ID lock 150

MastrUsr
Medlem
Posts: 35
Joined: 25 Apr 2017, 07:24

28 Oct 2018, 09:28

Henrikel wrote:Jag har nu kört mitt ID-lock med zwave modul och HC2 i ca 70 dagar utan att byta batteri. Batteriet känns fortfarande helt ok och låser/låser upp rappt.

Ändringen som jag gjort från att batteriet drogs ur på ca 7-10 dagar första gångerna är att HC2 står ca 3 meter från låset (förut ca 15 m och fler väggar) samt polling ändrat från 440 till 4400.

Återkommer är batterierna tagit slut eller melodin kommer.
Det där med placeringen var intressant! Kan absolut vara en avgörande faktor. Kul att det fungerar för dig :)

Hur använder du låset i din automation?

Skickat från min SM-N960F via Tapatalk

Henrikel
Proffsmedlem
Posts: 678
Joined: 12 Dec 2013, 00:24
Location: Växjö
Contact:

28 Oct 2018, 09:39

MastrUsr wrote:
28 Oct 2018, 09:28
Henrikel wrote:Jag har nu kört mitt ID-lock med zwave modul och HC2 i ca 70 dagar utan att byta batteri. Batteriet känns fortfarande helt ok och låser/låser upp rappt.

Ändringen som jag gjort från att batteriet drogs ur på ca 7-10 dagar första gångerna är att HC2 står ca 3 meter från låset (förut ca 15 m och fler väggar) samt polling ändrat från 440 till 4400.

Återkommer är batterierna tagit slut eller melodin kommer.
Det där med placeringen var intressant! Kan absolut vara en avgörande faktor. Kul att det fungerar för dig :)

Hur använder du låset i din automation?

Skickat från min SM-N960F via Tapatalk
Då jag inte fått till (om det ens funkar med hc2) att veta om det är låst eller upplåst (står alltid som öppen i hc2 och app) så har jag inte kunnat trigga att någon lampa ska tändas eller släckas. Samt styra någon scen. Det jag har i nuläget är om man larmar av larmet så öppnas dörren.
Känns som fibaro och id-lock behöver jobba ihop sig lite mer.
Installations Elektriker
https://www.facebook.com/ramnasael
Installerar och säljer Z-wave lösningar
MastrUsr
Medlem
Posts: 35
Joined: 25 Apr 2017, 07:24

28 Oct 2018, 09:43

Henrikel wrote:
MastrUsr wrote:
28 Oct 2018, 09:28
Henrikel wrote:Jag har nu kört mitt ID-lock med zwave modul och HC2 i ca 70 dagar utan att byta batteri. Batteriet känns fortfarande helt ok och låser/låser upp rappt.

Ändringen som jag gjort från att batteriet drogs ur på ca 7-10 dagar första gångerna är att HC2 står ca 3 meter från låset (förut ca 15 m och fler väggar) samt polling ändrat från 440 till 4400.

Återkommer är batterierna tagit slut eller melodin kommer.
Det där med placeringen var intressant! Kan absolut vara en avgörande faktor. Kul att det fungerar för dig :)

Hur använder du låset i din automation?

Skickat från min SM-N960F via Tapatalk
Då jag inte fått till (om det ens funkar med hc2) att veta om det är låst eller upplåst (står alltid som öppen i hc2 och app) så har jag inte kunnat trigga att någon lampa ska tändas eller släckas. Samt styra någon scen. Det jag har i nuläget är om man larmar av larmet så öppnas dörren.
Känns som fibaro och id-lock behöver jobba ihop sig lite mer.
Det är "det enda" som har fungerat för mig, alltså låst/olåst Image Det rättar nog till sig om du exkluderar/inkluderar, men vem vågar testa när det nu inte äter batteri ;)

Skickat från min SM-N960F via Tapatalk

KristianO
Medlem
Posts: 455
Joined: 10 Mar 2014, 09:50

03 Nov 2018, 14:29

För allmän info så hängde sig mitt låst helt i veckan. Det gick inte att öppna hur jag än gjorde utan bara blinkade och pep.

Ringde då idlock support som lät meddela att trots att låset bara är 3mån gammalt så va självbekostad låssmed den enda utvägen och ”hoppas” att ÅF tar tillbaka låset. Har nu mailat ÅF och skall bli spännande och se va de säger med mitt nu sönderborrade lås.

De lät även meddela att OM jag hade bott i Norge så hade idlock stått för låssmedens kostnad. Hur ser tex Yale på samma sak?




Skickat från min iPhone med Tapatalk
MastrUsr
Medlem
Posts: 35
Joined: 25 Apr 2017, 07:24

03 Nov 2018, 14:50

KristianO wrote:För allmän info så hängde sig mitt låst helt i veckan. Det gick inte att öppna hur jag än gjorde utan bara blinkade och pep.

Ringde då idlock support som lät meddela att trots att låset bara är 3mån gammalt så va självbekostad låssmed den enda utvägen och ”hoppas” att ÅF tar tillbaka låset. Har nu mailat ÅF och skall bli spännande och se va de säger med mitt nu sönderborrade lås.

De lät även meddela att OM jag hade bott i Norge så hade idlock stått för låssmedens kostnad. Hur ser tex Yale på samma sak?




Skickat från min iPhone med Tapatalk
O jäklar! Meddela gärna fortsättningen, och hoppas det löser sig ok för dig! :o

Skickat från min SM-N960F via Tapatalk

borderman
Ny medlem
Posts: 3
Joined: 14 Aug 2017, 21:28

04 Nov 2018, 17:11

Har du lyckats uppgradera firmware? Svårt att få appen att connect med låset. Och när jag väl får det så står den bara på 0% utan att gå vidare.

Någon som upplevt samma?

Testat med olika telefoner både android och iphone och samma problem.



Skickat från min SM-G965F via Tapatalk

MastrUsr
Medlem
Posts: 35
Joined: 25 Apr 2017, 07:24

04 Nov 2018, 17:14

Har fungerat för mig men tog många försök för att den skulle koppla upp. Den räknade upp som den skulle till 100%.

Skickat från min SM-N960F via Tapatalk

alexndr
Medlem
Posts: 322
Joined: 14 Jul 2016, 14:38

04 Nov 2018, 18:47

Jag har uppdaterat fler avgångar utan några problem alls ..
LoA
Ny medlem
Posts: 3
Joined: 24 Sep 2018, 20:28

05 Nov 2018, 12:24

Vad innebär uppdateringen? Några märkbara förändringar?
borderman
Ny medlem
Posts: 3
Joined: 14 Aug 2017, 21:28

06 Nov 2018, 08:15

borderman wrote:
Har du lyckats uppgradera firmware? Svårt att få appen att connect med låset. Och när jag väl får det så står den bara på 0% utan att gå vidare.

Någon som upplevt samma?

Testat med olika telefoner både android och iphone och samma problem.



Skickat från min SM-G965F via Tapatalk
Idag pep låset om att batterierna behövde bytas. Efter att ha bytt gick uppdateringen bra. Antingen behövde låset bootas om eller så var batterierna för dåliga.


Skickat från min SM-G965F via Tapatalk

alexndr
Medlem
Posts: 322
Joined: 14 Jul 2016, 14:38

06 Nov 2018, 08:54

LoA wrote:
05 Nov 2018, 12:24
Vad innebär uppdateringen? Några märkbara förändringar?
De falska batteri- var varningarna är borta och den hävdar att det skall bli bättre batteritid. Sen var det något med fler pin- koder också ..
LoA
Ny medlem
Posts: 3
Joined: 24 Sep 2018, 20:28

06 Nov 2018, 20:21

Även jag fick boota om låset genom att ta ut och sätta i batterierna igen för att det skulle funka att uppdatera.

Den enda förändringen vad jag vet än så länge är att jag nu ser rätt batteriprocent i Telldus-appen (tidigare var det konstant 100%).
Henrikel
Proffsmedlem
Posts: 678
Joined: 12 Dec 2013, 00:24
Location: Växjö
Contact:

10 Nov 2018, 17:03

Någon med HC2 som uppdaterat sitt lås?
Har lagt till mitt igen efter jag uppdaterat det, men har inte fått det att lira bättre.
Står fortsatt på rött batteri, ändrar inte läge ifall man låser (står alltid som öppen både i app och web).
Installations Elektriker
https://www.facebook.com/ramnasael
Installerar och säljer Z-wave lösningar
alexndr
Medlem
Posts: 322
Joined: 14 Jul 2016, 14:38

10 Nov 2018, 17:32

Henrikel wrote:
10 Nov 2018, 17:03
Någon med HC2 som uppdaterat sitt lås?
Har lagt till mitt igen efter jag uppdaterat det, men har inte fått det att lira bättre.
Står fortsatt på rött batteri, ändrar inte läge ifall man låser (står alltid som öppen både i app och web).
Jag har uppdaterat. Jag tycker batteristatus rapporteras bättre men det är nog den enda förbättringen. Jag bytte batterier för 3 veckor sedan och enligt statusen är det snart dags att byta igen.
alexndr
Medlem
Posts: 322
Joined: 14 Jul 2016, 14:38

13 Nov 2018, 07:14

Batteribyte efter 3 veckor. Firmware- uppdateringen gav inte mig längre batteritider i alla fall.
TurboJonte
Ny medlem
Posts: 4
Joined: 14 Aug 2018, 11:06

14 Nov 2018, 08:50

Jag har inte fått installerat mitt lås ännu så jag har inga egna erfarenheter. Men jag funderar lite kring det här med batterier, jag kan inte hitta att ID lock rekommenderar någon särskild typ? Jag gissar att dom flesta kör med alkaliska, men har någon testat litiumbatterier och sett om det är positivt för batteritiden?
aioobe
Ny medlem
Posts: 4
Joined: 15 Nov 2018, 23:36

16 Nov 2018, 20:36

Delar med mig av en menykarta jag gjorde för ID Lock 150.

http://aioo.be/2018/11/15/ID-Lock-150-Menu-Map.html
Attachments
id-lock-150-menu-map.png
MastrUsr
Medlem
Posts: 35
Joined: 25 Apr 2017, 07:24

16 Nov 2018, 21:20

Nice! Men tyvärr är kvalitén för dålig för att läsa :/

Skickat från min SM-N960F via Tapatalk


EDIT: Jag är efterbliven och tryckte bara på bilden och inte länken. Det såg skitfint ut! Tack!
Bamsefar
Z-Wave Kung
Posts: 1093
Joined: 25 Nov 2013, 15:06
Location: Stockholm

19 Nov 2018, 00:27

MastrUsr - om du klickar på bilden så skall du få upp en förstoring på din bildskärm? Jag får upp en jättestor (har en 34" skärm) och superskarp bild efter att ha klickat på bilden...
Använder HomeSeer 3 på Linux - attans så här bra har det aldrig varit!

Lua för nybörjare
Post Reply