Lampor blinkar med HC3 + Qubino Mini Dimmer

Post Reply
Pingo
Ny medlem
Posts: 7
Joined: 05 Jan 2021, 10:58

Hej,
Jag är ganska ny med smarthem och köpte precis en Fibaro Home Center 3 + ett gäng tillbehör.
Har nu kopplat in en Qubino Mini Dimmer på en plats där det tidigare satt en inbyggnadsdimmer i dosan (så jag vet att lamporna går att dimmra).
HC3 hittar Qubinon och lamporna går att tända/släcka från HC3 men när jag trycker på själva knappen i dosan så försöker den tända men släcker direkt.
Och när jag slår på lampan på HC3 så blinkar dom mellan av/på.
Provade byta till en nu dimmer utifall det var fel på den första men får samma fel.
Jag kan dimmra i HC3 men då pendlar (dimmrar) den istället mellan t.ex. 0–30% (dvs blinkar fortfarande upp o ner)
Belastningen är runt 90W

Kör senaste versionen av HC3 (5.061.36)

Någon som har något tips?

Hälsningar
Stefan
Systemfel
Medlem
Posts: 273
Joined: 14 Jan 2015, 01:02
6

Nu kan jag inte qubino Mini dimmer Men antar du har åter fjädrande knappr i dina brytare ? Är nog en inställning i själva pucken . Momment tror jag det ska finnas något under parametrar.. Kör du fibaro homcenter 3 så är det bäst att hålla dig till fiabaro produkter när det gäller dimmer mm då dessa fungera direkt oftast . Qubino fungerar oxå men pftast saknas ju templeten och då blir det läsa på vad varje parameter gör..
Hc2 till Hc3 på g sakta men säkert :D
Pingo
Ny medlem
Posts: 7
Joined: 05 Jan 2021, 10:58

OK, tack, Ska kolla vilka parametrar man kan ändra i Qubino.

yes, har en fjädrande knapp men har också provat där jag har en icke-fjädranden och fick lite typ samma (fast utan dimmer, bara på/av).
Köpte Qubino för de ska klara små laster och tänkte typ samma dimmers för LED som för annat, (de tipsade på m.nu om dessa).
Men får jag inte ordning på det blir det att skicka tillbaka o köpa fibaro rätt igenom =)
Tack
/Stefan
Systemfel
Medlem
Posts: 273
Joined: 14 Jan 2015, 01:02
6

Pingo wrote: 05 Jan 2021, 17:29 OK, tack, Ska kolla vilka parametrar man kan ändra i Qubino.

yes, har en fjädrande knapp men har också provat där jag har en icke-fjädranden och fick lite typ samma (fast utan dimmer, bara på/av).
Köpte Qubino för de ska klara små laster och tänkte typ samma dimmers för LED som för annat, (de tipsade på m.nu om dessa).
Men får jag inte ordning på det blir det att skicka tillbaka o köpa fibaro rätt igenom =)
Tack
/Stefan
Absolut du får pröva dig fram. Men jag har led på 1,3 watt i fönster smygar så det ska fungera med fibaro och små laster tror jag har max 4 watt där. annars får man köpa till bypass.. Men pröva se om du kan ändra parameterna lycka till hoppas du får ordning på det ..

https://qubino.com/wp-content/uploads/2 ... 092019.pdf
Hc2 till Hc3 på g sakta men säkert :D
Pingo
Ny medlem
Posts: 7
Joined: 05 Jan 2021, 10:58

Tack för tipset.

OCH, efter mycket letande, fixande mm. så tog jag mig modet till slut att öppna en tredje förpackning av en Qubino-dimmer och kopplade in den (på samma sätt som innan) och NU FUNKAR DET :)
Hjälp, det var alltså fabriksfel på två helt nya dimmrar - vad är odsen?!?

Nu kan jag både tända/släcka på knapp och från HC3 :)

Men bra tips med Fibaros och kommer nog köpa några fler och välja andra märken så man kan prova sig fram lite =)
Köpte också ett antal Fibaro Double Switch 2 som jag nu i efterhand undrar varför jag inte köpte dimmers istället =) så kanske byter dessa mot Fibaro dimmers.

Allt gott!
/Stefan
Systemfel
Medlem
Posts: 273
Joined: 14 Jan 2015, 01:02
6

Pingo wrote: 05 Jan 2021, 22:40 Tack för tipset.

OCH, efter mycket letande, fixande mm. så tog jag mig modet till slut att öppna en tredje förpackning av en Qubino-dimmer och kopplade in den (på samma sätt som innan) och NU FUNKAR DET :)
Hjälp, det var alltså fabriksfel på två helt nya dimmrar - vad är odsen?!?

Nu kan jag både tända/släcka på knapp och från HC3 :)

Men bra tips med Fibaros och kommer nog köpa några fler och välja andra märken så man kan prova sig fram lite =)
Köpte också ett antal Fibaro Double Switch 2 som jag nu i efterhand undrar varför jag inte köpte dimmers istället =) så kanske byter dessa mot Fibaro dimmers.

Allt gott!
/Stefan
Ohh vad tråkigt att få trasiga grejer direkt.. men skönt det löste sig .. Ja Hc3 är ju inte heller 100 men det kommer du komma underfund med så tänk på att ta backup lite då och då när du installerat några puckar eller vad det nu kan vara..


men lycka till hoppas det blir som du tänkt dig . Här finns mycket hjälp att få både här och på fibaros hemsida
Hc2 till Hc3 på g sakta men säkert :D
Henric Carlström
Ny medlem
Posts: 1
Joined: 20 Jan 2021, 12:29

Hej

Jag hade liknande problem och lösningen för mig var att sätta parameter 71 till 1 för att initiera en omkalibrering av Qubina Mini dimmer.
Vid parning av enheten till HC3 så görs en kalibrering initialt, men om lasten ändras så behöver man eventuellt göra en omkalibrering.

Läs mer in parametrar här: https://qubino.com/mini-dimmer-tech-2/


För just den här frågan borde problemet lösts genom att ta bort enheten från systemet och lägga till den igen i och med att det tvingar enheten till omkalibrering.
Attachments
QubinoParameter71.png
Pingo
Ny medlem
Posts: 7
Joined: 05 Jan 2021, 10:58

Tack för tipset.
Jag har laborerat lite med parameter 71 o 72 (läs status) men ska prova lite till :)
Med vänlig hälsning,
Stefan
Post Reply