Då var en HC3 beställd

Post Reply
User avatar
sonnyboy
Proffsmedlem
Posts: 668
Joined: 26 Sep 2013, 08:05
8
Location: Västerås

Har länge funderat på och beställa en HC3, har ju en fungerande HC2 som bara tuffar på utan problem, men den börjar ju få några år på nacken, köpte den 2014 så det är väl läge att uppgradera sig. Är det någon som hört något om 433 eller zigbee? Har fortfarande några 433 enheter som jag inte vill göra mig av med :)
EventRunner 4 blir nog det första som ska läggas in i den, kör ER3 idag och det är typ aldrig problem, det enda som jag har märkt ör att när vi ändrar mellan sommar och vintertid så är det något som hakar upp sig för mig, men en liten om start så är allt som det ska igen.
Fibaro HomeCenter 2
Fw 4.600
BeyondMeasure 1.10
EventRunner
User avatar
RH_Dreambox
Z-Wave Kung
Posts: 1165
Joined: 03 Jan 2015, 16:49
6
Location: Vegby
Contact:

Välkommen in till HC3-världen som är fylld med överraskningar!
Det nya som tillkommit på senare uppdateringar är att boxen kan köras i Z-wave 3 läge. Jag vet inte vad som är konfigurerat i boxen du får, men kolla när du startar den om du får frågan om Z-wave 2 eller 3.
Vad som skiljer Z-wave 2 och 3 åt har jag dålig koll på, men 3 är den nya generationen Z-wave.

Om boxen är konfigurerad Z-wave 2 så lägg inte ned för mycket jobb på installationen om du senare vill testa Z-wave 3, för då måste du föst återställa boxen och sedan lägga in allt på nytt. Det kanske kommer en uppdatering som möjliggör en smidig konvertering, men den finns inte i dagsläget.

433 MHz kan man i dagsläget glömma och jag vet inte om de någonsin kommer att implementera ett generellt 433 MHz-protokoll. De enda man kan ansluta idag av 433 MHz-prylar är av fabrikat NICE (NICE är huvudägare till Fibaro). Men NICE har varken temperatursensorer eller väderstationer vilket jag vill ansluta.
Och Zigbee har det tjatats om länge utan att vi fått se något spår av det, men det har ju bara gått två år ännu sedan HC3 lanserades :-(

Dina regler från ER3 kan du flytta över till ER4 och de bör fungera utan några modifieringar. Det här med sommar/vintertid är ju ett elände, men jag tror att jang har en lösning på detta. Jag tror mig ha sett en regel för för omstart av ER men tyvärr har jag inte hittat den igen. Och hittar jag den så är jag rädd att den ställer till med en ljusshow mitt i natten då ER startar om :-)
HC3 (5.080 Z-Wave 2) med ER4
Systemfel
Medlem
Posts: 338
Joined: 14 Jan 2015, 01:02
6

Ohh härligt det har hänt en del sen det släpptes. nu kör jag ju allt med eventrunner 4 som är så klockrent :) Jag tror Hc3 kommer tids nog bli bra . Men känns snart som jag har automatiserat allt :9 och får köpa en hc3 lite och ha som slav då den börjar bli lite slö :)
kör Hc3 och det fungerar bättre och bätttre sakta men säkert :D
Post Reply