ID lock 150

Jsturess
Ny medlem
Posts: 24
Joined: 03 Aug 2018, 22:31

07 Aug 2018, 20:38

Jsturess wrote:
05 Aug 2018, 22:24
Någon som har samsungs smartthings hub och idlock 150? Kommer min smartthings hub hitta låset och kommer jag kunna använda någon av de funktioner som idlock erbjuder?
Efter lite sökande så hittade jag svar på min egen fråga, ja det verkar som om det funkar kanon
http://smartthings.rboyapps.com/
alexndr
Medlem
Posts: 312
Joined: 14 Jul 2016, 14:38

12 Aug 2018, 00:25

Installerade nya alkaliska Varta batterier i söndags. Nu, mindre än en vecka senare har låset börjat spela "Twinkle, twinkle .. " efter upplåsning vilket enligt manualen betyder att det är dags att byta batterier. Innan jag hade Z- wave modulen installerad hade jag använt samma batterier flera månader.

Någon med liknande erfarenheter?
Johannes
Ny medlem
Posts: 12
Joined: 26 Feb 2018, 10:53

12 Aug 2018, 01:00

alexndr wrote:
12 Aug 2018, 00:25
Installerade nya alkaliska Varta batterier i söndags. Nu, mindre än en vecka senare har låset börjat spela "Twinkle, twinkle .. " efter upplåsning vilket enligt manualen betyder att det är dags att byta batterier. Innan jag hade Z- wave modulen installerad hade jag använt samma batterier flera månader.

Någon med liknande erfarenheter?
Det det är ett fel de jobbar på att felsöka. Jag har lämnat data och mätningar av spänning till dem.
Säkert bra om alla som har felet kontaktar id lock själva så de får alla rapporter om felet.
alexndr
Medlem
Posts: 312
Joined: 14 Jul 2016, 14:38

12 Aug 2018, 09:39

Johannes wrote:
12 Aug 2018, 01:00
alexndr wrote:
12 Aug 2018, 00:25
Installerade nya alkaliska Varta batterier i söndags. Nu, mindre än en vecka senare har låset börjat spela "Twinkle, twinkle .. " efter upplåsning vilket enligt manualen betyder att det är dags att byta batterier. Innan jag hade Z- wave modulen installerad hade jag använt samma batterier flera månader.

Någon med liknande erfarenheter?
Det det är ett fel de jobbar på att felsöka. Jag har lämnat data och mätningar av spänning till dem.
Säkert bra om alla som har felet kontaktar id lock själva så de får alla rapporter om felet.
Aha, trodde bara det gällde rapporteringen av lågt batteri till HC2. Jag har redan kontaktat ID- lock supporten gällande det och som du säger svarar de att flera redan rapporterat samma problem och att de jobbar på det.
Johannes
Ny medlem
Posts: 12
Joined: 26 Feb 2018, 10:53

12 Aug 2018, 09:47

alexndr wrote:
12 Aug 2018, 09:39
Johannes wrote:
12 Aug 2018, 01:00
alexndr wrote:
12 Aug 2018, 00:25
Installerade nya alkaliska Varta batterier i söndags. Nu, mindre än en vecka senare har låset börjat spela "Twinkle, twinkle .. " efter upplåsning vilket enligt manualen betyder att det är dags att byta batterier. Innan jag hade Z- wave modulen installerad hade jag använt samma batterier flera månader.

Någon med liknande erfarenheter?
Det det är ett fel de jobbar på att felsöka. Jag har lämnat data och mätningar av spänning till dem.
Säkert bra om alla som har felet kontaktar id lock själva så de får alla rapporter om felet.
Aha, trodde bara det gällde rapporteringen av lågt batteri till HC2. Jag har redan kontaktat ID- lock supporten gällande det och som du säger svarar de att flera redan rapporterat samma problem och att de jobbar på det.
Tänkte att detta var samma källa till problemet med att den läser batterier fel. Kanske, kanske inte, nu när jag läser det så var det ju som du säger en annan symtom.
alexndr
Medlem
Posts: 312
Joined: 14 Jul 2016, 14:38

13 Aug 2018, 07:26

Johannes wrote:
12 Aug 2018, 09:47
alexndr wrote:
12 Aug 2018, 09:39
Johannes wrote:
12 Aug 2018, 01:00


Det det är ett fel de jobbar på att felsöka. Jag har lämnat data och mätningar av spänning till dem.
Säkert bra om alla som har felet kontaktar id lock själva så de får alla rapporter om felet.
Aha, trodde bara det gällde rapporteringen av lågt batteri till HC2. Jag har redan kontaktat ID- lock supporten gällande det och som du säger svarar de att flera redan rapporterat samma problem och att de jobbar på det.
Tänkte att detta var samma källa till problemet med att den läser batterier fel. Kanske, kanske inte, nu när jag läser det så var det ju som du säger en annan symtom.
Och nu orkar inte motorn låsa upp längre. 1 veckas driftstid för en laddning batterier. Får ta det med supporten.
wic
Medlem
Posts: 26
Joined: 20 Jan 2014, 11:13

13 Aug 2018, 21:32

Jag har installerat låset och allt fungerar med z-wave (dvs man kan låsa/låsa upp). Registrering av pinkoder fungerar hur bra som helst, men jag lyckas inte registrera RFID-taggarna som följer med. :x

Jag gör enligt instruktionen,dvs trycker
Masterkod *
1 *
6 *
1 * (kodplats 1)
Håller sen upp brickan mot låset...
Nu händer det saker (ibland). Den blinkar blått och piper lite med jämna eller kanske ojämna mellanrum under några sekunder. Enligt manualen ska man trycka #. Jag gör det. Oklart vad som händer nu. Ibland blinkar det rött iland händer nåt annat. Hur länge ska man hålla upp brickan? Ska man trycka #? När ska man trycka #?

Så fan vet. Jag tror jag har lyckats regga en bricka igår, men den funkade inte idag när jag provad. Den funkade igår.

Kan någon vänlig själ förklara exakt hur man ska göra?
Anderswave
Ny medlem
Posts: 3
Joined: 12 Aug 2018, 17:52

17 Aug 2018, 17:57

Hej. Jag fick min Zwave modul för ett tag sen. Har haft lite dialog med supporten som ännu inte lyckats lösa mitt inkluderingsproblem.

Låset slutar kommunicera så fort modulen kopplas in. Tryck på nyckelknappen registreras ej. Vill man verkligen släppa ut ett lås med massa barnsjukdomar?

Låset fungerar utmärkt utan zwave modul.
Jag har kört Device Reset (nyckelknappen, MasterPin*2*0) massa gånger. Batteri ur, montera modul, batteri i, knapp fungerar ej...
Tröttsamt.
alexndr
Medlem
Posts: 312
Joined: 14 Jul 2016, 14:38

17 Aug 2018, 19:44

Säker på att låset har direktkontakt med din gateway när du inkluderar?
Henrikel
Proffsmedlem
Posts: 676
Joined: 12 Dec 2013, 00:24
Location: Växjö
Contact:

19 Aug 2018, 10:01

Jag tycker mitt lås äter batteri.

Hur ofta byter ni andra? Kört mitt några veckor och fått byta 2 gånger.
Idag när jag bytte märke jag att man måste byta alla 8, då de är sammanlänkade.
Så jag tror att jag fått med något dåligt batteri från början som ätit ner spänningen från de andra 7.
När jag sen bytte första gången gjorde jag det bara på de till låsdelen (4st) och således kan de ha laddats ur då de andra (4st) på elektroniksidan inte byttes och låg lägre i uppladdning.

Jag kör inga uppladdningsbara, någon som gör det?
Installations Elektriker
https://www.facebook.com/ramnasael
Installerar och säljer Z-wave lösningar
alexndr
Medlem
Posts: 312
Joined: 14 Jul 2016, 14:38

19 Aug 2018, 12:35

Efter att jag installerat Zwave- modulen behöver jag byta alla 8 batterier efter ca en vecka (tidigare har jag kört
Ca 4 månader utan att behövt byta en enda gång).

Jag kontaktade ID- lock supporten om det i måndags. Fortfarande inget svar. Förslaget från Grönahus är att man plockar ut Z- wave modulen så länge tills de löst problemet.

Det känns som man pushade ut Z- wave modulen lite väl fort och att testerna blev lidande.
Henrikel
Proffsmedlem
Posts: 676
Joined: 12 Dec 2013, 00:24
Location: Växjö
Contact:

19 Aug 2018, 14:28

Misstänkte att den låg uppkopplad för ofta och tog batteri.
Går ju rätt snabbt med i slutet, igår kväll funkade det låsa men inte låsa upp i morse.

Hittar inte att man kan sätta någon tid för uppvaknande heller.

Ger det ett försök till, sen åker modulen ur och kör ett test med enbart låset.
Mitt gamla danalock höll batterierna länge, och det håller ju samma kontakt med kontrollenheten.
Installations Elektriker
https://www.facebook.com/ramnasael
Installerar och säljer Z-wave lösningar
wic
Medlem
Posts: 26
Joined: 20 Jan 2014, 11:13

19 Aug 2018, 21:38

Samma här. Har kört en dryg vecka och nu börjar den klaga på batterierna :-( Då ska man veta att detta är källardörren, som kanske låses en gång per dag, så det är definitivt inte för att det låses/låses upp ofta.
Anderswave
Ny medlem
Posts: 3
Joined: 12 Aug 2018, 17:52

20 Aug 2018, 10:46

alexndr wrote:
17 Aug 2018, 19:44
Säker på att låset har direktkontakt med din gateway när du inkluderar?
Hej. Det är väl väldigt meningslöst att kolla det, när jag först och främst inte kan få dörrlåset till inkluderingsmode? Eller?

Eller menar du att dörrlåsets möjlighet att gå till inkluderingsmode beror på om den har direktkontakt?
alexndr
Medlem
Posts: 312
Joined: 14 Jul 2016, 14:38

20 Aug 2018, 10:56

Aha, nä. Jag missuppfattade nog dig. Låter ju som en trasig modul.
William@GronaHus
Ny medlem
Posts: 4
Joined: 11 Jan 2018, 16:12

20 Aug 2018, 12:01

Hej Allesammans!
Här kommer lite information angående batteriproblemet,
"The only common thing we find is that customers complaining about battery drainage are all using Fibaro Gateways.
We assume this is because of the integration that is not finished yet. We are in contact with the Fibaro dev team to get this done as soon as possible.
As Fibaro writes here, some of the causes might be:
- Polling interval (ID Lock prefer no polling)
- Long distance (A network with multiple devices is the key for good communication)
As of now, the only solution is to turn off polling (or at least maximize the time) in Z-wave advanced parameters."
Arbetar på Gröna Hus :mrgreen:
☻/
/▌
/ \
wic
Medlem
Posts: 26
Joined: 20 Jan 2014, 11:13

20 Aug 2018, 21:40

Jag bytte alla batterier och låset fungerar igen som det ska. Men HC2 visar fortfarande rött 0% batteri på låset och jag får massa mail hela tiden. Oerhört irriterande. Jag kollade i API:et (http://192.168.0.12/api/devices) och ser där att låset har batteryLevel="255". Jag antar att det betyder 0.

Är det någon som vet hur man gör för att HC2 ska refresha batterinivån så att den blir grön igen?
MastrUsr
Medlem
Posts: 29
Joined: 25 Apr 2017, 07:24

20 Aug 2018, 21:44

Jag fick batteriindikationsproblem när jag inkluderade min idlock för långt ifrån hc2. Ibland gick det men jag fick tex 0% batteri, ibland gick det inte alls. När jag inkluderar så nära sladdarna nådde har det funkat. Kanske något sånt?

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

wic
Medlem
Posts: 26
Joined: 20 Jan 2014, 11:13

20 Aug 2018, 21:48

Det har ju fungerat tidigare (den visade grönt i början).

Behöver man göra "reconfigure" eller nåt? Där står det att man ska "wake up the device twice", men jag vet inte hur man gör det med IdLock. Fibaros egna prylar har ju en knapp man trycker på.
MastrUsr
Medlem
Posts: 29
Joined: 25 Apr 2017, 07:24

20 Aug 2018, 22:00

Hittade detta här:
https://products.z-wavealliance.org/Pro ... ab12ee.jpg[/IMG]

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Post Reply