(Under utveckling) Ny kontrollpanel hc2

Utvecklar du en smartphone-app? Datorprogramvara? Få hjälp av andra och bidra med dina egna erfaranheter.
bobkelso_527
Medlem
Posts: 48
Joined: 23 Dec 2016, 14:24

05 Jan 2017, 22:14

Hej,
Håller på ta fram en ny dashboard till hc2.
jag har hunnit en bit på "read" delen.

dashboard.jpg
prev
Robert
Medlem
Posts: 345
Joined: 17 Oct 2013, 22:40

05 Jan 2017, 22:47

Snyggt! Ska bli spännande att följa :)
KristianO
Medlem
Posts: 455
Joined: 10 Mar 2014, 09:50

06 Jan 2017, 09:39

Nice!!!


Sent from my iPhone using Tapatalk
bobkelso_527
Medlem
Posts: 48
Joined: 23 Dec 2016, 14:24

06 Jan 2017, 15:26

Jag ändrar design och använder mig av adminLTE instället.
Håller fortfarande på med "read"

wrap.jpg
wrap adminlte
:D
bobkelso_527
Medlem
Posts: 48
Joined: 23 Dec 2016, 14:24

07 Jan 2017, 20:53

Kommit lite längre. 8-)
Idag har jag fixat lite med rooms sektioner.
rooms.jpg
rooms
Har även börjat med styling på devices.
Jag bygger olika templates beroende på typ av enhet.

Fixat en knob för multilevel devices.
knob.jpg
devices
Har inte hittat något bra sett att läsa in ikoner för devices än, då hc2 bara printar (icon nr) för devices.
någon som har tips på att komma runt detta?
För rooms gick det bra då api:et ger (icon name) :)
RH_Dreambox
Proffsmedlem
Posts: 906
Joined: 03 Jan 2015, 16:49
Location: Vegby
Contact:

08 Jan 2017, 10:07

Ett spännande projekt som ser ut att bli riktigt bra.
Tyvärr besitter jag inte sådana kunskaper att jag kan hjälpa till :-(

Det jag skulle vilja se är grafer över alla typer av givare, inte bara temp och fukt.
Och gärna grafer över data från virtuella enheter.
2 st HC2 4.532, Recovery-stickorna ligger i skrivbordslådan nu!
bobkelso_527
Medlem
Posts: 48
Joined: 23 Dec 2016, 14:24

08 Jan 2017, 12:08

Det gör inte jag heller, men jag håller på att lära mig :D

Okej det ska vi försöka fixa. Vilka givare tänker du på?
KristianO
Medlem
Posts: 455
Joined: 10 Mar 2014, 09:50

08 Jan 2017, 12:41

Tänker om detta skall bli bra behöver det ligga en databas i botten. Då behöver man inte förlita sig på Fibaros api när det gäller grafer på tex virtuella enheter.


Sent from my iPhone using Tapatalk
bobkelso_527
Medlem
Posts: 48
Joined: 23 Dec 2016, 14:24

08 Jan 2017, 13:32

Tanken är att koppla på en databas 8-)
Även att koppla på andra gateway API:er så att jag kan sätta villkor inne i min dashboard.
RH_Dreambox
Proffsmedlem
Posts: 906
Joined: 03 Jan 2015, 16:49
Location: Vegby
Contact:

08 Jan 2017, 14:18

Det gör inte jag heller, men jag håller på att lära mig :D
Okej det ska vi försöka fixa. Vilka givare tänker du på?
Hmmm... du verkar inte vara någon nybörjare precis! Eller så har du gott om det som jag vill ha mer av, "logiskt tänkande" :-)

Givargrafer för temp, luftfuktighet, LUX, energiförbrukning mm. kanske en logg över enheternas till- och från-slag.
Jag använder idag ImperiHome på en surfplatta och den har nästan allt man kan tänka sig.
Men det jag saknar där är att man inte kan får några grafer från data som man skickar till virtuella enheter.
Tex. så hämtar jag barometertryck från Domoticz (Raspberry) till en VD i Fibaron. Tyvärr blir det bara aktuella värden och inga grafer.

Men med dina kunskaper så kan jag kanske hämta data direkt från Domoticz och även EliQ :mrgreen:
2 st HC2 4.532, Recovery-stickorna ligger i skrivbordslådan nu!
bobkelso_527
Medlem
Posts: 48
Joined: 23 Dec 2016, 14:24

08 Jan 2017, 22:20

Hehe... men nybörjare är jag, har bara sysslat med detta i drygt 2 veckor och ingen tidigare erfarenhet :lol:
Jag ska kolla på grafer då även jag tänkte köra några grafer på givare. :ugeek:


Idag har jag pysslat med templates för sonos:
sonos temp.jpeg
sonos
Börjat lägga till jquery modal för olika enheter där mer information och inställningar ska visas.
sonos modol.jpeg
modal
Fixat så att rätt ikon hämtas beroende på status på dimmer och lås.
dimmer och lås.jpeg
dimmerlås
edit: Har även fixat en mark as dead load:
markasdead.jpeg
markasdead
Robert
Medlem
Posts: 345
Joined: 17 Oct 2013, 22:40

09 Jan 2017, 20:32

Så löjligt snyggt :) Keep it coming!
bobkelso_527
Medlem
Posts: 48
Joined: 23 Dec 2016, 14:24

09 Jan 2017, 23:34

:)
idag har jag inte hunnit fixa så mycket.
Men här kommer update:
Fixat en ikon för battery level som ändras beroende på batterinivå.
battery status.jpeg
battery
Fixat inläsning av scener:
scenes.jpeg
scenes
Fixat inläsning av Variables:
vari.jpeg
list.Variables
Det går även bra att söka efter en variabel: (Detta är något jag tycker saknas i hc2.)
search variable.jpeg
search vari
bobkelso_527
Medlem
Posts: 48
Joined: 23 Dec 2016, 14:24

10 Jan 2017, 23:25

Här kommer en liten update:
Idag har jag fixat inläsning av rooms i sections:
section rooms.jpeg
sectionsroom
Jag har även börjat jobba på en timeline för events:
timeline.jpeg
timeline
Vad tycks om denna? :roll:
RH_Dreambox
Proffsmedlem
Posts: 906
Joined: 03 Jan 2015, 16:49
Location: Vegby
Contact:

11 Jan 2017, 10:04

Allt ser jättebra ut! Tänk bara på att det kan finnas rätt mycket data i en timeline.
Jag menar att man kanske inte vill bläddra 10 sidor för att se allt :-)
2 st HC2 4.532, Recovery-stickorna ligger i skrivbordslådan nu!
bobkelso_527
Medlem
Posts: 48
Joined: 23 Dec 2016, 14:24

12 Jan 2017, 13:06

Får se hur jag löser all data som ska hämtas i timeline. Kanske infinite scroll eller liknande.

Nu har jag börjat jobba på POST delen.
Kan styra alla Binary knappar :)
binary.jpg
binary
Inläsning av enhet och dess information i modal.
modal.tiff
modal
modal.tiff (212.82 KiB) Viewed 4720 times
Har även börjat med PUT så man kan modifiera varje enhet.
bobkelso_527
Medlem
Posts: 48
Joined: 23 Dec 2016, 14:24

14 Jan 2017, 00:16

Jag skulle behöva lite hjälp :)
Jag skulle vilja skicka mina php variabler utan att ladda om sidan och får det inte riktigt att funka.

Jag har följande struktur:
-> devices.php där jag hämtar devices från hc2api.php
-> devices.php har en foreach loop som inkluderar en inc.template.php beroende på vilken typ av enhet.
-> inc.template.php har sedan knappar för av/på (i dagsläget har jag bara av)


delar av inc.template.php

Code: Select all

<script>
    function ajax_post(){
    var hr = new XMLHttpRequest();
    var url = "hc2api.php";
    var di = document.getElementById("deviceid").value;
    var at = document.getElementById("action").value;
    var vs = document.getElementById("value").value;
    

    var vars = "device_id="+di+"&action_type="+at+"&value_set="+vs;
    
    hr.open("POST", url, true);
    hr.setRequestHeader("Content-type", "application/x-www-form-urlencoded");
    hr.onreadystatechange = function() {
        if(hr.readyState == 4 && hr.status == 200) {
            var return_data = hr.responseText;
            document.getElementById("status").innerHTML = return_data;
        }
    }
    hr.send(vars); // Actually execute the request
    document.getElementById("status").innerHTML = "processing...";
    }
    </script>

<input id="deviceid" name="device_id" value="<?php echo $device['id']; ?>" type="hidden">  <br><br>
<input id="action" name="action_type" type="hidden" value="turnOff"> <br><br>
<input id="value" name="value_set" type="hidden" value="1"> <br><br>


<input id="button" name="btn<?php echo $device['id']; ?>" type="submit" value="Off" onclick="ajax_post();"> <br><br>
<div id="status"></div>
scriptet funkar för första enheten som laddas av den typen. Sedan om jag trycker på någon av de andra (off) knapparna på andra enheter triggar dom bara den första enheten till off


Någon som har koll på detta? :)
bobkelso_527
Medlem
Posts: 48
Joined: 23 Dec 2016, 14:24

15 Jan 2017, 13:44

Jag löste problemet ovan själv :)
Nu kan jag skicka utan att ladda om sidan och jag gör en toggle för att byta ikon. :D
bobkelso_527
Medlem
Posts: 48
Joined: 23 Dec 2016, 14:24

17 Jan 2017, 14:34

Update:
Går lite segt framåt. Håller på med styling av olika delar.

Scenes:
scenes.jpg
scenes
Rooms:
rooms.jpg
rooms
Nu kan man även ändra namn på en enhet.
modal modify..jpg
modify
RH_Dreambox
Proffsmedlem
Posts: 906
Joined: 03 Jan 2015, 16:49
Location: Vegby
Contact:

17 Jan 2017, 18:21

Snyggt och bra jobbat!
Vilken eller vilka plattforma kommer du att kunna köra det här på?
2 st HC2 4.532, Recovery-stickorna ligger i skrivbordslådan nu!
Post Reply