Växthus termostat

Post Reply
sonnyboy
Proffsmedlem
Posts: 573
Joined: 26 Sep 2013, 08:05
Location: Västerås

19 May 2015, 20:24

Tänkte dela med mig av min hempulade "termostat" till växthuset nu när våren är så pass kall som den är.
Vill ju inte att tomaterna dör.

Jag använder mig av en Nexa brytare för utomhus samt en viking tempgivare. båda på 433 mhz och en kupevärmare.

Finns säkert förbättringar att göra men den funkar, men ser ni något som är fel berätta gärna så jag lär mig att göra rätt.

Edit: Ändrade koden till senaste versionen som jag själv använder

Code: Select all

--[[
%% autostart
%% properties
%% globals
TmpVaxthus
Temp_Norr
--]]


if (fibaro:countScenes() > 1) then fibaro:abort() end

version = "1.0.1"
-- version history
--1.0.1 change VD To Global var

-- Give debug a fancy color
Debug = function ( color, message )
  fibaro:debug(string.format('<%s style="color:%s;">%s</%s>', "span", color, message, "span")) 
end

Debug( "magenta", "VäxthusVärmare - LUA Scripting by Sonnyboy 2015" )
Debug( "lightgreen", "Version: "..version)

local VaxthusTemp = tonumber(fibaro:getGlobalValue("TmpVaxthus"))
  Debug( "green", "VäxthusTemp: "..VaxthusTemp)

local UteTemp = tonumber(fibaro:getGlobalValue("Temp_Norr"))
  Debug( "blue", "TempUte: "..UteTemp)

local heater = 85 -- Enhetsid på Värmaren
 if ( VaxthusTemp ) <= 10.0--Temp när värmen ska hoppa igång
  then
   fibaro:call(heater, "pressButton", "1") -- On Heater
     Debug( "lightblue", "Slår På Värmen")
 elseif ( VaxthusTemp ) >= 12.0--Temp när värmen ska stänga av
  then
   fibaro:call(heater, "pressButton", "2") -- Off Heater
    Debug( "red", "Slår Av Värmen")
  
end
Last edited by sonnyboy on 07 May 2017, 17:49, edited 2 times in total.
Fibaro HomeCenter 2
Fw 4.151 Beta
BeyondMeasure 1.10
25 Enheter, 55 Scener tidigare, 8 nu med gea GEA
sonnyboy
Proffsmedlem
Posts: 573
Joined: 26 Sep 2013, 08:05
Location: Västerås

21 May 2015, 07:13

Funkade finfint första natten, men i natt verkade det som HC:n tog sig en god natts sömn mellan 23:00 till 04:00 :oops: :oops:
Tur att jag har gamla systemet som backup,

Någon annan som haft detta problem och kantänka sig veta vad felet är?
Attachments
ScreenHunter_01 May. 21 07.10.jpg
ScreenHunter_01 May. 21 07.10.jpg (38.38 KiB) Viewed 1666 times
Fibaro HomeCenter 2
Fw 4.151 Beta
BeyondMeasure 1.10
25 Enheter, 55 Scener tidigare, 8 nu med gea GEA
sonnyboy
Proffsmedlem
Posts: 573
Joined: 26 Sep 2013, 08:05
Location: Västerås

07 May 2017, 17:43

Det är kul när allt fungerar som det ska, inatt så höll sig tempen där den skulle :=)
Håller tummarna att det fortsätter lira som det ska, nu har jag ingen backup längre.
växthus.PNG
Fibaro HomeCenter 2
Fw 4.151 Beta
BeyondMeasure 1.10
25 Enheter, 55 Scener tidigare, 8 nu med gea GEA
RH_Dreambox
Proffsmedlem
Posts: 833
Joined: 03 Jan 2015, 16:49
Location: Vegby
Contact:

08 May 2017, 12:11

Snygg graf! Skapar du den via en Raspberry?
Lite mer undringar:
Du säger i början av inläggen att du kör Nexa-prylar på 433 mHz, men du styr det med Z-wave?
Kör du Nexa-prylarna via Domoticz som i sin tur kommunicerar med din HC2?

Det är lite som att gå över ån efter vatten :-)
Men jag antar att det är för att Nexa-brytaren är avsedd för just utomhusbruk.
sonnyboy
Proffsmedlem
Posts: 573
Joined: 26 Sep 2013, 08:05
Location: Västerås

08 May 2017, 12:55

Jag har några enstaka överlevare när det gäller Nexa, det är deras svarta LGDR-3500 som finns kvar, plus lite tempgivare.
Dessa styr jag med en VD i HC2 som skickar till Beyond Measure där jag har min Tellstick duo sittandes.
Det är även Beyond Measure som skapar graferna.
Tyvärr så har grundaren på BM lagt ner utvecklingen helt så nu kör jag med detta tills det inte går längre. eller jag har lyckats byta allt till Z-wave.
Det jag saknar med HC2an är att man inte kan logga till MySQL på ett enkelt sätt.
Fibaro HomeCenter 2
Fw 4.151 Beta
BeyondMeasure 1.10
25 Enheter, 55 Scener tidigare, 8 nu med gea GEA
Post Reply