ID lock 150

MastrUsr
Medlem
Posts: 90
Joined: 25 Apr 2017, 07:24

20 Jan 2019, 00:16

Henrikel wrote:Jag har testat att köra reset på mitt lås samt ta bort och lägga till det igen i min HC2, men ändå får jag inte batteristatus att ändra sig (alltid slut på batteri), samt ser inte om låset är låst eller öppet, står som öppet i både appen och på datorn. Aldrig som låst.
Någon som har haft samma problem och har en lösning?
Har du läst hela tråden? Som jag skrev i inlägget innan ditt så gick jag problem när jag lade till med hubben för långt bort...

Skickat från min SM-N960F via Tapatalk

Henrikel
Proffsmedlem
Posts: 686
Joined: 12 Dec 2013, 00:24
Location: Växjö
Contact:

20 Jan 2019, 23:53

Jadå, och jag har varit aktiv i tråden med länge.
Har min hc2 ca 2m från låset.
Installations Elektriker
https://www.facebook.com/ramnasael
Installerar och säljer Z-wave lösningar
MastrUsr
Medlem
Posts: 90
Joined: 25 Apr 2017, 07:24

21 Jan 2019, 08:03

Henrikel wrote:Jadå, och jag har varit aktiv i tråden med länge.
Har min hc2 ca 2m från låset.
Skumt. Se om du inte kan få en ny kontrollenhet (yttre)?

Skickat från min SM-N960F via Tapatalk

Jsturess
Medlem
Posts: 26
Joined: 03 Aug 2018, 22:31

21 Jan 2019, 10:54

Är det bara jag som har fått stort glapp I innerhandtaget?
MastrUsr
Medlem
Posts: 90
Joined: 25 Apr 2017, 07:24

21 Jan 2019, 10:58

Jsturess wrote:Är det bara jag som har fått stort glapp I innerhandtaget?
Jag har märkt av lite glapp också. Jag tror det står i manualen, något om art man behöver dra åt någon skruv innanför höljet då och då... :|

Skickat från min SM-N960F via Tapatalk

toonwolf
Ny medlem
Posts: 2
Joined: 16 Jan 2019, 15:53

22 Jan 2019, 10:43

Jsturess wrote:
07 Aug 2018, 20:38
Någon som har samsungs smartthings hub och idlock 150? Kommer min smartthings hub hitta låset och kommer jag kunna använda någon av de funktioner som idlock erbjuder?
Efter lite sökande så hittade jag svar på min egen fråga, ja det verkar som om det funkar kanon
http://smartthings.rboyapps.com/
SmartThings ser ut til å fungere best sammen med ID Lock 150 av alle smarthuskontrollere på markedet i dag. Hvorfor? Svar på denne spørreundersøkelsen (Survey) om du bruker SmartThings HUB sammen med ID Lock 150 (tar maks 1 min og er på engelsk) https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIp ... g/viewform

Se resultater av spørreundersøkelsen (Survey) https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... =907590647
Henrikel
Proffsmedlem
Posts: 686
Joined: 12 Dec 2013, 00:24
Location: Växjö
Contact:

25 Jan 2019, 00:03

Jsturess wrote:
21 Jan 2019, 10:54
Är det bara jag som har fått stort glapp I innerhandtaget?
Jag hade det med, man får ta bort innedelen så sitter det en skruv för att dra åt handtaget. Gick rätt lätt.
Installations Elektriker
https://www.facebook.com/ramnasael
Installerar och säljer Z-wave lösningar
alexndr
Medlem
Posts: 357
Joined: 14 Jul 2016, 14:38

09 Feb 2019, 00:43

Idag fick jag mitt utbyteslås levererat. Jag skall installera det under helgen för att se om det är samma batterislukare eller ej.

Återkommer med resultat.
MastrUsr
Medlem
Posts: 90
Joined: 25 Apr 2017, 07:24

09 Feb 2019, 00:44

alexndr wrote:Idag fick jag mitt utbyteslås levererat. Jag skall installera det under helgen för att se om det är samma batterislukare eller ej.

Återkommer med resultat.
Samma här. Ska försöka hinna byta imorgon.
Återkommer också med resultat!

Skickat från min SM-N960F via Tapatalk


alexndr
Medlem
Posts: 357
Joined: 14 Jul 2016, 14:38

10 Feb 2019, 17:40

Ganska meckigt byte men nu är det gjort. Rent visuellt ser jag ingen skillnad.

Jag har svårt att få HC2 att acceptera Zwave- modulen. Krävs ett antal tillägg/borttag för att låset inte skall dyka upp som okonfigurerad enhet. Det kan ju dock lika gärna bero på HC2.

Jag hade även lite problem att uppdatera firmwaren. Krävdes ett antal försök. Vid första försöken fick jag bara felmeddelanden eller så fastande uppgraderingen på 0%.
MastrUsr
Medlem
Posts: 90
Joined: 25 Apr 2017, 07:24

10 Feb 2019, 19:09

alexndr wrote:Ganska meckigt byte men nu är det gjort. Rent visuellt ser jag ingen skillnad.

Jag har svårt att få HC2 att acceptera Zwave- modulen. Krävs ett antal tillägg/borttag för att låset inte skall dyka upp som okonfigurerad enhet. Det kan ju dock lika gärna bero på HC2.

Jag hade även lite problem att uppdatera firmwaren. Krävdes ett antal försök. Vid första försöken fick jag bara felmeddelanden eller så fastande uppgraderingen på 0%.
Då är det bara en till två veckor innan vi vet om det funkar!

Skickat från min SM-N960F via Tapatalk

Systemfel
Medlem
Posts: 171
Joined: 14 Jan 2015, 01:02

11 Feb 2019, 00:40

min har funkat fint har installerat en i onsdags :) var väldigt lätt att installera i dörren var kablarna som var lite dryga att få till sidan om skruvarna.. jag började med att uppgradera låset efter installationen med id locks app så det blev gjort därefter plocka ur alla batterier sätta in z wave modulen och sen i med allt igen och aktivera den . sen så bara lägga till den i hc2 och det funkade direkt.. Det som jag däri mot störde mig på kraftigt det var översättningen i användarmanualen på svenska där är det en del fel. så tog tid att fatta hur man la till rfid brickor. men när man väl klurat ut det så gick det fort. lika så med kod osv..


så nu blir det testa detta under ett år så utverdera det innan jag skaffaar fler lås kostar ju trots allt några tusen...


ha en god dag
Börjat pilla lite på min Fibaro home center 2 ( och det går bra )
MastrUsr
Medlem
Posts: 90
Joined: 25 Apr 2017, 07:24

13 Feb 2019, 23:24

En fråga I sista stycket...


Så, då har jag fått nytt lås också, allt gick smidigt... Det nya verkar snabbare..? Märkte också att de fyllt låset med "plast" för skydd.

Jag uteslöt och återställde z-wave när det dåliga låset var installerat. Jag installerade sen det nya, ändrade huvudkoden, lade till mina två användarkoder, uppdaterade låset till 1.1.0, tog bort batterierna i 1 min och kontrollerade sedan igen att det var uppdaterat (det sa 1.1.0 i telefonen). Jag flyttade HC2-hubben till 1,5m från låset och lade det till låset. Det gick smidigt och snabbt. Jag gjorde synkroniseringen som tog ett par minuter och när det var klart visade det koder med ID 1, 60 och 61.

Här är mitt problem ...

När jag försöker använda dessa koder i en scen händer ingenting. Tex. manuell upplåsning fungerar men om jag skapar en scene med "om PIN-kod anges av användaren x - Slå på lamporna" händer ingenting. Jag har bestämt för mig att det funkade innan..? Hur funkar det för er?

Skickat från min SM-N960F via Tapatalk

alexndr
Medlem
Posts: 357
Joined: 14 Jul 2016, 14:38

14 Feb 2019, 08:26

MastrUsr wrote:
13 Feb 2019, 23:24
Här är mitt problem ...

När jag försöker använda dessa koder i en scen händer ingenting. Tex. manuell upplåsning fungerar men om jag skapar en scene med "om PIN-kod anges av användaren x - Slå på lamporna" händer ingenting. Jag har bestämt för mig att det funkade innan..? Hur funkar det för er?
Aldrig testat det där men jag kan pröva när jag har möjlighet.
MastrUsr
Medlem
Posts: 90
Joined: 25 Apr 2017, 07:24

18 Feb 2019, 20:11

Har haft låset ca fem dagar och det är redan nere på 70% batteri... Får ge det några dagar till men når det 50% inom några dagar till så tar jag ut z-wave-modulen igen!

Skickat från min SM-N960F via Tapatalk

wic
Medlem
Posts: 27
Joined: 20 Jan 2014, 11:13

20 Feb 2019, 14:11

Ny firmware på gång. Hoppas, hopps de löser zwave batteriproblemet!

https://idlock.no/kundesenter/idl150updater-version/
borderman
Ny medlem
Posts: 4
Joined: 14 Aug 2017, 21:28

20 Feb 2019, 14:43

MastrUsr wrote:
18 Feb 2019, 20:11
Har haft låset ca fem dagar och det är redan nere på 70% batteri... Får ge det några dagar till men når det 50% inom några dagar till så tar jag ut z-wave-modulen igen!

Skickat från min SM-N960F via Tapatalk
Har haft stora problem med batterier jag med. BAtterierna har inte räckt mer än ca 1 vecka. Lade ett support case på det och efter jag gjorde det som supporten föreslog har jag nu efter snart 3 veckor 70% batteri kvar. Betydligt bättre än tidigare.

Här är det supporten föreslog.

"I Fibaro kan polling-frekvens settes i innstillinger for Z-wave-nettverk.
Vi anbefaler at polling deaktiveres for å spare batteri. Dersom du ikke kan deaktivere polling bør den settes så høy som mulig.

Jeg vil også anbefale at låsen fjernes fra Z-wave-nettverket og at du tar en fabrikkinnstilling.
Du bør etter dette ta 2-3 Z-wave local reset på Z-wave-modul, dette gjøres ved (Master PIN, *, 2, *, 0)
Deretter kan du legge låsen til i Z-wave på nytt. La gateway stå så nærme låsen som mulig ved inkludering."

Jag har tidigare excluderat z-wave modulen samt resettat låset utan någon förbättring. det som gjorde susen misstänker jag är att fibaron är nära låset vid inkluderingen.
MastrUsr
Medlem
Posts: 90
Joined: 25 Apr 2017, 07:24

20 Feb 2019, 20:07

borderman wrote:
20 Feb 2019, 14:43
Har haft stora problem med batterier jag med. BAtterierna har inte räckt mer än ca 1 vecka. Lade ett support case på det och efter jag gjorde det som supporten föreslog har jag nu efter snart 3 veckor 70% batteri kvar. Betydligt bättre än tidigare.

Här är det supporten föreslog.

"I Fibaro kan polling-frekvens settes i innstillinger for Z-wave-nettverk.
Vi anbefaler at polling deaktiveres for å spare batteri. Dersom du ikke kan deaktivere polling bør den settes så høy som mulig.

Jeg vil også anbefale at låsen fjernes fra Z-wave-nettverket og at du tar en fabrikkinnstilling.
Du bør etter dette ta 2-3 Z-wave local reset på Z-wave-modul, dette gjøres ved (Master PIN, *, 2, *, 0)
Deretter kan du legge låsen til i Z-wave på nytt. La gateway stå så nærme låsen som mulig ved inkludering."

Jag har tidigare excluderat z-wave modulen samt resettat låset utan någon förbättring. det som gjorde susen misstänker jag är att fibaron är nära låset vid inkluderingen.


Ja, jag har fått förslaget om polling för längesedan men glömt bort. Fick samma förslag härom dagen så jag höjde från 2 minuter till 2h och sedan dess har det varit stabilt.


Edit: kollade nu och det hade visst dragit 5% till. Stängde av polling helt istället... Vad ska jag se upp med nu när det är avstängt?
MastrUsr
Medlem
Posts: 90
Joined: 25 Apr 2017, 07:24

23 Feb 2019, 14:49

Mitt lås fortsätter att dra batteri... 50% nu. Rolig följetong det här, not!!

Skickat från min SM-N960F via Tapatalk

alexndr
Medlem
Posts: 357
Joined: 14 Jul 2016, 14:38

23 Feb 2019, 18:13

Ryktet säger att det är en ny firmware på G som skall "åtgärda" batteriproblem. Jag är inte entusiastiskt. Man har blivit lite lutrad helt enkelt.
Post Reply