Ikoner på Fibaros forum

Post Reply
Robert
Medlem
Posts: 346
Joined: 17 Oct 2013, 22:40
7

Hej.

För att ni ska slippa leta så länkar jag till Fibaros forum där ni hittar ikoner.

https://forum.fibaro.com/index.php?/forum/119-icons/

Kan även tillägga för er som missat så har en användare där vid namn couillerot lagt upp så sjukt många och SNYGGA ikoner på senaste tiden! Börjar på sida 12 i denna tråd - https://forum.fibaro.com/index.php?/top ... 2/&page=12
Last edited by Robert on 02 Jan 2017, 21:45, edited 2 times in total.
The Cat
Medlem
Posts: 48
Joined: 10 Jan 2014, 12:56
7
Location: Bästkusten

Tack för dom. Otroligt mycket snygga ikoner. Tyvärr kan jag inte lägga in dom på min HC2.
Får: "Fel vid uppladdning av ikoner" Någon lösning för detta?
User avatar
RH_Dreambox
Z-Wave Kung
Posts: 1137
Joined: 03 Jan 2015, 16:49
6
Location: Vegby
Contact:

Felet beror på att bilderna är 100x100 pixel i stället för 128x128. Du måste skala om dem för att Fibaron skall acceptera dem.
Det måste vara något vid uppladdningen av filerna som gör att de skalas ned till 100x100. Tittar man på filens egenskaper i webläsaren (granska komponent) så ser man detta.
HC3 (5.070) med ER4
The Cat
Medlem
Posts: 48
Joined: 10 Jan 2014, 12:56
7
Location: Bästkusten

Så enkelt det var. Tack för din hjälp.
Lolle
Ny medlem
Posts: 6
Joined: 12 May 2014, 08:12
7

Hej.
Är totalt nybörjare på detta med fibaro.
Har en hc2 och ska försöka lägga in ikoner på den men det vill sej inte pga att ikonerna är 100*100 pixlar är det någon som vet hur man ska göra för att få dom till 128*128?
Med vänlig hälsning Lolle
SirMaggot
Medlem
Posts: 441
Joined: 18 Aug 2013, 10:36
7

Sätt storleken till 128x128 i Paint, Gimp eller annat program
User avatar
RH_Dreambox
Z-Wave Kung
Posts: 1137
Joined: 03 Jan 2015, 16:49
6
Location: Vegby
Contact:

Att storleksförändra bilderna går att göra med de flesta bildbehandlingsprogram.
Ett program avsett för just storleksförändring kan tex vara FastStone Photo Resizer.
http://www.faststone.org/download.htm
HC3 (5.070) med ER4
dhanjel
Medlem
Posts: 264
Joined: 19 Apr 2013, 12:47
8
Contact:

Paint.net är annars en annan trevlig redigerare (gratis) till windows
MickeS
Medlem
Posts: 403
Joined: 12 Oct 2016, 07:53
4

"Fel vid uppladdning av ikoner" står det där nere i rött.
Kollat så att de är 128X128 Och det är dom.
Provat med säkert 10 olika. Ingen funkar.

Vad kan vara knas ?
Homecenter 2

Kameror, värme, larm och belysning från olika leverantörer
SirMaggot
Medlem
Posts: 441
Joined: 18 Aug 2013, 10:36
7

.png och 128x128 ska fungera, dubbelkolla att det är rätt.
Posta bilderna här så kan vi hjälpas åt att kolla.
MickeS
Medlem
Posts: 403
Joined: 12 Oct 2016, 07:53
4

Homecenter 2

Kameror, värme, larm och belysning från olika leverantörer
User avatar
RH_Dreambox
Z-Wave Kung
Posts: 1137
Joined: 03 Jan 2015, 16:49
6
Location: Vegby
Contact:

Ikonen har rätt storlek för och funkar.
Men du kanske missade att man skall välja en tänd och en släckt lampa. Annars funkar det inte.
HC3 (5.070) med ER4
MickeS
Medlem
Posts: 403
Joined: 12 Oct 2016, 07:53
4

Jodå...
Men jag tog bara 0 & 100%

Måste man ta alla?
Homecenter 2

Kameror, värme, larm och belysning från olika leverantörer
User avatar
RH_Dreambox
Z-Wave Kung
Posts: 1137
Joined: 03 Jan 2015, 16:49
6
Location: Vegby
Contact:

Om du skall ladda ned egna ikoner till en dimbar enhet så måste du välja alla 11 ikonerna eftersom dess olika ljusstyrkor används av dimmerfunktionen.
Är det en vanlig on-off enhet så måste du välja två ikoner, en tänd och en släckt.
Scener och VD har bara en ikon.
HC3 (5.070) med ER4
MickeS
Medlem
Posts: 403
Joined: 12 Oct 2016, 07:53
4

Ahaaaaaa.... tack
Va ju såklart en dimmer det var på tal om ;)
Homecenter 2

Kameror, värme, larm och belysning från olika leverantörer
Post Reply