Koppla enheter

Post Reply
bossel2@live.se
Ny medlem
Posts: 6
Joined: 12 Aug 2019, 13:46

12 Aug 2019, 15:27

Hej.
Har försökt koppla olika enheter till HC2 men utan framgång.
Guidas av "Kom igång med Fibaro - Home Center 2" och håller de olika enheterna max 2 dm från HC2 men den verkar vara döv.
Vad gör jag för fel?
sonnyboy
Proffsmedlem
Posts: 633
Joined: 26 Sep 2013, 08:05
Location: Västerås

12 Aug 2019, 17:22

Om den inte vill läggas till i din Hc:2 kan du först försöka med att ta bort enheten.
kanske dum fråga men du har ström på enheterna?

här har du en liten video på hur du gör med en wallplug
https://www.youtube.com/watch?v=7LP6lekgLHA
Fibaro HomeCenter 2
Fw 4.550
BeyondMeasure 1.10
EventRunner
bossel2@live.se
Ny medlem
Posts: 6
Joined: 12 Aug 2019, 13:46

13 Aug 2019, 11:18

Det finns inga enheter kopplade.
Ja ja hade ström på Wall Plug, jag har också försökt med Smoke Sensor, Motion Sesor och Flood Sensor.
Det som händer är att det står "Homecenter in Learning mode" och sedan ingenting.
sonnyboy
Proffsmedlem
Posts: 633
Joined: 26 Sep 2013, 08:05
Location: Västerås

13 Aug 2019, 12:29

Men eftersom detta inte verkar fungera, gå längst ner på sidan där du lägger till en enhet, där hittar du ta bort en enhet.
klicka på den knappen sen trycker du 3 ggr på wallpluggen, och se om det händer något.
Fibaro HomeCenter 2
Fw 4.550
BeyondMeasure 1.10
EventRunner
RH_Dreambox
Proffsmedlem
Posts: 952
Joined: 03 Jan 2015, 16:49
Location: Vegby
Contact:

13 Aug 2019, 12:42

Om du gör proceduren "Ta bort enhet" eller om du gör en reset (enligt pluggens manual) så bör det räcka att bara sätta in pluggen i vägguttaget så skall din HC2 automatiskt lägga till enheten.
Villkoret är bara att du startar proceduren "Lägg till enhet" precis innan du sätter pluggen i eluttaget.

För det är väl inte så att din HC2 och enheterna har olika frekvenser, att din HC2 är EU-märkt och pluggarna USA tex. ?
Och är antennen korrekt monterad så att det inte glappar där?
2 st HC2 4.550 - EventRunner 3
bossel2@live.se
Ny medlem
Posts: 6
Joined: 12 Aug 2019, 13:46

13 Aug 2019, 16:50

Hej
Detta hände när jag provade "to delite device"

[16:37:15] Home Center in learning mode
[16:37:44] Removing devices finished

och detta när jag provar att lägga till

[16:45:07] Home Center in learning mode
[16:45:37] Adding devices complete

Alla delarna är köpta i Sverige EU och antennen är försiktigt fastspänd med en liten nyckel

Måste vara något annat jag missar.
sonnyboy
Proffsmedlem
Posts: 633
Joined: 26 Sep 2013, 08:05
Location: Västerås

13 Aug 2019, 17:17

Tryck många gånger på knappen på enheten och snabbt,
Fibaro HomeCenter 2
Fw 4.550
BeyondMeasure 1.10
EventRunner
bossel2@live.se
Ny medlem
Posts: 6
Joined: 12 Aug 2019, 13:46

13 Aug 2019, 17:37

Hej.
Tryckte 12 gånger snabbt och du fungerade det.

Tack alla för hjälpen.
sonnyboy
Proffsmedlem
Posts: 633
Joined: 26 Sep 2013, 08:05
Location: Västerås

13 Aug 2019, 17:50

Grattis :D :) ;) :mrgreen: :mrgreen:
Välkommen till något som är väldigt beroendeframkallande :)
Fibaro HomeCenter 2
Fw 4.550
BeyondMeasure 1.10
EventRunner
Post Reply