LUA schedulerare för din HC2

KristianO
Medlem
Posts: 455
Joined: 10 Mar 2014, 09:50

15 Jan 2015, 12:28

Ok, great! Var hittar man den? Beskrivning på hur den implementeras?


Sent from my iPhone using Tapatalk
KristianO
Medlem
Posts: 455
Joined: 10 Mar 2014, 09:50

15 Jan 2015, 13:03

Tack! Fick känslan att den inte funkade i 4.031 och att du "fixat" den? Men den fungerar då?


Sent from my iPhone using Tapatalk
andarv
Medlem
Posts: 82
Joined: 15 Feb 2014, 00:17

15 Jan 2015, 15:19

Den fungerar fint för mig efter uppdateringen till 4.031.
Men man måste gå igenom de stegen som finns angiven i posten, det låter lite krångligare än vad det är så låt inte det avskåcka dig.
RH_Dreambox
Proffsmedlem
Posts: 883
Joined: 03 Jan 2015, 16:49
Location: Vegby
Contact:

24 Mar 2015, 18:37

Problemet löst!
Includerade enheten ännu en gång och då fungerade det med "setValue"

Jag har städat upp bland mina scener och ersatt de flesta med det mäktiga "sjuhelsikes" LUAScheduler for HC2 v1.1.5.
De flesta enheter fungerar som tänkt, men jag får inte till min RGBW modul.

Modulen är kopplad till 4 separata Led-lister (ej RGB) som tänds var för sig.
Kommandona som jag testat med är dessa, men inget av dem fungerar.
Jag ser att modulen tar emot sändningen men det händer inget.Förmodligen för att mitt kommando är fel.

Code: Select all

Test A
luaDaySchedule:add("Sunset","40", 20 , "setR", {"All"},false , -25 )  -- Dörr
luaDaySchedule:add("Sunset","41", 30 , "setG", {"All"},false , -20 )  -- Söder
luaDaySchedule:add("Sunset","42", 50 , "setB", {"All"},false , -15 )  -- Väster
luaDaySchedule:add("Sunset","43", 80 , "setW", {"All"},false , -10 )  -- Norr
Test B
luaDaySchedule:add("Sunset","40", 20 , "setValue", {"All"}  ,false , -25 )  -- Dörr
luaDaySchedule:add("Sunset","41", 30 , "setValue", {"All"}  ,false , -20 )  -- Söder
luaDaySchedule:add("Sunset","42", 50 , "setValue", {"All"}  ,false , -15 )  -- Väster
luaDaySchedule:add("Sunset","43", 80 , "setValue", {"All"}  ,false , -10 )  -- Norr
Frågan är vad som är fel.
Finns inte kommandoona "setR, setG, setB och setW" i Scheduler 1.1.5?
Eller skall RGBW-modulen styras med annat kommando?
2 st HC2 4.520, Recovery-stickorna ligger i skrivbordslådan nu!
RH_Dreambox
Proffsmedlem
Posts: 883
Joined: 03 Jan 2015, 16:49
Location: Vegby
Contact:

25 Mar 2015, 19:45

Nästa fråga....
Kör nu ett ryck för att få in alla scener i "LUAScheduler for HC2 v1.1.5"

De flesta tycks ha fått det att fungera med att inte tända en lampa tex. 06:30 om solen redan gått upp och släck-kommandot styrs av "sunrise", men jag begriper ta mej tusan inte hur ni löst det.
Jag har lusläst allt som skrivits om LUAScheduler men blir inte klok på hur man skall skriva koden (om solen redan gått upp).
Det jag läst mig till är att man rekommenderas att göra en extern scen för detta ändamål.
Men det kan ju inte vara meningen att alla mina enheter (vilka släcks av "sunset") skall ha externa scener.
Då faller ju hela konceptet med LUAScheduler.

Exemplet nedan visar de första raderna av min konfiguration där sovrumslampan vid den här tiden på året inte skall tändas eftersom "sunrise" vid dessa tidpunkter redan infallit.
Så kan någon vänlig själ tala om för mig hur jag skall göra för jag får inte till det. Jag är så låst vid att det måste kunna lösas i LUAScheduler, fast det kanske inte går.
Jag får inte ihop hur logiken i kommandot skall se ut.

Code: Select all

-- HÄR KOMMER MINA ENHETER
luaDaySchedule:add("Sunrise","TimeOfDay", "Morgon", "setGlobal", {"All"}  ,false,30) 
luaDaySchedule:add("Sunset","TimeOfDay", "Skymning", "setGlobal", {"All"}  ,false,-30) 
-- Kolla statusen
local Status = (fibaro:getGlobalValue("TimeOfDay"));
fibaro:debug("Variabeln TimeOfDay = "..Status)

-- Sovrum
luaDaySchedule:add("06:30","6", "turnOn" , "call", {"Weekday"} ,false )
luaDaySchedule:add("07:00","6", "turnOn" , "call", {"Weekend"} ,false )
luaDaySchedule:add("Sunrise","6", "turnOff" , "call", {"All"},false )
2 st HC2 4.520, Recovery-stickorna ligger i skrivbordslådan nu!
larron
Ny medlem
Posts: 24
Joined: 15 Oct 2013, 21:41
Location: Halmstad
Contact:

29 Jun 2015, 18:08

Hej. Kör med Robmacs Schedular inklusive Alarmtimefunktionen men... Endast alarm 1-2 funkar, inte alarm 3-4.
Ngn som upplevt detsamma och förslag till lösning? Har trippelkollat samtliga id i de virtuella enheterna. Hälsningar.,
Fibaro Home Center 2 with door/window sensors and motion sensors, also some D-Link 932L cams. LUA-Newbie...
Post Reply