Home center 3

Systemfel
Medlem
Posts: 269
Joined: 14 Jan 2015, 01:02
6

RH_Dreambox wrote: 25 Nov 2020, 17:18 Jag har inget Idlock eller annat Z-wawe-lås heller, så det har jag inga synpunkter om. Men jag har haft 2 HC2 i många år och har nu skaffat en HC3.
Mina HC2, båda köpta begagnade av förmodligen missnöjda ägare har fungerat utomordentligt bra under alla år jag haft dem. Att jag nu skaffat en HC3 beror mest på att den skall kunna kommunicera med 433MHz och några andra intressanta protokoll. Alla protokoll är ännu inte aktiverade av Fibaro, men det kommer väl så småningom.

Den första kontakten med HC3 var nästan lite omtumlande och min första tanke var om jag skulle lyckas skapa några egna LUA-scener och QuickAppar.
Men efter att ha tittat igenom Fibaros dokumentation om Scener och QuickAppar så har jag nu lyckats knåpa ihop en TTS-scen, en QA som hämtar vinddata från Domoticz och en QA för motorvärmare (som jag lagt upp på forumet).
All annan automatik från mina HC2-or är nu överflyttad till QA "EventRunner 4" i HC3. En eloge till "jang" som har gjort reglerna i ER4 fullt kompatibla med de i ER3.

Jag har tills vidare kvar en HC2 med den gamla motorvärmaren eftersom den kommunicerar med ImperiHome som snurrar på en tablet på hallväggen. ImperiHome har tyvärr gått i graven och utvecklas inte längre så någon support för HC3 lär inte komma.
Annars är ImperiHome ett helt fantastiskt gränssnitt för HC lite/2, Domoticz, videokameror och massor av andra kontrollers, och motorvärmaren i HC2 är busenkel att manöverera därifrån (enligt min fru) :D

Men efter några månader med HC3 har jag nu blivit ganska bekant med den och jag får erkänna att jag gillar den skarpt. Gränssnittet blir betydligt mer överskådligt än det lilla "titthålet" som finns i HC2. HC3 är också en snabbare maskin, vilket märks då man skapar och redigerar scener och QA.
Räckvidden har också blivit bättre, tack vare dess WiFi kan den placeras mer centralt i huset.
Så mitt omdöme blir ett stort plus för HC3, (men jag har lite svårt för att släppa mina HC2 också) :o

Tack för en bra beskrivning har beställt en hc3 nu med och ska testa Google röst styrning har en Alexa oxå men är inte så aktiv med henne direkt.. jag har ju Hc2 i dag och kör Jangs Event Runner och det har funkat så jäkla bra och underlättat en del komplicerade scener.
tanken var att lägga in event Runner i Hc3an.
Som jag förstått det är det ett nytt tanke sätt med scener mm.
Har du fört över allt med den intrigerade överflyttaren från hc2 till hc3 eller har du lagt in allt för hand delvis tagit bort enheten ur hc2 och lagt till den i hc3 ? Om man gör allt förhand kan man ju ta lite i Taget men vissa av mina puckar sitter lite halv idiotiskt tyvärr. Kommer knappt i håg var alla sitter i heller.

Min Hc2 har bara fungerat har knappt haft något strul med den så är nöjd med den. Men känner att dom kommer förmodligen sluta uppdatera den utan kör den till en stabil version sen får den vara.. Man har inte sett något från fibaro nu på ett par månader så man börjar ju undra om dom ens lever..
Hc2 till Hc3 på g sakta men säkert :D
User avatar
RH_Dreambox
Z-Wave Kung
Posts: 1109
Joined: 03 Jan 2015, 16:49
6
Location: Vegby
Contact:

Har du fört över allt med den intrigerade överflyttaren från hc2 till hc3 eller har du lagt in allt för hand delvis tagit bort enheten ur hc2 och lagt till den i hc3 ? Om man gör allt förhand kan man ju ta lite i Taget men vissa av mina puckar sitter lite halv idiotiskt tyvärr. Kommer knappt i håg var alla sitter i heller.
Nej jag använde mig inte av "överflyttaren" utan jag lade in allt från början igen, mest för att få en ny och ren installation. Det är mest väggpluggar och de 7 inbyggnadspuckar jag har är ganska lättåtkomliga.
Sceneditorn är uppdelad i två fönster, det vänstra innehåller "trigger/condition-delen" där villkoren för hur och när scenen skall triggas. Den högra "action-delen" innehåller scenen som skall köras.
Så det som är nytt med scener är egentligen den separata "trigger/condition-delen", plus att scenkommandona skrivs lite annorlunda, men ända ganska lika.

EventRunner4 laddar du lämpligast ned på Fibaros forum där den mest aktuella QuickAppen ligger. Viktigt att veta är att ER4 för HC3 nu är en QuickApp och inte en scen.
Där finns också en länk till en video som väldigt bra visar hur man installerar och kommer igång med ER4.
https://forum.fibaro.com/topic/31180-tu ... ent-211149
Samma info finns även på detta forum, men jag vet inte om QuickAppen där är den senaste. Men den bör uppdateras till den senaste versionen om man aktiverar regeln för automatisk uppdatering.
https://www.zwaveforum.se/viewtopic.php?f=38&t=6992

Länkar till Fibaros scen och QA-manualer
https://manuals.fibaro.com/home-center-3-lua-scenes/
https://manuals.fibaro.com/home-center-3-block-scenes/
https://manuals.fibaro.com/home-center-3-quick-apps/
https://manuals.fibaro.com/knowledge-ba ... d-devices/
HC3 (5.061 Beta) med ER4 och HC2 (4.600) med ER 3
Systemfel
Medlem
Posts: 269
Joined: 14 Jan 2015, 01:02
6

RH_Dreambox wrote: 26 Nov 2020, 12:07
Har du fört över allt med den intrigerade överflyttaren från hc2 till hc3 eller har du lagt in allt för hand delvis tagit bort enheten ur hc2 och lagt till den i hc3 ? Om man gör allt förhand kan man ju ta lite i Taget men vissa av mina puckar sitter lite halv idiotiskt tyvärr. Kommer knappt i håg var alla sitter i heller.
Nej jag använde mig inte av "överflyttaren" utan jag lade in allt från början igen, mest för att få en ny och ren installation. Det är mest väggpluggar och de 7 inbyggnadspuckar jag har är ganska lättåtkomliga.
Sceneditorn är uppdelad i två fönster, det vänstra innehåller "trigger/condition-delen" där villkoren för hur och när scenen skall triggas. Den högra "action-delen" innehåller scenen som skall köras.
Så det som är nytt med scener är egentligen den separata "trigger/condition-delen", plus att scenkommandona skrivs lite annorlunda, men ända ganska lika.

EventRunner4 laddar du lämpligast ned på Fibaros forum där den mest aktuella QuickAppen ligger. Viktigt att veta är att ER4 för HC3 nu är en QuickApp och inte en scen.
Där finns också en länk till en video som väldigt bra visar hur man installerar och kommer igång med ER4.
https://forum.fibaro.com/topic/31180-tu ... ent-211149
Samma info finns även på detta forum, men jag vet inte om QuickAppen där är den senaste. Men den bör uppdateras till den senaste versionen om man aktiverar regeln för automatisk uppdatering.
https://www.zwaveforum.se/viewtopic.php?f=38&t=6992

Länkar till Fibaros scen och QA-manualer
https://manuals.fibaro.com/home-center-3-lua-scenes/
https://manuals.fibaro.com/home-center-3-block-scenes/
https://manuals.fibaro.com/home-center-3-quick-apps/
https://manuals.fibaro.com/knowledge-ba ... d-devices/
tack så mycket för hjälpen. Lutar nog åt att det blir en ny installation så kan man ju ta lite när man har tid. och tänka ut ordentligt hur man vill ha allt :) Blir till att utforska hc3 när den väl kommer :)
Hc2 till Hc3 på g sakta men säkert :D
Systemfel
Medlem
Posts: 269
Joined: 14 Jan 2015, 01:02
6

Tjenare alla . Har precis börjat med min home center 3 Har en fråga. på hc2 kunde man göra konto tex barnen med det dom skulle ha behörighet till. Men får inte till det med hc3 . går det bara göra konton lokalt ?. Eller hur e tanken med detta ni som har gjort det ?
Är det någon som orkar förklara lite snabbt eller skicka någon länk hur det är tänkt ?

tack på förhand för hjälpen
Hc2 till Hc3 på g sakta men säkert :D
User avatar
RH_Dreambox
Z-Wave Kung
Posts: 1109
Joined: 03 Jan 2015, 16:49
6
Location: Vegby
Contact:

Vet inte vad du menar med "konton lokalt", för du är väl inte inloggad via "Fibaro cloud remote"?
Kolla under "Inställningar", flik 7 "Åtkomst" så hittar du det du söker.
HC3 (5.061 Beta) med ER4 och HC2 (4.600) med ER 3
Systemfel
Medlem
Posts: 269
Joined: 14 Jan 2015, 01:02
6

RH_Dreambox wrote: 29 Nov 2020, 18:21 Vet inte vad du menar med "konton lokalt", för du är väl inte inloggad via "Fibaro cloud remote"?
Kolla under "Inställningar", flik 7 "Åtkomst" så hittar du det du söker.
Hallå jag löste det fanns an manual men det var tydligen inte helt jäkla lätt. Man måste ha en gilitig epost som ska bekräfta ett nytt fibaro id konto mm. och länken man trycker på var ju inte giltig mm så detta var jäklar inte lätt kan jag säga. Men jag löste ett konto bara 4 till kvar hehehe Man kan ju göra ett konto lokalt som bara funkar i huset och inte utanför huset typ off-line.

Tack för du tog dig tid...

https://manuals.fibaro.com/home-center-3/#post-14111 <--- Url till hur man ska göra...
Hc2 till Hc3 på g sakta men säkert :D
Post Reply