett tipps. Kör raspberry pi med homebridge. Då fattar apples homekit raspberry pi med homebridge som i sin tur är kopplad med alla fibaro sakerna.

detta resulterar i att alla fibaro enheter syns i apples home app. Styr allt därifrån istället för fibaros jobbiga o långsamma app.

sjukt smidigt.

//K
Haha, sorry men jag tappade bort mig redan i första meningen ;) Kan ingenting om Raspberry pi eller homebridge. Har du någon enkel förklaring eller bilder som visar hur du gjort? Ex hur pratar en Raspberry Pi med HC2 och hur har Raspberryn fått stöd för Apples home kit? Som du förstår kan jag inte mycket om detta men det låter precis som jag trodde att home kit är betydligt smidigare än Fibaros appar :)




He he he ska vara mer tydlig.

Först lägger man in homebridge på sin raspberry pi, allt finns på denna sidan https://github.com/cflurin/homebridge-p ... spberry-Pi

När man konfigurerar homebridge på raspberry pi så finns ett script där som pratar med HC2an.

när allt det är klart och allt är konfat på raspberry pi så får man adda "homebridge" till sin hem app på telefonen. SOm med alla andra enheter så måste man då slå in en pinkod som man oxo har konfat i raspberry pi filen i .json. när man skrivit in koden i sin tele så är "homebridge" adderat till hem appen och radar då upp alla fibaro grejerna. I hem mappen på telefonen så kan du dessutom skapa olika rum osv där du placerar enheterna i.


vill du ha mer hjälp och bilder på hur det ser ut i telen så pma mig.

coola med detta är att i hem appen på telen så får jag upp tex hur jag vill sätta belysningen för philips hue(finns förbestämda scenarion i appen)

ser luftfuktigheten, rörelser osv osv.
Nex
Proffsmedlem
Posts: 542
Joined: 21 Nov 2013, 18:33

15 Sep 2016, 11:17

Ok, låter fint! Skall se vad Fibaro släpper för stöd om några veckor men annars lät det här ju riktigt bra! Använder min HC2 som larm, är det smidig lösning för larmhantering i Home kit?
Clabbe
Medlem
Posts: 356
Joined: 25 May 2015, 21:53
Location: Torslanda

19 Sep 2016, 23:45

Är det värt att vänta ett litet tag på att Fibaro släpper uppdateringen. Eller skall man gå på o testa workarounden med raspberry2?
-----------------------------------------------------------------
HC2
Aeon Labs, Fibaro, Danfoss enheter (30++st)
KristianO
Medlem
Posts: 451
Joined: 10 Mar 2014, 09:50

20 Sep 2016, 09:29

Installerade homebridge på min osx server. Så sjukt sweet! Nu kan man helt plötsligt nyttja 10 nya appar. Funkar kanon!

Dessutom når man allt via sin Apple tv remote!


Sent from my iPhone using Tapatalk
Clabbe
Medlem
Posts: 356
Joined: 25 May 2015, 21:53
Location: Torslanda

21 Sep 2016, 07:35

Hej har ingen Apple tv.
Men en rasperry o har satt upp allt via den nu.

Saknar lite bilder på olika brytare så klart men rätt smidigt verkar det vara.

Jäkla gött att kunna säga till Siri att tända o släcka ( OBS man måste säga lamporna med, säger man bara släck "tv-rum " så dödar den allt där ink tv,Wii o fiskpumpen. Säger man däremot "släck lamporna i tv-rum" så fungerar det.

Allt verkar jäkligt trevligt.

Satte upp en iPad som hubb, men förstår inte programmeringen.
Tex "tänd lamporna när jag kommer hem".. vem kommer hem??
Det verkar inte välja vem det är som kommer hem, eller så är det bara plattan själv som det fungerar på.?

Jaja programmeringen o logiken får nog ligga kvar i Hc2.
Men som sagt sjukt smidigt med Siri.

Dock 2 saker.
Det fungerar inte när jag lämnar huset, har jag gjort något fel??

Samt så verkar det dö ibland, får typ starta om tjänsten på raspberryn, eller så är det att det inte ens körs som en tjänst utan bara som program.
-----------------------------------------------------------------
HC2
Aeon Labs, Fibaro, Danfoss enheter (30++st)
Nex
Proffsmedlem
Posts: 542
Joined: 21 Nov 2013, 18:33

23 Sep 2016, 18:27

KristianO wrote:Installerade homebridge på min osx server. Så sjukt sweet! Nu kan man helt plötsligt nyttja 10 nya appar. Funkar kanon!

Dessutom når man allt via sin Apple tv remote!


Sent from my iPhone using Tapatalk
Återigen känner jag mig förvirrad och okunnig ;) Vill du förklara hur du gör detta? OSX-server och apple tv?
Clabbe
Medlem
Posts: 356
Joined: 25 May 2015, 21:53
Location: Torslanda

23 Sep 2016, 18:38

Du behöver en Apple tv eller iPad som alltid finns igång hemma för att få det att fungera.

Sen en liten liten dator tex raspberry pi2 för att köra homebridge.

Har du allt det så kan jag förklara mer.

Jag måste bara lära mig att starta homebridge som service så är jag nöjd.

Dock tror jag inte den hanterar tex larm o termostater
-----------------------------------------------------------------
HC2
Aeon Labs, Fibaro, Danfoss enheter (30++st)
csabe
Medlem
Posts: 55
Joined: 17 Dec 2014, 15:22

24 Sep 2016, 08:27

Detta blev man ju sugen på att testa, antar att skulle funka om man köper en raspberry pi3 också.
Frågan är kommer man att lyckas ställa in det om man inte har några programeringskunskaper mer än att kunna klippa och klistra lite?
Nybörjare…
… som försöker koppla upp hela lägenheten.
Markiser, Sonos, Roomba, Harmony m.m.
… om ändå något kunde funka. :-)
Clabbe
Medlem
Posts: 356
Joined: 25 May 2015, 21:53
Location: Torslanda

24 Sep 2016, 09:32

Skulle få igång skiten som en tjänst.
O efter det startar det inte ens vanligt....


Är det så att fibaro skall fungera direkt utan raspberryn om några v så avvaktar jag nog snart den uppdateringen..

Suck...


Men iaf sett vad Siri kan...:)

Dock kunde fick jag säga tända eller slå på garageport.

Då öppna inte fungerade med min garageport. Kanske om man köper en annan enhet.

För hur grymt är det inte o bara säga: "hej Siri, öppna garageporten"
-----------------------------------------------------------------
HC2
Aeon Labs, Fibaro, Danfoss enheter (30++st)
jompa68
Proffsmedlem
Posts: 713
Joined: 12 Aug 2012, 08:53
Location: Hofors

24 Sep 2016, 12:18

Kör också homebridge med plugin mot fibaro hc2, sonos och Harmony hubb.
Fungerar riktigt bra! I telefonen kör jag eve och har satt upp en hel del scener där i som jag styr med Siri. ImageImageImage


Regards Jonny Larsson
From my iPhone SE with Tapatalk
--------------------------------------------------
http://jonnylarsson.se
Clabbe
Medlem
Posts: 356
Joined: 25 May 2015, 21:53
Location: Torslanda

27 Sep 2016, 22:30

Hur funkar Sonos pluginet? Finns det TTS

Samt hur f får man homebridge att rulla som tjänst.
Försökt med init.d men den verkar inte kunna starta upp korrekt. Verkar läsa rätt konfig fil men verkar inte kunna läsa in fibaron enheter rätt.

/startar jag den istället som program då fungerar det i någon timme eller så. Vet inte ifall man typ loggas ut ur Ubuntun sen eller varför det stannar
-----------------------------------------------------------------
HC2
Aeon Labs, Fibaro, Danfoss enheter (30++st)
jompa68
Proffsmedlem
Posts: 713
Joined: 12 Aug 2012, 08:53
Location: Hofors

28 Sep 2016, 09:05

Jag är på jobbet nu men jag skriver ikväll hur jag gjort i min Ubuntu installation


Skickat från min iPhone med Tapatalk
--------------------------------------------------
http://jonnylarsson.se
jompa68
Proffsmedlem
Posts: 713
Joined: 12 Aug 2012, 08:53
Location: Hofors

28 Sep 2016, 18:49

Sonos plugins fungerar som så att man kan starta eller stoppa sonos samt höja volymen via Siri

Att få homebridge att alltid vara igång:
i /etc/rc.local har jag lagt in denna kodsnutt som gör att så fort homebridge stoppas pga av något så startas den igång igen.

Code: Select all

logFile="/home/homebridge/.homebridge/logs.log"
/usr/local/bin/forever start -l $logFile -a /usr/local/bin/homebridge -U /home/homebridge/.homebridge
exit 0
forever installeras med detta kommando

Code: Select all

sudo npm -g install forever
--------------------------------------------------
http://jonnylarsson.se
Clabbe
Medlem
Posts: 356
Joined: 25 May 2015, 21:53
Location: Torslanda

28 Sep 2016, 18:55

Ok tack.


Funderar nu dock på om det kanske är min iPad som är problemet.

Vad jag tror så har inget fungerat från min telefon idag.

Men nu fungerar det när jag sitter på bussen.

Tänker att sonen kanske sitter o spelar på ipaden o att den nu är aktiv.

O när den går i sovläge så dör allt.

Har ingen Apple tv så allt går via ipaden

Får felsöka detta vidare.

Börjar bara bli trött på felsökning, då man även jobbar med det :)
-----------------------------------------------------------------
HC2
Aeon Labs, Fibaro, Danfoss enheter (30++st)
Post Reply