Foscam FI9805W i Imperihome? + D-Link DCS-4602EV

Här diskuteras IP-kameror och andra övervakningslösningar.
Post Reply
Earplugged
Medlem
Posts: 148
Joined: 03 Feb 2016, 17:16

27 Oct 2018, 13:00

Hej,

Försöker få in min FI9805 i imperihome men får inte fram någon bild...

Någon som använder denna kamera med Imperihome som kan guida?

Kameran skickar MJPEG då jag också använder den till HC2 https://blog.m.nu/installera-foscams-we ... nter_lite/
Last edited by Earplugged on 29 Oct 2018, 21:05, edited 1 time in total.
RH_Dreambox
Proffsmedlem
Posts: 879
Joined: 03 Jan 2015, 16:49
Location: Vegby
Contact:

28 Oct 2018, 18:14

Jag har ingen Foscam men ett antal Raspberry Cam. Där har jag samma konfig i ImperiHome som i HC2.
192.168.XXX.XXX:8080/?action=snapshot
192.168.XXX.XXX:8080/?action=stream

Annars kan du kanske hitta lite tips här:
https://imperihome.zendesk.com/hc/en-us ... IP-Camera-
2 st HC2 4.512, Recovery-stickorna ligger i skrivbordslådan nu!
Earplugged
Medlem
Posts: 148
Joined: 03 Feb 2016, 17:16

29 Oct 2018, 20:59

RH_Dreambox wrote:
28 Oct 2018, 18:14
Jag har ingen Foscam men ett antal Raspberry Cam. Där har jag samma konfig i ImperiHome som i HC2.
192.168.XXX.XXX:8080/?action=snapshot
192.168.XXX.XXX:8080/?action=stream

Annars kan du kanske hitta lite tips här:
https://imperihome.zendesk.com/hc/en-us ... IP-Camera-
Tack, det funkade nu med samma inställning som i HC2, tyckte jag testat alla varianter men antagligen missade jag något tecken.

Däremot får jag inte in min D-Link DCS-4602ev varken i HC2 eller Imperihome, någon som använder denna kamera?
Earplugged
Medlem
Posts: 148
Joined: 03 Feb 2016, 17:16

01 Nov 2018, 21:51

Ingen som använder denna kamera och har några tips? D-Link DCS-4602EV
Vill få in den i HC2 och/eller imperihome...
RH_Dreambox
Proffsmedlem
Posts: 879
Joined: 03 Jan 2015, 16:49
Location: Vegby
Contact:

02 Nov 2018, 09:56

Din kamera använder sig bland annat av H264 och RSTP vilka Fibaro inte stöder. Kan du på något sätt blockera dessa så att du får en ren MJPEG stream?
Annars finns det lite mer krångliga sätt att komma runt det här problemet.
Här är ett av dem:
https://forum.fibaro.com/topic/29964-fi ... -solution/
2 st HC2 4.512, Recovery-stickorna ligger i skrivbordslådan nu!
Earplugged
Medlem
Posts: 148
Joined: 03 Feb 2016, 17:16

02 Nov 2018, 17:30

Teknik är märkligt... idag när jag testar så fungerar i princip alla D-Links plugin oavsett kameramodell... så jag kan nu bekräfta att kameran är kompatibel med HC2.

Och det fungerar märkligt nog att strömma både H.264 och H.265 (och MJPEG) så nu får jag bild i HC2 med i princip vilken inställning som helst :D

Dock gäller att stänga av "Stream Authentication" i inställningar för HTTP.
Earplugged
Medlem
Posts: 148
Joined: 03 Feb 2016, 17:16

02 Nov 2018, 22:46

Som sagt, nu funkar allt i HC2 som jag önskar både i webgränssnitt och app dock får jag u ingen bild i Imperihome, vad tusan kan vara fel?

Kameran finns valbar i Imperihome och det funkar att skapa widgeten men sen bara snurrar/laddar det i widgetrutan i ca 30sek och sen står det "Error updating camera..."
RH_Dreambox
Proffsmedlem
Posts: 879
Joined: 03 Jan 2015, 16:49
Location: Vegby
Contact:

03 Nov 2018, 14:48

Du kan ju lägga in övervakningskameran på flera sätt i ImperiHome.
Jag antar att du har lagt in kameran under "My objects/Add new object/MJPEG/h264/MPEG4/IP Camera"" vilket är förstahandsvalet.

Men under menyn "Add a widget/Generic/Web page" kan du lägga in samma web-adress som du kollar på PC'n med (för kameran har väl en web-server?).
Och det tredje alternativet är "Add widget/Data/" och hämta IP Cams från Fibaron (som du nu har fått bild på :-) ).
2 st HC2 4.512, Recovery-stickorna ligger i skrivbordslådan nu!
Earplugged
Medlem
Posts: 148
Joined: 03 Feb 2016, 17:16

03 Nov 2018, 18:50

Det var tredje alternativet "Add widget/Data/" och hämta IP Cams från Fibaron som av någon anledning vägrade fungera och som av någon outgrundlig anledning nu plötsligt fungerar....
Vet inte om det är någon märklig fördröjning innan vissa inställningar slår igenom då i princip alla problem jag haft lösts över natten.... :D
RH_Dreambox
Proffsmedlem
Posts: 879
Joined: 03 Jan 2015, 16:49
Location: Vegby
Contact:

04 Nov 2018, 10:14

Man upphör aldrig att förvånas över dagens teknik 8-)
2 st HC2 4.512, Recovery-stickorna ligger i skrivbordslådan nu!
Post Reply