Någon som bytt från HC2 till Homey?

Post Reply
Robert
Medlem
Posts: 344
Joined: 17 Oct 2013, 22:40

30 Aug 2018, 18:05

Hej!

Kör HC2 sen några år tillbaka. Tycker tyvärr att det aldrig fungerat felfritt. Man måste alltid dit och pilla lite för att något slutat fungera.

Så min fråga till er som bytt från HC2 till Homey vad är era tankar?
Bättre eller sämre? Fördelar? Nackdelar?

// Robert
Bamsefar
Z-Wave Kung
Posts: 1093
Joined: 25 Nov 2013, 15:06
Location: Stockholm

30 Aug 2018, 18:18

Du kan få min HomeSeer Zee S2 - men du får betala "överföring av license" om 20 usd....
Använder HomeSeer 3 på Linux - attans så här bra har det aldrig varit!

Lua för nybörjare
Robert
Medlem
Posts: 344
Joined: 17 Oct 2013, 22:40

30 Aug 2018, 20:32

Bamsefar wrote:
30 Aug 2018, 18:18
Du kan få min HomeSeer Zee S2 - men du får betala "överföring av license" om 20 usd....
Tack för omtanken 🙂 Just nu tittar jag på Homey då det står ut i mängden och verkar ha många nöjda användare.
alexndr
Medlem
Posts: 322
Joined: 14 Jul 2016, 14:38

30 Aug 2018, 20:35

Bamsefar wrote:
30 Aug 2018, 18:18
Du kan få min HomeSeer Zee S2 - men du får betala "överföring av license" om 20 usd....

Har du övergivit HomeSeer? Tillbaka på HC2?
Bamsefar
Z-Wave Kung
Posts: 1093
Joined: 25 Nov 2013, 15:06
Location: Stockholm

31 Aug 2018, 11:40

alexndr wrote:
30 Aug 2018, 20:35
Har du övergivit HomeSeer? Tillbaka på HC2?
Nix - jag har HomeSeer installerad på en Linux Server - alltså en virtuell miljö. Den är något mer kraftfull än Zee S2. Mao jag har två licenser.
Använder HomeSeer 3 på Linux - attans så här bra har det aldrig varit!

Lua för nybörjare
Henrikel
Proffsmedlem
Posts: 678
Joined: 12 Dec 2013, 00:24
Location: Växjö
Contact:

01 Sep 2018, 11:54

Jag kör HC2, krånglar aldrig vad jag tycker.
Min polare kör Homey, han får alltid pilla och ändra saker och vid uppdateringar slutar saker funka som man får pilla igång igen.
(inte testat själv så kan inte ge mer svar än så)
Installations Elektriker
https://www.facebook.com/ramnasael
Installerar och säljer Z-wave lösningar
sonnyboy
Proffsmedlem
Posts: 602
Joined: 26 Sep 2013, 08:05
Location: Västerås

07 Sep 2018, 19:27

Har själv väldigt sällan problem med min HC2. Är det något så är det självförvållat ;)
Fibaro HomeCenter 2
Fw 4.512 Beta
BeyondMeasure 1.10
25 Enheter, 55 Scener tidigare, 8 nu med gea GEA
MickeS
Medlem
Posts: 243
Joined: 12 Oct 2016, 07:53

07 Sep 2018, 23:27

Jag köpte en HC2 som kommer i nästa vecka.

Nån som vet hur jag smidigt får över allt från HCL till HC2?

Eller är det bara gå den hårda vägen ?
Homecenter 2

Kameror, värme, larm och belysning från olika leverantörer
Robert
Medlem
Posts: 344
Joined: 17 Oct 2013, 22:40

16 Sep 2018, 17:06

Har i dagarna inhandlat en Homey. Så här långt är jag inte så värst imponerad.

Fått över ca 99% av mina ca 70 enheter. Saker som inte fungerade bra i Fibaro HC2 fungerar i Homey. Det är positivt.

Har även återskapat mycket av dom scener/GEA som jag hade i HC2. I Homey kallas dom Flows.

Det som jag bråkar med just nu är Flows som inte fungerar. Enheter som inte fungerar. Random on/off på olika enheter. Kör ett script som släcker all belysning när jag går hemifrån. När jag kom hem var random lampor tända lite här och där samt att Tv:n stod på. Det går inte att se om en enhet är på eller av. Känns som att gå tillbaka till Telldus med envägskommunikation.

Ska ge den några dagar. Fungerar det inte så åker den tillbaka.
Robert
Medlem
Posts: 344
Joined: 17 Oct 2013, 22:40

16 Sep 2018, 17:16

Hittade ett av felen nu. Troligtvis mitt eget fel. När man skapar Flows så får man olika kort som man ändrar inställningar på. T.ex om alla lampor ska släckas eller alla lampor på undervåningen ska tändas.

Detta kort kan man ändra genom att scrolla med musen. Har troligtvis kommit åt scrollen när jag stress-skapade min borta Flow idag. Mitt i allt släckande så låg det ett kort som såg till att ALLA mina enheter skulle slås på.
MickeS
Medlem
Posts: 243
Joined: 12 Oct 2016, 07:53

22 Nov 2018, 00:41

Har du kvar sin Homey och hur funkar det nu i sånt fall när du lärt dig ?
Homecenter 2

Kameror, värme, larm och belysning från olika leverantörer
Robert
Medlem
Posts: 344
Joined: 17 Oct 2013, 22:40

23 Nov 2018, 01:22

Har kvar min Homey. Det mesta fungerar bättre än HC2. Inväntar en stor uppdatering som dom jobbat med i över ett år. Även nya appar släpps iom den nya uppdatering.
Post Reply