Återställa Fibaro larm

Post Reply
alexndr
Medlem
Posts: 357
Joined: 14 Jul 2016, 14:38

30 Mar 2017, 11:42

Jag använder Fibaro för att hantera larmet hemma. En sak jag aldrig fattat är hur man bäst återställer larmet om det blir utlöst. Bara att larma av? Jag aktiverar "Emergency lights" när larmet går och det tar en bra stund innan lamporna slutar blinka efter att jag larmat av. Förslag?
Earplugged
Medlem
Posts: 158
Joined: 03 Feb 2016, 17:16

30 Mar 2017, 21:15

Har också ställt denna frågan tidigare men inte fått någon klarhet.....
andwin
Medlem
Posts: 54
Joined: 03 Oct 2016, 13:37
Location: Eskilstuna

31 Mar 2017, 07:34

samma här..
Känns som att man vill ha en tydlig manual och finslipning på just denna larm funktion..
Fibaro Homecenter 2
4.20
GustavB
Medlem
Posts: 74
Joined: 16 Apr 2016, 08:20

31 Mar 2017, 08:40

Hejsan.

Som jag skrivit i andra trådar har jag gjort en scen som stänger av larmet.

Förutsättningar
Har en massa dörr/fönstersensorer och rörelsesensorer som larmas på
Har två sirener som tjuter om larmet utlöses
Alla lampor tänds vid utlöst larm

När larmet utlöses och jag vill larma av så använder jag antingen den inbyggda avlarmningen eller en scen som larmar av alla sensorer. Det är då min andra scen kickar in.

Den scenen har jag satt enligt följande:
Om siren1 = på
och
(alla sensorer) = avlarmade
därefter
siren1 och siren2 = stäng av
alexndr
Medlem
Posts: 357
Joined: 14 Jul 2016, 14:38

31 Mar 2017, 09:21

Jo, jag har också en scen för återställning som larmar av varje enhet.
Det till trots så kör "Emergency lights" en lång stund efter ..
Earplugged
Medlem
Posts: 158
Joined: 03 Feb 2016, 17:16

23 Oct 2018, 07:51

alexndr wrote:
31 Mar 2017, 09:21
Jo, jag har också en scen för återställning som larmar av varje enhet.
Det till trots så kör "Emergency lights" en lång stund efter ..
Någon som hittat lösning på detta? När jag råkar trigga larmet av misstag så blinkar och tjuter det för fullt trots att jag blixtsnabbt återställer larmet i appen.
I går kväll lyckades jag aktivera larmet när barnen lagt sig och det blev lite frostig stämning när alla lampor blinkar och det tjuter för fullt och jag inte får tyst på eländet... :D
alexndr
Medlem
Posts: 357
Joined: 14 Jul 2016, 14:38

23 Oct 2018, 13:42

Senast kan kollade fanns det ingen lösning.

Jag skippade "emergency lights" helt och aktiverar en scen som blinkar lamporna istället. Därefter han jag en scen för a trigga återställning.
Earplugged
Medlem
Posts: 158
Joined: 03 Feb 2016, 17:16

23 Oct 2018, 21:32

Får nog göra något liknande, man tycker ju att det borde räcka att larma av men så verkar det inte fungera.....

Är det någon parameter som gör att sensorn fortsätter trigga larmet en viss tid trots att den är avlarmad eller är det själva "emergency light som körs en specifik tid?

Har aldrig gjort något riktigt test i lugn och ro utan de gånger det händer att larmet går vill man få tyst på det så fort som möjligt och trycker på allt man kommer åt och vet inte vad som egentligen gjorde skillnad och hur lång tid det egentligen tog....
Post Reply