Se husets elförbrukning med virtuell enhet

jompa68
Proffsmedlem
Posts: 714
Joined: 12 Aug 2012, 08:53
Location: Hofors

27 Jan 2014, 12:54

ID 1 tror jag inte den har, det är din HC2's ID.
--------------------------------------------------
http://jonnylarsson.se
linsri
Ny medlem
Posts: 6
Joined: 26 Jan 2014, 15:17

27 Jan 2014, 13:38

Det är svaret jag får när jag skriver
http://10.0.1.3/api/energy/now/now/sing ... s/power/43
jompa68
Proffsmedlem
Posts: 714
Joined: 12 Aug 2012, 08:53
Location: Hofors

27 Jan 2014, 14:08

Ok, då är inte den riktigt kompatibel än med HC2. Verkar som det fattas "template" för den modellen efter som du inte får fram några värden via API.
--------------------------------------------------
http://jonnylarsson.se
linsri
Ny medlem
Posts: 6
Joined: 26 Jan 2014, 15:17

29 Jan 2014, 19:55

Aj då... det var tråkigt, tyckte att det var en himla fin lösning.
Har du några tips på hur man kan spåra förbrukningen på annat sätt (annat än manuellt ;-))?
engehov
Medlem
Posts: 104
Joined: 08 Feb 2014, 22:21
Location: Krokom, Sweden

10 Mar 2014, 22:11

finns det möjlighet att hämta data från min eliq online via dess api och få upp förbrukningen i en liknande virtuell enhet?
Elinstallatör på Elkedjan Krokoms El AB

Tillhandahåller och monterar Z-wave produkter, främst Fibaro.
bob
Ny medlem
Posts: 4
Joined: 14 Dec 2013, 07:58

10 May 2014, 20:22

Jag blir helt tokig, hur hittar jag id på den virtuella enhet som jag har skapat?

Hoppas på hjälp :)
jompa68
Proffsmedlem
Posts: 714
Joined: 12 Aug 2012, 08:53
Location: Hofors

10 May 2014, 20:28

bob wrote:Jag blir helt tokig, hur hittar jag id på den virtuella enhet som jag har skapat?

Hoppas på hjälp :)
antingen i webbläsarens adress fönster eller så skriver du detta i din virtuella enheten.
fibaro:debug(fibaro:getSelfId())
--------------------------------------------------
http://jonnylarsson.se
bob
Ny medlem
Posts: 4
Joined: 14 Dec 2013, 07:58

10 May 2014, 20:34

Tackar, nu funkar det.
zorro
Medlem
Posts: 364
Joined: 22 Oct 2013, 16:16

11 May 2014, 11:58

Hur laddar man upp iconerna till HC2 :oops: :oops:
Helt "grön på Fibaro men med lite hjälp så måste väl det för fan gå att få till
Aktuell HC2 Version: 4.110
jompa68
Proffsmedlem
Posts: 714
Joined: 12 Aug 2012, 08:53
Location: Hofors

11 May 2014, 13:33

Tryck på ikonen i enheten så kommer du till ny sida där du kan ladda upp ikonerna men tyvärr bara 1 åt gången

Skickat från min GT-I9195 via Tapatalk
--------------------------------------------------
http://jonnylarsson.se
zorro
Medlem
Posts: 364
Joined: 22 Oct 2013, 16:16

11 May 2014, 16:12

ja ha ok jag trodde det fans någon funktion att ladda alla direkt :mrgreen: :mrgreen:
tack för hjälpen
Helt "grön på Fibaro men med lite hjälp så måste väl det för fan gå att få till
Aktuell HC2 Version: 4.110
ojohansson
Ny medlem
Posts: 14
Joined: 17 Aug 2014, 19:53

08 Apr 2015, 21:48

Skärmavbild 2015-04-08 kl. 21.32.45.png
Skärmavbild 2015-04-08 kl. 21.32.45.png (66.92 KiB) Viewed 8463 times
Får inte till det. I min virtuella enhet så blir alla värden 0.

Skriver jag följande:

http://192.168.1.51/api/energy/now/now/ ... /power/221

Så blir svaret:

{"id":1,"kWh":0.00,"W":0.00,"min":0.00,"max":0.00,"avg":-nan}

Lua koden är följande

function getIcon(watt)
if(watt > 8000) then return 1049
elseif(watt >= 7500) then return 1047
elseif(watt >= 6500) then return 1046
elseif(watt >= 5500) then return 1045
elseif(watt >= 4850) then return 1044
elseif(watt >= 4250) then return 1043
elseif(watt >= 3750) then return 1042
elseif(watt >= 3450) then return 1041
elseif(watt >= 3350) then return 1040
elseif(watt >= 3250) then return 1039
elseif(watt >= 3150) then return 1038
elseif(watt >= 3050) then return 1037
elseif(watt >= 2950) then return 1036
elseif(watt >= 2850) then return 1035
elseif(watt >= 2750) then return 1034
elseif(watt >= 2650) then return 1033
elseif(watt >= 2550) then return 1032
elseif(watt >= 2450) then return 1031
elseif(watt >= 2350) then return 1030
elseif(watt >= 2250) then return 1029
elseif(watt >= 2150) then return 1028
elseif(watt >= 2050) then return 1027
elseif(watt >= 1950) then return 1026
elseif(watt >= 1850) then return 1025
elseif(watt >= 1750) then return 1024
elseif(watt >= 1650) then return 1023
elseif(watt >= 1550) then return 1022
elseif(watt >= 1450) then return 1021
elseif(watt >= 1350) then return 1020
elseif(watt >= 1250) then return 1019
elseif(watt >= 1150) then return 1018
elseif(watt >= 1050) then return 1017
elseif(watt >= 950) then return 1016
elseif(watt >= 850) then return 1015
elseif(watt >= 750) then return 1014
elseif(watt >= 650) then return 1013
elseif(watt >= 550) then return 1012
elseif(watt >= 450) then return 1011
else return 1011 end
end
local time = os.time()
local date = os.date("*t", time)
local year = date.year
local month = date.month
local unixtime = os.time{year=year, month=month, day=01, hour=00, min=00, sec=00}
--fibaro:log(month)
--fibaro:log(unixtime)
thisId = 244
started = os.date("%Y-%m-%d %H:%M:%S")
fibaro:debug("-- ["..started .."] Function Start --")
HC2 = Net.FHttp("192.168.1.51")
rwatt, status, errorCode = HC2:GET("/api/energy/now/now/single/devices/power/221")
rkwhour, status, errorCode = HC2:GET("/api/energy/now-3600/now/single/devices/power/221")
rkwhmonth, status, errorCode = HC2:GET("/api/energy/"..unixtime.."/now/single/devices/power/221")
jsonTable = json.decode(rwatt)
jsonTable = json.decode(rkwhour)
jsonTable2 = json.decode(rkwhmonth)
watt = (jsonTable.W)
kwh = (jsonTable.kWh)
month = (jsonTable2.kWh)

time = os.date("%H:%M:%S");
fibaro:log("Now: "..watt.."W | Last hour: "..kwh.."kWh")
fibaro:call(thisId, "setProperty", "ui.LabelNow.value", watt.." Watt");
fibaro:call(thisId, "setProperty", "ui.LabelHour.value",kwh.." kWh");
fibaro:call(thisId, "setProperty", "ui.LabelMonth.value", month.." kWh");
fibaro:call(thisId, "setProperty", "ui.LabelWhen.value", time);
fibaro:call(thisId, "setProperty", "currentIcon", getIcon(watt));

ended = os.date("%Y-%m-%d %H:%M:%S");
fibaro:debug("-- [".. ended .."] Function Ended --");
fibaro:debug("Error: "..errorCode);
Attachments
Skärmavbild 2015-04-08 kl. 21.41.05.png
Skärmavbild 2015-04-08 kl. 21.41.05.png (114.93 KiB) Viewed 8463 times
jompa68
Proffsmedlem
Posts: 714
Joined: 12 Aug 2012, 08:53
Location: Hofors

09 Apr 2015, 08:44

Hejsan

tyvärr så har Fibaro ej fixat så värderna syns i API än, suck....vette tusan varför. Har tröttnat på att tjata nu så jag använder domoticz istället.
--------------------------------------------------
http://jonnylarsson.se
DS78
Ny medlem
Posts: 6
Joined: 15 Dec 2015, 18:03

27 Sep 2016, 08:34

Ingen som fått igång denna virtuella enhet på HC2 med Northq än?
Snelleman
Ny medlem
Posts: 9
Joined: 29 Nov 2016, 02:00

11 Jan 2017, 20:11

Hej!

Jag skulle också bli överlycklig om någon vänlig själ ville hjälpa oss NorthQ innehavare
att få denna VD att fungera med våra mätare.

Med vänlig hälsning,
Snell
matshj
Ny medlem
Posts: 20
Joined: 18 Jan 2016, 15:44

15 Jan 2017, 00:34

Jag med
Snelleman
Ny medlem
Posts: 9
Joined: 29 Nov 2016, 02:00

18 Mar 2017, 18:58

Åh! Fantastiskt med NorthQ stöd!

Ska testa inom kort! Tack sålänge!
KristianO
Medlem
Posts: 451
Joined: 10 Mar 2014, 09:50

19 Mar 2017, 11:23

Sweet! Skulls dock bli ännugladare om Fibaro kunna fixa energigrafer med denna. Så att man kan lägga in den som en total och att övriga enheter blir just delenheter. Just nu blir det dubbelt i iPad appen.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Snelleman
Ny medlem
Posts: 9
Joined: 29 Nov 2016, 02:00

08 Apr 2017, 11:36

Har haft VD'n i några veckor nu och den fungerar verkligen kanonbra!
Stort tack för tiden du lagt ner!


Om andan skulle falla på så har jag en idé om utbyggnad.

En label där du ser föregående dygns förbrukning och en label där du ser föregående månads förbrukning.

Ha det så gott!

/Snelleman
Post Reply