HomeSeer 4, äntligen ett vettigt GUI

Post Reply
Bamsefar
Z-Wave Kung
Posts: 1137
Joined: 25 Nov 2013, 15:06
Location: Stockholm

18 Sep 2019, 23:35

Homeseer har utvecklat en ny version, HS4, som släpps snart:
https://homeseer.com/hs4-smart-hom ... oftware/
Använder HomeSeer 3 på Linux - attans så här bra har det aldrig varit!

Lua för nybörjare
jens
Medlem
Posts: 322
Joined: 22 Apr 2013, 17:09

13 Oct 2019, 16:56

Hej,

Lite nyfiken kör du Amazon Alexa eller något liknande?

Med vänlig hälsning,
Jens


Skickat från min iPhone med Tapatalk Pro
Bamsefar
Z-Wave Kung
Posts: 1137
Joined: 25 Nov 2013, 15:06
Location: Stockholm

14 Oct 2019, 19:27

Hej, nej jag har ingen röst styrning över huvudet taget (det finns inbyggd röststyrning i HomeSeer 3 som jag inte heller använder). Alla mina regler, eller våra kanske man skall säga, är baserade på hur vi vet att vi rör oss och våra rutiner - dvs det finns kanske lite överdrivet avancerade och komplexa regler som fixar allt... På gott och ont...
Använder HomeSeer 3 på Linux - attans så här bra har det aldrig varit!

Lua för nybörjare
jens
Medlem
Posts: 322
Joined: 22 Apr 2013, 17:09

15 Oct 2019, 18:59

Okey, tack för infon


Skickat från min iPhone med Tapatalk Pro
jens
Medlem
Posts: 322
Joined: 22 Apr 2013, 17:09

23 Oct 2019, 08:13

Då har man köpt HomeSeer mjukvara och installerat på en nuc I5 ska prova detta samtidigt som jag kör Indigo som huvud system, Alexa funkar inte på Indigo helt plötsligt och känns som ett segt problem, provar HomeSeer med Alexa istället


Skickat från min iPhone med Tapatalk Pro
Bamsefar
Z-Wave Kung
Posts: 1137
Joined: 25 Nov 2013, 15:06
Location: Stockholm

24 Oct 2019, 19:20

Oj en i5 - det är värre än vad jag har - jag kör på en NUC8i3med Ubuntu 18.04LTS, och den ja typ har inget att göra - så du har gott om kräm över.
Använder HomeSeer 3 på Linux - attans så här bra har det aldrig varit!

Lua för nybörjare
jens
Medlem
Posts: 322
Joined: 22 Apr 2013, 17:09

24 Oct 2019, 20:33

Ja, hoppas det kommer kanske att köra sight hound för mina kameror på den oxå, har du någon erfarenhet av det? Har installerat 1 wire funkar bra även Netatmo o Dcs alarm, du har inte haft någon seghet i systemet Bamsefar? Du har dock kört det några år nu, glömde Sonos appen funkar klockrent :)


Skickat från min iPhone med Tapatalk Pro
Bamsefar
Z-Wave Kung
Posts: 1137
Joined: 25 Nov 2013, 15:06
Location: Stockholm

26 Oct 2019, 20:25

Det är det jag gillar hos HomeSeer - jag har aldrig seghet eller Z-Wave problem (normalt sett, när jag experimenterat lite för mycket ibland så har det hänt att det kört ihop sig - men jag tror det mera har att göra med vad jag gör än vad systemet är kapabelt till).

Jag kör SqueezeServer på samma Linux installation (hade en server förut där varje sak låg i en egen VM, men det var överkurs till ingen nytta - och då hade jag vissa problem med USB kommunikationen mellan nivåerna, och ibland ballade allt ur - men det var inte heller HS fel utan att jag köra virtuellt).

Jag kommer troligen börja köra ytterligare ett par saker, plus att jag redan har ett NFS share för alla filmer (som jag kör via en DUNE mediaspelare). Och lite annat. Men alltså den är rock solig min Ubuntu burk, jag startar iofs om den lite då och då, eftersom jag alltid ändrar något...
Använder HomeSeer 3 på Linux - attans så här bra har det aldrig varit!

Lua för nybörjare
jens
Medlem
Posts: 322
Joined: 22 Apr 2013, 17:09

02 Nov 2019, 14:40

Nästa vecka är det dax att börja lägga in belysning, börjar nog med all utomhus belysning först och fläktstyrningen, via fukt avkännare i badrummen, hoppas det flyter på som det ska, har startat Alexa appen funkar riktigt bra :)


Skickat från min iPhone med Tapatalk Pro
jens
Medlem
Posts: 322
Joined: 22 Apr 2013, 17:09

09 Nov 2019, 07:58

Bamse far

Har Några dinar dimmers gen 1 när jag installerar dom så hittar inte HomeSeer S2 knappen har du detta problem? Om ja har du löst det på något sätt?

//jens


Skickat från min iPhone med Tapatalk Pro
Bamsefar
Z-Wave Kung
Posts: 1137
Joined: 25 Nov 2013, 15:06
Location: Stockholm

10 Nov 2019, 11:29

jens wrote:
09 Nov 2019, 07:58
Har Några dinar dimmers gen 1 när jag installerar dom så hittar inte HomeSeer S2 knappen har du detta problem? Om ja har du löst det på något sätt?
Jodå detta har jag stött på - och lyckats förtränga... Kolla denna tråd som jag skapade på HomeSeers egna forum:

https://forums.homeseer.com/forum/light ... ll-updated
Använder HomeSeer 3 på Linux - attans så här bra har det aldrig varit!

Lua för nybörjare
Bamsefar
Z-Wave Kung
Posts: 1137
Joined: 25 Nov 2013, 15:06
Location: Stockholm

10 Nov 2019, 11:37

Förtydligande: Jag använder alltså S2 som fungerar istf S1 - det "löser" problemet så att säga. Men ja det är inte perfekt. Jag vill minnas att jag skickat in en felanmälan till HomeSeer men det har tydligen fortfarande inte rättats. Det finns andra trådar, som denna:

https://forums.homeseer.com/forum/homes ... tus-to-hs3

Så klart och tydligt något som HomeSeer inte hanterar korrekt - alternativt Fibaro har fel i sitt firmware - minns inte exakt - men det finns några trådar om detta.
Använder HomeSeer 3 på Linux - attans så här bra har det aldrig varit!

Lua för nybörjare
Bamsefar
Z-Wave Kung
Posts: 1137
Joined: 25 Nov 2013, 15:06
Location: Stockholm

10 Nov 2019, 11:46

Eller har jag missförstått vad du menar - hittar inte Homeseer S2 när du kopplar ihop dem? I så fall handlar det mera om försöka igen?
Använder HomeSeer 3 på Linux - attans så här bra har det aldrig varit!

Lua för nybörjare
Post Reply