Reset Fibaro FDG211 Dimmer

Post Reply
sonnyboy
Proffsmedlem
Posts: 632
Joined: 26 Sep 2013, 08:05
Location: Västerås

26 Sep 2013, 08:25

Hej Min första post här sen jag blev medlem, har tidigare bara smygläst på ert forum ;)
Men nu har jag stött på problem :cry:

Jag har en Razberry som jag kört med ett tag och haft vissa problem med fibaro wallplug som skickade ghost värden, men det löste sig för mig med 1.4 rc2.

Har fått en krash på razen, så jag installerade om allt och efter det får jag inte in dimmrarna igen.
Är det någon som lyckats resetta dimmern enligt manualen?
Method II : Reset by holding B button for 3 sec. after connecting
mains voltage to the Dimmer.

Jag slår av säkringen till dimmern för att den ska bli strömlös.
Slår på säkringen och springer sen till dimmern och trycker in B knappen i 3 sekunder, det enda som händer är att lampan tänds och börjar dimmras.
Någon som har nå bra tips till detta?
Fibaro HomeCenter 2
Fw 4.550
BeyondMeasure 1.10
EventRunner
forumadmin
Site Admin
Posts: 226
Joined: 10 Dec 2011, 11:43

26 Sep 2013, 08:55

Hej!
Har du provat att exkludera enheten? Därefter ska du kunna lägga till den igen.
sonnyboy
Proffsmedlem
Posts: 632
Joined: 26 Sep 2013, 08:05
Location: Västerås

26 Sep 2013, 09:25

forumadmin wrote:Hej!
Har du provat att exkludera enheten? Därefter ska du kunna lägga till den igen.
Kan ju inte exkludera enheten eftersom den inte kommer upp i razen :(
Fibaro HomeCenter 2
Fw 4.550
BeyondMeasure 1.10
EventRunner
forumadmin
Site Admin
Posts: 226
Joined: 10 Dec 2011, 11:43

26 Sep 2013, 11:16

Du kan exkludera från valfri controller. Enheten behöver inte vara med i samma nät för att exkluderas.
sonnyboy
Proffsmedlem
Posts: 632
Joined: 26 Sep 2013, 08:05
Location: Västerås

26 Sep 2013, 12:03

forumadmin wrote:Du kan exkludera från valfri controller. Enheten behöver inte vara med i samma nät för att exkluderas.
Nu e jag inte med riktig, jag kan inte se dimmern någonstans i raz gu:it

Edit: Alltså "exlude device" och klicka på B 3 ggr?
Fibaro HomeCenter 2
Fw 4.550
BeyondMeasure 1.10
EventRunner
forumadmin
Site Admin
Posts: 226
Joined: 10 Dec 2011, 11:43

26 Sep 2013, 13:42

Korrekt. Du behöver inte se den i GUI:t.
Exclude och 3 klick antingen på B-knappen eller 3 ggr på den återfjädrande strömbrytaren (om den är kopplad till S1.)
sonnyboy
Proffsmedlem
Posts: 632
Joined: 26 Sep 2013, 08:05
Location: Västerås

26 Sep 2013, 18:54

forumadmin wrote:Korrekt. Du behöver inte se den i GUI:t.
Exclude och 3 klick antingen på B-knappen eller 3 ggr på den återfjädrande strömbrytaren (om den är kopplad till S1.)
Stort tack för hjälpen, det funkade, exlude och 3 ggr på den återfjädrande strömbrytaren
:D :D :D :D :D
Fibaro HomeCenter 2
Fw 4.550
BeyondMeasure 1.10
EventRunner
JensSam
Ny medlem
Posts: 13
Joined: 05 Nov 2013, 14:36

24 Nov 2013, 21:26

Kan tillägga för framtida besökare som kan uppleva problem med att exkludera eller lägga till dessa dimmers att klicken måste vara riktigt riktigt snabba!!

//Jens
Post Reply