Köra dubbelt, z-wave - nexa?

Post Reply
MickeBkrd
Ny medlem
Posts: 3
Joined: 17 Aug 2015, 10:32

18 Aug 2015, 17:14

Jag kör i dagsläget Nexa med Tellstick Duo på en Raspberry. Finns det nått som hindrar att man lägger till z-wave kortet och kör dubbelt? Som jag förstått det så anropas websidan via en annan port när det gäller z-wave så det bör ju inte krocka.
Bamsefar
Z-Wave Kung
Posts: 1131
Joined: 25 Nov 2013, 15:06
Location: Stockholm

18 Aug 2015, 20:09

Nej i princip inte - det borde fungerar bra, då de använder olika radiofrekvenser med mera - bara å testa.
Använder HomeSeer 3 på Linux - attans så här bra har det aldrig varit!

Lua för nybörjare
RH_Dreambox
Proffsmedlem
Posts: 970
Joined: 03 Jan 2015, 16:49
Location: Vegby
Contact:

19 Aug 2015, 08:54

Om du med Nexa menar NexaHome på Raspberry så funkar det utmärkt med båda systemen samtidigt.
Domoticz på Raspberry klarar också båda systemen samtidigt. Domoticz erbjuder en del trevliga grafer om man nu vill logga temperatur, fukt, vind eller energi.
2 st HC2 4.560 - EventRunner 3
MickeBkrd
Ny medlem
Posts: 3
Joined: 17 Aug 2015, 10:32

19 Aug 2015, 14:06

Jag kör HomeAutomation på raspberry. Det fungerar jättebra och vill inte sumpa det när man provar på z-wave istället.
teha
Ny medlem
Posts: 2
Joined: 01 Sep 2015, 23:58

04 Sep 2015, 15:03

Jag kör RaZberryPi både för z-wave och för 433Mhz
Kör med RFXtrf433 via USB för "nexa" prylarna och på samma Pi kör jag AeonStick S2 för z-wave.

Fungerar bra, kommer docka att separera detta till 2 st olika Pi eftersom det fungerar utmärk att koppla ihop 2 st Pi i domoticz
MickeBkrd
Ny medlem
Posts: 3
Joined: 17 Aug 2015, 10:32

06 Jan 2016, 20:29

Nu kör jag dubbelt, båda nexa och z-wave, eller snarare försöker. Jag får inte Domoticz att läsa in Tellstickens enheter. Z-wave fungerar bra. Nexa fungerar via tdtool men som sagt inget kommer upp i Domoticz. Jag har bara lagt till Tellstick under hårdvara och om jag förstod det rätt så skulle då lamporna automagiskt dyka upp under enheter men det gör de inte. Någon som kan tipsa om nån lösning?
larsosca
Ny medlem
Posts: 1
Joined: 09 Jan 2017, 19:15

09 Jan 2017, 23:17

Jag kör NexaHome och Tellstick DUO på en Intel Compute Stick och Windows 10.
Det gick lika bra tidigare på min RaspBerry, men jag är ingen Linuxfantast så Windows passar mig bättre.
I julas köpte jag en Z-Stick och installerade Domoticz samma Compute Stick.

Båda fungerar utan problem parallellt men det blev lite knöligt att ha dubbla appar i mobil och padda.
Dessutom fick inte jag heller Domoticz att fungera med Tellsticken.

Jag har löst det genom att skapat grupper i Domoticz som styr ingen(enbart NexaHome), en eller flera z-wave-enheter.
Var Domoticz-grupp styr motsvarande grupp i NexaHome med ett html-anrop i av och på fälten.
Den lösningen får vara bra nog till jag bytt resten av Nexa-brytarna till z-wave. :)
RH_Dreambox
Proffsmedlem
Posts: 970
Joined: 03 Jan 2015, 16:49
Location: Vegby
Contact:

10 Jan 2017, 10:17

Att köra Nexa och Z-wave samtidigt på Domoticz går utmärkt. Att få till Tellstick på Domoticz var lite krångligt, så jag skaffade en RFXCOM för 433 MHz-prylarna och skippade Tellstick.
RFXCOM hittade genast alla Nexa-prylar och som bonus hittade den även grannens Oregon vindmätare ca 200 m bort! :P
2 st HC2 4.560 - EventRunner 3
Post Reply