Recovery

Post Reply
sonnyboy
Proffsmedlem
Posts: 573
Joined: 26 Sep 2013, 08:05
Location: Västerås

08 Dec 2017, 14:22

Igår när jag fick köra en recovery så var det något skumt.
Återställningen gick fint till 3.548 inga enheter eller något precis som det ska.
Uppdaterade till 3.600 inga enheter, men vi nästa uppdatering så hade jag helt plötsligt 33 st enheter som systemet höll på att konfigurera, jag hade inte läst tillbaka någon backup. lät HC:n konfigurera dessa enheter sen fortsatte jag uppdatera till 4.150 och läste tillbaka min backup och allt funkade fint och spökenheterna försvann igen.

Får ni andra också spökenheter vid recovery?
Fibaro HomeCenter 2
Fw 4.151 Beta
BeyondMeasure 1.10
25 Enheter, 55 Scener tidigare, 8 nu med gea GEA
RH_Dreambox
Proffsmedlem
Posts: 833
Joined: 03 Jan 2015, 16:49
Location: Vegby
Contact:

08 Dec 2017, 16:58

De här 33 spökenheterna, var det enheter som du kände igen eller var de helt annonyma?

Såg att du fick problem med 4.151 Beta. Det måste ha varit en olycklig omständighet som orsakade det.
Men varför testade du inte att uppdatera till 4.151 igen, innan du lade tillbaka backuppen?
Det nya LUA redigeringsfönstret som man kan bredda och göra högre är ju toppen. Bara det är ju värt att uppdatera för.
sonnyboy
Proffsmedlem
Posts: 573
Joined: 26 Sep 2013, 08:05
Location: Västerås

08 Dec 2017, 18:31

Enheterna kommer upp med id 2-33 och det ser ut att vara fungerande enheter eftersom dom visar förbrukning, enhet 11 dog dock efter ett tag, prövade inte fysisk att använda dom för jag ville ha en så ren installation som möjligt.
Jag ska pröva igen med Betan, ska göra en omstart nu :)
Håll tummarna :D
Fibaro HomeCenter 2
Fw 4.151 Beta
BeyondMeasure 1.10
25 Enheter, 55 Scener tidigare, 8 nu med gea GEA
RH_Dreambox
Proffsmedlem
Posts: 833
Joined: 03 Jan 2015, 16:49
Location: Vegby
Contact:

08 Dec 2017, 18:38

Jag kramar tummarna så att knogarna vitnar :!:
sonnyboy
Proffsmedlem
Posts: 573
Joined: 26 Sep 2013, 08:05
Location: Västerås

08 Dec 2017, 18:54

Det funkade :)
Riktigt trevligt i Luafönstret som alltid vart för liten.
Fibaro HomeCenter 2
Fw 4.151 Beta
BeyondMeasure 1.10
25 Enheter, 55 Scener tidigare, 8 nu med gea GEA
Systemfel
Medlem
Posts: 162
Joined: 14 Jan 2015, 01:02

16 Dec 2017, 16:26

Det är problem med 4.151 för elt plötsligt får jag slut på ram minne med 2 dagars mellan rum och detta har jag inte haft tidigare och jag har inte rört något mellan uppdateringarna.. innan kunde det lätt gå 30 dagar innan en omstart så någon har fibblat till något på fibaro Suck
Börjat pilla lite på min Fibaro home center 2 ( och det går bra )
RH_Dreambox
Proffsmedlem
Posts: 833
Joined: 03 Jan 2015, 16:49
Location: Vegby
Contact:

16 Dec 2017, 17:49

Du kan ju ha haft oturen att någon scen i samband med uppdateringen har löpt amok.
Kolla igenom dina scener V Ä L D I G T noga och kolla om du hittar några konstigheter.

Stoppa in lite DEBUG här och var så ser du om de dyker upp oväntat ofta i debugfönstret. Då är det läge att analysera den scenen extra noga.
Det kan också vara så att befintliga debug-rader skriver ut så ofta att de över tid bunkrar upp otillåtet mycket minne.
Post Reply